Recenzija: Marveli

»100x videna pustolovščina«

Največja Marvelova superjunakinja, Captain Marvel, je znova na veliki preizkušnji. Zaradi grehov, ki jih je naredila v njenih prejšnjih podvigih, se je nekaterim tako zamerila, da se ji želijo maščevati, ne glede na posledice, ki jih puščajo za sabo. Da pa je zgodba še malce bolj zanimiva in pomembna, dodamo še dve superjunakinji, ki sta v preteklosti imeli mogoče malo manjšo vlogo (kar se od zdaj naprej zagotovo popolnoma spremeni), nekaj bonbončkov za največje super oboževalce ter nekaj nepričakovanih zapletov, ki odpirajo nove možnosti za razvoj filma. S tem zelo na kratko, a jedrnato povzamemo film Marveli. Zato bo film všeč samo oboževalcem tega sveta, vsem ostalim pa zgolj dve uri za posedanje na domačem kavču.

Filmska manufaktura Marvel že kar nekaj let izdaja film za filmom. Po neskončnih naslovih in norih vrhuncih pa se njihov vroč recept za uspeh počasi ohlaja. Spremljajo jih še samo največji superfani, vsem ostalim pa je zgodba o superjunakih preprosto preveč.

Kako jim ne bi bilo, saj skoraj vsak mesec dobivamo nov izdelek, ki pa je v najboljšem primeru sila povprečen.

Ravno takšen je tudi film Marveli. Gre za izjemno enostavno pripovedko, ki na enem mestu združuje vse največje Marvelove superjunakinje. V glavni vlogi seveda kraljuje ena in edina Captain Marvel, družbo pa ji delata Monica Rambeau in Kamala Khan. Te dve smo spoznali že v drugih TV serijah, ki so služile kot predzgodba, zato v tem filmu pričakujemo ultra mega zaplet, ki jih bo razvil in smiselno umestil v ta galaktični svet superjunakov.

Ali mu film uspe ali ne, je veliko vprašanje. Po odzivih v kinodvoranah je odgovor na prvo žogo pritrdilen, po odzivih kritikov in malce večjem premisleku pa je odgovor verjetno žal negativen.

Zgodba je namreč sila enostavna in ultra banalna. Služi samo zato, da lahko gledamo superjunakinje na enem platnu. Te se spoznavajo, zabavajo, podpirajo in tepo…

Celotno dogajanje je pričakovano ravno iz že milijonkrat videnega recepta. Malo gledamo akcijo, ki je relativno zanimiva, malce gledamo humorne vložke, ki so na trenutke presenetljivo zares smešni, malce gledamo nelogične sekvence in odločitve, ki kažejo bližnjice v produkciji ter na koncu gledamo tudi nekaj zapletov, ki so še kar zanimivi.

Vse skupaj je torej nek izdelek, ki na papirju mogoče deluje, v resnici pa kar kriči po povprečju. Bolj kot vse elemente iz preverjenega recepta namreč izraža produkcijsko in emocionalno vrednost. Ta je zaradi zasluškarskih motivov skorajda nična, zato film deluje prazno in brez teže.

Film Marveli bo všeč samo tistim največjim ljubiteljem tega sveta, ki si nikakor ne bodo oprostili, če ne bodo videli zadnje in najbolj nore dogodivščine priljubljenih superjunakov. Te bo film zagotovo zadovoljil, saj bodo v njem videli par zanimivih zasukov, nepričakovanih likov in odprtih vprašanj, na katere jim bodo Marveli odgovorili na njihovih naslednjih 5000 dogodivščinah. Vsem ostalim pa bo film pač film, ob katerem ne bodo čutili nekih pretiranih emocij ali hudega dolgočasja. Vprašali pa se bodo le, ali so z ostalimi preteklimi in prihodnjimi superheroji sploh kaj zamudili.

Kakšen pa je odgovor na to, pa si lahko odgovorite sami zase.

Marveli se trenutno predvajajo v vseh večjih komercialnih kinematografih.

3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Zabavni in nepričakovani preobrati v zgodbi za nadaljevanja
  • Smešen humor

MINUSI

  • Film nima nikakršne duše
  • Očitno ubrane bližnjice v produkciji.
  • 100x videna zgodba

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih