Recenzija: Megalodon 2: Predator iz globin

»Moral bi ostati na dnu morja«

Megalodon 2: Predator iz globin je nadaljevanje ameriško-kitajske koprodukcije iz leta 2018, ki je bila poletni hit. Nadaljevanje je bilo zaradi finančnega uspeha neizogibno, visoki štart drugega dela pa pravi, da to verjetno ne bo zadnji film v tej franšizi. Je Megalodon 2 vreden ogleda ali gre dobesedno za metanje denarja vstran?

Ko je Megalodon poleti 2018 priplul v kinodvorane ni bil nič drugega kot poletni vroči hit, zaradi katerega so množice rinile v kino za nekaj nujne sprostitve. Petsto in nekaj milijonov zaslužka kasneje smo postavljeni v leto 2023, ko se kino gledalec zaveda cene vstopnice in svojega časa (vsaj predvidevamo, da se). Nadaljevanje Megalodona ni Barbie, Oppenheimer ali Misija nemogoče 7. Je nekaj, kar stane isto, k mizi pa prinese le piškavo češnjo namesto gurmanske pojedine, ki so jo prinesli omenjeni filmi.

Jason Statham se ponovno bori z velikanskim plenilcem morja, ki pa tokrat ni sam. Dva megalodona več, nekaj bitij, ki nikakor niso dinozavri, več in en orjaški ligenj več. Več ni več, ampak manj. Manj je zanimivih trenutkov, manj je zabave, manj je vsega, kar filmsko izkušnjo naredi vredno nakupa kino vstopnice. Če smo lahko za prvi film rekli, da je zabaven ogled, tokrat ni tako. Megalodon 2 ni dober film.

Vse, kar je v Megalodonu vrednega ogleda, so pokloni oziroma omaži na njegove predhodnike v »žanru« morskih psov. Nekaj malega Žrela, Modre globine, Piranhe in celo prvega Megalodona. Nič izvirnega razen tolikšnega pomanjkanja logike, da bojo z ušesi zastrigli tudi najmanj zahtevni gledalci, ki si želijo le »popcorn-flicka«.

Če pa se možgane pusti daleč, daleč stran od kino sedeža, potem bi se dalo v Megalodonu 2 mogoče celo uživati približno petnajst minut.

Ocena: 1/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Nekaj minut pošastnih in zabavnih prizorov

MINUSI

  • Groteskna logika filma
  • Preveč pozornosti na nezanimivih likih
  • Generično slaba zgodba
  • Slabe igralske predstave
  • Konec, ki ni vreden dolžine filma

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih