Recenzija: Godzilla vs. Kong

»Dvoboj epskih razsežnosti!«

Začetek zgodbe Godzile proti Kongu lahko pomnimo že od leta 1962, ko sta se pošasti prvič spopadli. Takrat ni bilo tako razvite tehnologije, zato si lahko predstavljate, kako je vse skupaj bilo videti. Pred kratkim je izšla nova verzija Godzile proti Kongu, ki končuje dvoboj dolg več desetletjih. Ti dve različni priredbi Godzile proti Kongu se drastično razlikujeta.

V novem filmu nastopa veliko znanih imen, kot so Millie Bobby Brown (Stranger Things), Alexander Skarsgård (The Aftermath), Rebecca Hall (Vicky, Cristina, Barcelona), Brian Tyree Henry (Atlanta) in mnogi drugi. Kljub temu, zvezdniška zasedba ni uspela rešiti filma, saj je vsak dialog, kot pogovor med roboti. Hkrati pa je dogajanje nadvse dramatizirano in molze vsako sekundo za dodatni šok efekt.

Zgodba je razdeljena na dva dela, ki se dogajata istočasno. V prvi lahko zasledimo ekipo, ki vselej spremlja Konga. V drugi je fokus na Bernieju Hayesu (Brian Tyree Henry), Madison Russell (Millie Bobby Brown) in Joshu Valentineu (Julian Dennison), ki skušajo odkriti skrivnost vodilnega podjetja Apex.

Godzila proti Kongu pred blokbastersko katastrofo rešijo vse epske bitke med Godzilo, Kongom in tretjo pošastjo. Čakanje na bitke je ponekod mučno, saj se ne dogaja prav veliko razen zanimivih interakcij med Jio (Kaylee Hottle) in Kongom. Skozi film lahko večkrat zasledimo slabe poskuse komičnih vložkov, ki zaradi slabega dialoga ne uspejo. Za povrh vsega pa dobimo dve sočasni zgodbi, ki nista enakovredno zanimivi.

Res mi ni jasno, zakaj se še v tovrstnih filmih uporablja toliko klišejev. Civilizacija je zelo napredna in se zaveda zmožnosti teh pošasti, a vseeno pošiljajo navadna letala in helikopterje proti Godzili, ki je odporna proti takšnim napadom. Pomembno je, da v takih filmih ne postavljamo precej vprašanj, saj ustreznega odgovora ne bomo dobili.

Film bi lahko skrajšali z dodatno montažo in odstranitvijo nekaterih odsekov, saj gledalec nenehno čaka na dvoboj med pošastmi. Vrhunec filma je zadnji dvoboj v Hongkongu, kjer za trenutek pozabiš na vse dogajanje pred tem in začudeno opazuješ nastali kaos v mestu.

Film je odličen za kratek odklop in zabavni ogled. Neverjetne bitke fantastično presenetijo in rešijo celotno dogajanje v filmu. Vizualno je film spektakularen in vedno znova preseneča z raznimi vizualnimi in zvočnimi učinki. Škoda je za druge dele, kjer je veliko možnosti za izboljšave. Film tako ne izkoristi v popolnosti svojega potenciala.

Ocena: 2/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Vsi dvoboji med pošastmi
  • Tretja pošast (presenečenje)
  • Jia in Kong
  • Vizualni in zvočni učinki

MINUSI

  • Robotski dialog
  • Predvidljiva zgodba
  • Zgrešeni komični vložki
  • Premalo akcije

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih