Recenzija: Izgubljeno mesto

»Simpatična akcijska komedija«

Izgubljeno mesto oz. The Lost City je najnovejša akcijska komedija, ki pozitivno preseneča. Sandra Bullock in Channing Tatum v glavnih vlogah s svojo odlično kemijo na plečih nosita precej generično zgodbo, ki pa prav zaradi njiju deluje in vas bo nasmejala do solz. Film vsebuje solidno akcijo in ni predolg, zato je kot nalašč za ogled s svojo boljšo polovico ali družino.

Akcijske komedije so med gledalci zelo popularne, saj so to navadno filmi, ki ne zahtevajo veliko razmišljanja in čustvenega investiranja. Večinoma služijo kot najbolj enostavna oblika filmske zabave. Ko se v ta žanr podajo velika imena, so pričakovanja visoka. Nič drugače ni v tem primeru in Izgubljeno mesto brez dvoma dostavi želeno.

Zgodba govori o nezadovoljni pisateljici srednjih let, Loretti Sage, katero ugrabijo, saj naj bi vedela kako priti do ‘ognjene krone’, ki je v tem primeru ekvivalent zaklada. To si močno želi premožni Abigail Fairfax, mednarodni zločinec z očetovskim kompleksom. Da je vse skupaj bolj zabavno, poskrbi Alan, moški maneken, ki upodablja Dasha iz Lorettinih knjig, hkrati pa pisateljico skrivaj občuduje in se pridruži pustoloviščini.

Izgubljeno mesto Sandra Channing

Za režijo sta poskrbela dokaj neznana brata Nee, Aaron in Adam. Slednja sta sodelovala tudi pri scenariju, skupaj z Dano Fox in Orenom Uzielom. Film je v nastajanju že od oktobra 2020, sama zgodba pa je napisana že sedem let. Sandra Bullock je bila prva izbira za Loretto in po ogledu filma je jasno zakaj, saj svoje delo izvrstno opravi.

Film enostavno deluje. Če pričakujete epsko mojstrovino, potem to ni film za vas. Če pa bi se enostavno radi nedolžno nasmejali za dobro uro in pol ter se odklopili od resničnega življenja, ste na pravem naslovu. Izgubljeno mesto ne spada pod filmsko umetnost, ampak pod preprosto in brezskrbno zabavo. V tem pogledu svoje poslanstvo odlično opravi.

Zgodba je precej generična in že na daleč se vidi, kako se bo končala. A je to ne dela slabe, prej obratno, saj je gledalcu že pred ogledom jasno, kaj pričakovati. Če vam taki filmi niso všeč, si ga enostavno ne oglejte. Akcijske sekvence so bolj zabavne kot kvalitetne, a jih prav to na koncu vseeno dela dobre.

Izgubljeno mesto akcija

Režija je povprečna in ni v ospredju. Najbolj se lahko izkažejo igralci in enim to uspe bolje kot drugim. Sandra Bullock je izvrstna v glavni vlogi, četudi je njen lik zelo hladen. Channing Tatum je idealna izbira za lik Alana, saj zna vrhunsko odigrati mišičnjaka z nizkim IQ-jem ter velikim srcem. Daniel Radcliffe kot zlikovec ne deluje, saj enostavno ni dovolj strašen, da bi kadarkoli zares verjeli, da lahko protagonistoma spodleti. V stranskih vlogah sta Da’Vine Joy Randolph in Brad Pitt. Slednji je zagotovo vrhunec filma, saj ukrade čisto vsak prizor v katerem se pojavi.

Brad Pitt Izgubljeno mesto

Montaža filma je povprečna. Prehodi so ponekod zelo grobo posekani in film zaradi tega ne deluje vrhunsko. Glasba je solidna. Občasno se da slišati zametke klasičnih pustolovskih filmov. Scenografija je zelo lepa, film so namreč snemali v Dominikanski republiki. Največji plus filma je vsekakor humor, ki je konstantno dober, občasno pa celo vrhunski.

Film bi priporočali vsem, ki imajo radi žanr komedije, s poudarkom na akciji, saj je dobra zabava za ogled v dvoje ali z družino. Zgodba vas bo zagotovo nasmejala kot tudi liki. Ne trudi se povedati kake posebej globoke zgodbe, zato se mu enostavno prepustite in pustite, da vas vodi na zabavno pustolovščino.

Izgubljeno mesto trenutno predvajajo vsi večji kinematografi. Pojdite in si ga oglejte ter nam sporočite vaše mnenje.

Ocena: 3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Dober humor in solidna akcija
  • Zelo dobre igralske predstave
  • Prelepa scenografija

MINUSI

  • Neprepričljiv zlikovec
  • Generična zgodba

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top