Predogled filma Gepack

»Filmski debi Žige Kukoviča«

Že nekaj časa na družbenih omrežjih sledimo izidu novega slovenskega celovečerca Gepack, zdaj pa je končno napočil tudi čas, ko smo doživeli njegovo slavnostno premiero. Na njej smo lahko uživali v čudovitem filmskem debiju, spoznali ustvarjalce filma malce od bližje, se sproščeno pozabavali v dobri družbi in predvsem videli začetne korake novih zvezd slovenske filmske scene v nastajanju – priljubljenega vplivneža Žige Kukoviča – Kuxale, ki je poskrbel za (odlično) režijo filma in njegove ekipe mladih, nadobudnih in zelo ustvarjalnih mojstrov.

Že takoj ob najavi filma Gepack smo vedeli, da bo šlo za izjemno zanimiv projekt. Film je z nekaj zanimivimi in zelo dodelanimi odlomki postavil pričakovanja na zelo visok nivo, z dejstvom, da pa gre za filmski debi Žige Kukoviča, ki pred tem filmom ni imel nikakršne filmske izkušnje in je pred tem zgolj slovel na družbenih omrežjih, pa je celotno zgodbo postavilo v še večje zanimanje.

Prav zato smo komaj čakali premiero. Nad videnim smo bili izjemno navdušeni, celotna izkušnja pa nas je enostavno odpihnila. Čeprav seveda ne gre za čisto popoln izdelek, pa je film Gepack vseeno tako zelo kvaliteten, da ga lahko enostavno priporočamo čisto vsakemu. V njem namreč nismo videli zgolj odbite komedije z zelo enostavno zgodbo in prikupnimi junaki, ampak kompleksno potovanje, ki z izjemno dobro dodelanimi in razvitimi liki, pomenljivimi in težkimi situacijami ter suvereno igro, glasbo in tehnično dodelavo poskrbi za odlično filmsko dogodivščino, v kateri ne boste zgolj samo uživali, ampak doživeli tudi tisto “več”, če boste le želeli.

Film bo namreč dostavil komedijo vsem tistim, ki bodo gledali komedijo, vsem ostalim, ki pa se bodo pripravljeni malce bolj poglobiti v film, pa bo dostavil filmsko presenečenje, ki si ob svojem debiju absolutno zasluži največje pohvale in spodbude.

Da pa vam ne pokvarimo vseslovenske premiere, bomo ob tem dejstvu zaključili naš predogled, več pa vam bomo izdali takrat, ko bo film dejansko na rednem sporedu naših kinematografov.

Za zaključek pa naj samo še povemo tole:

S filmom Gepack se je ekipa zelo suvereno postavila na radar slovenske filmografije in nase opozorila z izjemno zanimivim in kvalitetnim izdelkom – s komedijo, ki je več od komedije, z izdelkom, ki že v prvo nosi močan podpis ustvarjalcev, in s filmom, ki dokazuje, da vsak izmed nas v sebi nosi zgodbo, ki je zanimiva tudi za velika filmska platna. Z močno voljo in trdim delom je mogoče doseči vse. Prav zares vse.

Že komaj čakamo odzive splošne javnosti ter komentarje vseh znanih kolegov iz družbenih omrežjih, ki imajo zdaj odlično priložnost, da svojim sledilcem pokažejo iz kakšnega testa so naši ustvarjalci in kakšni so zares naši oz. njihovi potenciali.

Žigi in celotni ekipi filma pa seveda želimo prijetno filmsko turnejo in še višje zastavljeno letvico pri vseh naslednjih filmskih projektih, za katere smo trdno prepričani, da jih bo še kar nekaj.

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih