Recenzija: Army of the Dead

»Stokrat videna zgodba«

Zack Synder se je po filmu Justice League hitro vrnil na filmsko sceno z zombi akcijo Army of the Dead. Podobno kot njegovi prejšnji nedavni projekti, tudi ta ni bil precej posrečen. Za film je izbral Davea Bautisto, ki se je prvič preizkušal v bolj resni glavni vlogi.

Army of the Dead je klasična zgodba izbruha zombijev. Neverjetno je predstavljen začetek tega izbruha, ki se ob prevozu alfa zombija zgodi zaradi bizarne prometne nesreče. S tem dobimo glavno idejno zasnovo filma, nato pa Synder doda element misije. Večkrat videno, ekipa se mora prebiti do sefa, kjer je zajetna količina denarja.

V procesu rekrutiranja svoje ekipe se ne dogaja veliko in hitro postane dolgočasno. Dobimo predzgodbo, kako se je okužila žena glavnega lika Scotta Warda (Dave Bautista) in kako je to vplivalo na razmerje s hčerko Kate (Ella Purnell). Slednja je ena izmed najbolj nergajočih likov v celotnem filmu, saj dela ravno nasprotno od zahtev drugih likov. Celotna ekipa, ki si jo sestavi Scott, ni precej všečna, saj kljub dolgi dolžini filma, režiser ne posveti veliko časa razvoju likov.

Največja prednost filma je zagotovo akcija, ki je solidna skozi celoten film. Predvsem so zanimivi vizualni učinki, ki so ponekod izvrstni, v drugih scenah pa tragikomično slabi. Vsi zombiji v filmu so odlično zamaskirani in pozitivno izstopajo, predvsem alfa zombiji in računalniško ustvarjen tiger. Glede na to, da se film največ osredotoči na ta vidik, bi se vseeno lahko bolj potrudili, saj filmu v veliko prizorih med bitko zmanjka vznemirjenja.

Zgodba je v celoti slabo zastavljena, Synder poskuša velikokrat rešiti dolgočasne scene s komičnimi vložki, ki ne delujejo zaradi slabo razvitih likov. Znotraj zgodbe je veliko lukenj, ki bi jih moral odpraviti za smiselnost zgodbe. Odločajo se za najbolj smrtonosno misijo in mislijo, da je najboljša ideja pridobiti mladega YouTuberja kot člana ekipe. Noben Mikeya Guzmana (Raul Castillo) predhodno ni poznal in spontano so prišli do odločitve, da bi bil dober del ekipe. Še ena slabost filma je predvidljivost dogodkov, saj je bilo videti iz lune, da bo večkrat prišlo do vzročno-posledičnega dogodka.

Army of the Dead je solidna opcija za pasivno gledanje. Če imate neko aktivnost, ki bi jo radi aktivno delali in upate, da vas film ne bo preveč zamotil, je to odlična opcija. V nasprotnem primeru gre zgolj za potrato časa. Niti Zack Synderovo ime ne more rešiti stokrat videne zgodbe z velikim poudarkom na vizualnih učinkih in akcijskih scenah. Spominja na še slabšo izvedbo Suicide Squad ali bistveno slabšo različico Dawn of the Dead.

Ocena: 2/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Coyote in Mikey Guzman
  • Alfa zombiji in zombi tiger

MINUSI

  • Predvidljivost zgodbe
  • Dave Bautista ni zrel za glavno vlogo
  • Lik Kate Ward
  • Ponekod grozni vizualni učinki

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih