Recenzija: Venom 2

»CGI orgija«

Venom 2 je nadaljevanje prvega, zelo uspešnega filma Venom (2018), ki je na presenečenje mnogih postal velika uspešnica. Ponovno se v glavni vlogi vrača Eddie Brock, ki ga odlično upodobi Tom Hardy. Za Venom 2 sicer težko rečemo, da nadgradi prvi film, a je še vedno vreden ogleda za ljubitelje stripovskih junakov, sploh zaradi samega konca, ki namiguje na nekaj večjega.

Sam filme delim v dve kategoriji: umetnost in zabava. Parazit in Sam doma nista v isti stratosferi, a sta oba še vedno odlična. Prvi je definicija filmske umetnosti v vsej svoji veličini, drugi pa krasna zabava, ki ima prav poseben učinek v času božiča. Potrebno je tako vzeti v obzir, kaj je namen filma in kaj želi ta povedati, hkrati pa tudi komu je namenjen.

Kdor je prišel na ogled Venom 2 in pričakoval filmsko umetnost, ni sprejel najboljše odločitve. Vsi tisti, ki so prišli na dobrih 90 minut zabave pa so vsekakor izbrali soliden film za to. Venom 2 je direktno nadaljevanje prvega dela, ki postreže z nekaj smeha, ogromno akcije in potisne zgodbo naprej do točke, kjer se odpirajo številne atraktivne opcije.

Tom Hardy kot Eddie Brock ponovno briljira v vsej svoji bizarnosti. Njegovi interni monologi z Venomom so smešni in na neki točki že parodija sami sebe, a še vedno delujejo. Polna kinodvorana se je ob ogledu krohotala. Eddie in Venom se trudita živeti skupaj, a to predstavlja veliko težavo, saj imata precej različne potrebe. Hkrati sta kot stara zakonca, ki se nenehno prepirata, a ne moreta en brez drugega.

V filmu dominirajo t.i. CGI prizori, zato so za režiserja izbrali igralca Andya Serkisa, ki je mojster tega sveta. Briljiral je kot Gollum v Gospodarju prstanov, obenem pa se izkazal tudi v Planetu opic in Vojni zvezd. Jasno je bilo, da bo Venom 2 film, kjer bo veliko teh računalniških efektov. Lahko rečemo, da je klimaks filma dobesedno CGI orgija, ki ne deluje najbolje, a bo večini ljudi verjetno še vedno zanimiv.

Film nam poskuša prikazati nenavadno »ljubezensko« zgodbo dveh likov, ki sta se znašla v simbiozi po spletu okoliščin, zdaj pa ne moreta en brez drugega. To mu na nek odštekan način dejansko tudi uspe, a verjetno ne bo všeč prav vsem.

Glavni zlikovec, Cletus Kasady, je tokrat Woody Harrelson, ki obupno poskuša priklicati svojega notranjega Hannibala, a žal neuspešno. Njegov simbiot Carnage je večji in močnejši od Venoma, a to ni nujno prednost. Veliko bolj zanimiv lik je njegova srčna izbranka Frances Barrison, ki jo odlično upodobi Naomi Harris. Nazaj so tudi drugi liki iz prvega filma, Anne (Michelle Williams) in Dan (Reid Scott).

Venom 2 je vsekakor film za specifično občinstvo in ni za vsakogar. Namenjen je predvsem ljubiteljem stripovskih likov in oboževalcem prvega filma. Venom 2 bi tako priporočali predvsem slednjim. Za kvaliteten ogled je vsekakor potreben ogled prvega filma, saj nadaljevanje ne more stati samo zase.

Predvajajo ga v vseh komercialnih kinematografih, zato obiščite lokalni kino in si ga oglejte. Pričakujte zabavo in nič več kot to.

Ocena: 3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Odštekan Tom Hardy
  • Dražljaj ob samem koncu

MINUSI

  • Preveč CGI
  • Medla zgodba
  • Neprepričljiv zlikovec

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih