Recenzija: Mortal Kombat

»Nostalgično klišejska akcija«

Mortal Kombat je fenomenalen! Z zelo klišejsko zgodbo, dobrimi akcijskimi sekvencami in neverjetno dobro predstavljenimi liki je film definitivno hvalospev vsem oboževalcem istoimenske video igre, hkrati pa zagotovo zadovolji vse navdušence akcijskih filmov.

Film je kot časovni stroj, ki vas bo popeljal naravnost v 90 leta. Natančno sledi receptu zlate dobe akcijskih filmov in dokazuje, da ta recept še vedno deluje in ni zastarel. Zgodba filma je namreč postavljena v ozadje in je zelo zanemarljiva. Kljub temu, film še vedno uspe prikazati svet Mortal Kombata, ter nam dobro nakaže uvod v nadaljevanja in ustvari željo po še.

V ospredju so definitivno dobro predstavljeni liki. In ti so predstavljeni zares zelo dobro. Navdušenci videoigre jih bodo takoj prepoznali in bodo z njimi zelo zadovoljni, četudi mogoče izbira nekaterih ni najbolj posrečena. Ne glede na to, igralska zasedba deluje tako zelo suvereno, da vse like predstavi izredno zastrašujoče, kul in z veliko osebnosti. Prav zato bo film, poleg dobro predstavljenih likov in akcijskih sekvenc, postal zagotovo všeč še marsikomu, ki Mortal Kombata ne pozna in bodo zato zelo verjetno pripravljeni raziskati univerzo tudi znotraj videoiger.

Akcijske sekvence so kot rečeno naravnost odlične. Odvijajo se zelo hitro in dinamično, dobro pa prikažejo tudi vse značilnosti igranih likov. Niso prepogoste in predolge, zato definitivno ostanejo sveže skozi celoten film. V njih najdemo tudi cel kup zanimivih bombončkov iz videoiger, ki še toliko bolj zadovoljijo vse njene oboževalce.

Najdemo lahko tudi precej komičnih vložkov, ki lepo popestrijo dogajanje, hkrati pa izpadejo zares klišejsko.

Zaradi vsega omenjenega, film kot celota deluje zelo dobro. Včasih zaradi hitrega in klišejskega poteka mogoče izpade kaj nelogično ali pojasnjeno prehitro, vendar se moramo zavedati, da film ni ravno nova kinematografska ali pripovedna revolucija. Je pač zgolj fantastična akcija, ki bo kvalitetno zapolnila vaš prosti čas , obenem pa bo zadovoljila tudi vse oboževalce videoigre, ki franšizo spremljamo že od samega začetka.

Kot velikemu navdušencu Mortal Kombata, moram absolutno postaviti malce višjo oceno, kot si jo film dejansko zasluži. Načeloma je film solidna 3, ampak zaradi vseh bombončkov, fantastičnih likov in konca z ikonično glasbo film uspe zaigrati pravo melodijo moji nostalgiji. Iz tega razloga komaj čakam, da lahko spet koga pospravim v videoigri, in ponovno izberem svojo usodo.  

Ocena: 4/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Vrhunsko predstavljeni liki
  • Dobri »easter eggi« iz video igre
  • Hitro in zanimivo dogajanje
  • Akcijske sekvence
  • Klišejski momenti  

MINUSI

  • Konec
  • Par nelogičnih momentov
  • Izbor igralcev
  • Transformacija glavnega lika/li>

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih