Recenzija: Minioni: Grujev vzpon

»Simpatična dogodivščina za stare in mlade«

Kdo ne pozna Minionov? Verjetno so ti ena največjih animiranih ikon, ki nas uspešno zabavajo že več kot 10 let. Ob njih je odraščalo ogromno otrok in se smejalo še več gledalcev, ki so jih Minioni s svojo simpatično duhovitostjo okužili, da si želijo vedno več njihovih pustolovščin in dogodivščin. Zdaj je tukaj peti film v tej franšizi, ki po številnih izpeljankah še vedno ostaja svež, zanimiv in atraktiven. S tem je Universal ponovno ustrelil naravnost v sredino tarče in nam postregel z dobrim animiranim filmom.

Zgodba je sila enostavna. Postavljena je v 70. leta alternativne realnosti, kjer v svetu vlada ekipa zlobcev po imenu Vicious 6 (Zlobnih 6). Ekipa skupaj skuje mega zlobni načrt o prevzemu nadzora nad celotnim svetom, pri tem pa iz ekipe izključi svojo vodjo (ta se jim zaradi zlobnega dejanja seveda maščuje). Na drugi strani pa sledimo vsem znanemu in zelo priljubljenemu Gruju ter njegovim spremljevalcem Minionom.

Gru je tokrat še otrok, vendar z velikimi sanjami in ambicijami, katerega največja želja je postati del ekipe Zlobnih 6. Ko se jim že skoraj pridruži, skuje nov načrt, zato ga zlobci preganjajo (ukrade jim nekaj neprecenljivega). Vsak se Gruju zoperstavi s svojo izjemno “kul” super močjo, zato ima mali Gru le malo možnosti, da preživi.

Na srečo mu ob strani nenehno stojijo njegovi ljubki podložniki Minioni in novi prijatelji, ki jih Gru spozna na svoji poti. Več o zgodbi raje ne bomo razkrili, saj bi pokvarili celotno izkušnjo, iz tega kratkega opisa pa je takoj jasno, da gre za enostavno zgodbo, ki v ospredje raje kot zgodbo prinaša dogajanje, like in humor.

Zaradi tega jo bodo zelo preprosto razumeli tisti najmlajši, a je zgodba še vseeno dovolj zapletena, da skozi uro in pol ohranja interes tudi v tistih, ki so po vseh letih hoje po Zemlji še vedno ostali mladi po srcu. Dogajanje je namreč izjemno pestro in hitro. Nenehno nas preseneča s številnimi humorističnimi vložki, ki na momente izpadejo zares smešno. Humor je sicer že poznan, saj ga je franšiza odkrila že s prvim delom, zato je to odlična novica za vse navdušence te franšize.

Teh namreč ne manjka, saj je to že peti del te mega uspešnice in nedvomno je jasno, da je tudi Grujev vzpon uspešnica. Igra namreč luštno simfonijo, ki jo je franšiza začela z igranjem pravih not s prvim delom že mnogo pred to izpeljanko.

Pred zaključkom naj omenimo še sinhronizacijo. Te žal ne moremo komentirati, saj smo si ogledali le angleško različico, vendar pa smo vseeno trdno prepričani, da je tudi slovenska verzija zelo dobra. Glas so junakom namreč posodili prekaljeni stari igralski mački, ki jim sinhronizacija nikakor ni tuja in so se v njej preizkusili že skozi številne zanimive projekte in druge animirane uspešnice.

Glede na vse napisano je film Minioni: Grujev vzpon zanimivo nadaljevanje franšize oz. izvirna zgodba, ki bo vsekakor všeč vsem. Vsebuje namreč vse elemente, ki naredijo film zanimiv. Dogajanje je pestro, humor je smešen, liki so zanimivi, zgodba pa tako enostavna, a hkrati tako prepletena, da je zanimiva. Tako, da je Universalu več kot očitno spet uspelo razkriti asa v rokavu.

In zelo hvaležni smo mu, da ga je.

Film Minioni: Grujev vzpon se trenutno predvaja v vseh večjih slovenskih kinematografih.

Ocena: 4/5

Serija vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Atraktivno in hitro dogajanje
  • Zanimivi liki
  • Smešen humor

MINUSI

  • Enostavna zgodba

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top