Recenzija: Dnevi Besa

»Malo dialoga, veliko akcije«

Dnevi Besa oz. Wrath of Man je najnovejši film sijajnega režiserja Guya Ritchieja, ki je poznan po uspešnih filmih, kot so: Pljuni in jo stisni, Sherlock Holmes in Gospodje. V filmu se Jason Statham znajde v vlogi H-a, ki ima za seboj veliko neznane zgodovine. Zaradi določenega incidenta, se odloči pridružiti varnostnemu podjetju, ki zavaruje in premika denar po Los Angelesu.

Stathamu je vloga pisana na kožo, saj nima veliko dialoga in večkrat prepusti akciji, da govori zanj. V filmu sicer ostali liki ne pridejo precej do izraza, saj je večino osredotočenosti na zgodbi glavnega lika. Tako nas zgodba ne naveže na like, kot je to Ritchieju uspelo v Pljuni in jo stisni in posledično so nekatere smrti, ki sledijo, zgolj trivialne ali nepomembne.

Zgodba večkrat skače iz enega konca na drugega in tako lahko na trenutke postane preveč zmedena. Sicer lahko informacije hitro sestavimo, a je pomešanost nepotrebna in nima dodane vrednosti v filmu. Po določeni točki v filmu zgodba postane zelo predvidljiva. Vse poti vodijo do pričakovanega konca, ki je kljub odličnemu končnemu dialogu antiklimaktičen.

V filmu pogrešamo več komičnih vložkov, saj je v tem režiser Ritchie odličen. Nekateri so seveda še vedno prisotni in odlični, a je vseeno, še posebej v drugi polovici, preveč resnosti. Slednja pa v kombinaciji s Stathamom, ki izreče »did you poo poo« ni najbolj posrečena. Ritchie včasih uniči celoten prizor s slabo umeščeno šalo. Akcijski vložki so največja prednost filma, še posebej, ko Statham vklopi svoj Terminator način in ga nič ne more zaustaviti. Zadnji rop oz. vrhunec filma odlično poveže vse skupaj in vključi v akcijo skoraj vse obraze.

Film bi vsekakor priporočali vsem, ki uživajo v akcijskih filmih, kot so Sicario, Heat, Snatch, ipd. Sicer se ne more primerjati s temi klasikami, toda Dnevi Besa traja manj kot dve uri in je dobra izbira za hiter ogled. Statham je prav tako odličen v svoji vlogi in je glavni razlog, zakaj vse skupaj sploh deluje. Zgodba pa nas spomni na pomembnost družine in česa je človek sposoben v določenih primerih.

Ocena: 3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Izvrstni Jason Statham
  • Akcijski prizori ne razočarajo
  • Odličen izbor glasbe

MINUSI

  • Kombiniranje resnosti in komičnosti
  • Nelinearna zgodba
  • Pozabljiva podporna igralska zasedba

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih