Recenzija: Čebelar

»Jason Statham v polnem pogonu«

V letu 2024 mineva deset let od premiere filma John Wick, ki je zaslužen za malo renesanso akcijskih filmov. Temu primerno se zdi, da začetek leta spiše novo zgodbo v stilu renesančnega vzpona žanra, stila in igralca, ki nas je nekoč že navduševal. Jason Statham se vrača v eni najboljših vlog v karieri, filmu Čebelar.

Režiser David Ayer se po filmih Bes (Fury, 2014), Odred odpisanih (Suicide Squad, 2017) in Bright (2017) vrača z dokaj preprostim akcijskim filmom, ki spominja na tiste najboljše iz osemdesetih in devetdesetih let. In kaj si želimo od takega filma? Dobre akcijske prizore, nekaj humorja, kanček srca in veliko zabave. Vse to dobimo v zgodbi, ki nam predstavi Adama Claya (Jason Statham), čebelarja, ki je najel del skednja gospe Eloise Parker (Phylicia Rashad). Ko si prijetna, prijazna in srčna gospa vzame življenje zaradi hekerske prevare, se Clay odloči za pot maščevanja. Sledi maščevalna pot do vrha, ki si ga ne bi zamislili niti v sanjah.

Jason Statham je na vrhuncu moči, po dolgem času ponovno postavljen v dobre akcijske prizore, ki jih popestri s svojim značilnim dialogom. Čebelar je zagotovo film za oboževalce britanskega igralca. Poleg njega so v filmu tudi Jeremy Irons, ki mora kot nekdanji direktor CIA zaradi obljube braniti arogantnega mladeniča Dereka (Josh Hutcherson), ki stoji za celotno hekersko situacijo. Agenta Parker (Emmy Raver-Lampman) in Wiley (Bobby Naderi) poskrbita za nekaj klasičnega norčevanja.

Čebelar ni mojstrovina, je pa sila zabaven ogled, ki bo navdušil tiste, ki jim je kot film namenjen. Zgodba in scenarij ob razmisleku dokaj hitro razpadeta, a enako je pri vseh štirih filmih o Johnu Wicku. Jason Statham je v polni formi, dialog je napolnjen z referencami na čebele in druga leteča bitja, celotna zgodba pa je v dobrem smislu povsem nora. Kaj več si še lahko želimo od januarske eskapade akcijskih prizorov?

Ocena: 3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Akcijski prizori
  • Bizarno smešen dialog
  • Jason Statham

MINUSI

  • Pomankljiv scenarij
  • Klišeji in luknje
  • Nezanimivi negativci

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih