Recenzija: Spaceman

“Film za izbrane okuse”

Kje so tisti časi, ko je bil Adam Sandler sinonim za komedijo? Precej daleč za nami, saj je slavni igralec v zadnjih projektih dokazal iz kakšnega testa je. S Spacemanom je tezo, da gre za odličnega igralca, še dodatno potrdil. In čeprav ne gre ravno za novo vesoljsko odisejo, film kljub temu postreže z izjemno zanimivim konceptom, ki sega malce dlje od površine.

Spaceman je izjemno zanimiv film. Precej težko ga je opredeliti, še težje pa opisati. Gre namreč za kombinacijo večih različnih žanrov, ki tvorijo edinstveno celoto, ki je nismo še nikoli videli in občutili. In prav občutki so tisti na katere najbolj igra film. Predstavi nam malce satirično prikazano misijo onkraj vesolja, kamor se poda glavni lik, nato pa se hitro prelevi v avanturistično iskanje samega sebe z izjemno dramatičnim zaključkom. Na samotni poti spozna marsovca v obliki pajka ter z njim spoznava sebe, človeštvo in ljubljene okrog sebe. Precej bizarno, kajne? No, v filmu vse dobi smisel. Celo nekaj več. Dostavi izjemno zanimivo pustolovščino, kakršne zagotovo še nismo videli.

Na poti pa Sandlerju pomaga tudi vrhunska igralska zasedba, ki v čisto vsakem kadru naravnost blesti. Bodisi zaradi igre, bodisi zaradi kadra, v katerega je igralec vkomponiran. Oboje je vrhunsko in bi težko bilo bolje.

Predvsem zato, ker film ni spiritualni rival vesoljske odiseje, Interstellarja ali pa katerega drugega vesoljskega velikana, ki se je z velikimi črkami zapisal v zgodovino filma in kulture na sploh.

Gre bolj za zanimivo pustolovščino, ki svoje delo oddela izjemno dobro, ampak ne tako zelo dobro, da bi se uvrstil med nesmrtne. Za povrh pa je zaradi nenavadnega koncepta širši množici gledalcev precej tuj, ne glede na to, da je to največji adut celotnega filma. Prav zato film priporočamo predvsem tistim, ki so pripravljeni sprejeti malce bolj nekonvencionalne filme, in tistim, ki so pripravljeni sprejeti osebno potovanje do spoznavanja samega sebe.

Film si lahko ogledate na platformi za pretočno predvajanje vsebin Netflix.

Ocena: 4/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Zanimiv koncept
  • Dinamično dogajanje
  • Vrhunske igralske predstave
  • Globoko sporočilo

MINUSI

  • Manjka malce magičnega prahu, ki bi nadgradil energijo filma v petzvezdično avanturo

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih