Najbolj pričakovani filmi, ki izidejo ta mesec - Maj 2022

Mesec maj ponovno obuja vrhunsko filmsko ponudbo. Po tem, ko so v zadnjih tednih dominirale serije, zdaj spet v ospredje stopajo filmi. Prihajata dve veliki uspešnici, ki bosta do zadnjega sedeža napolnili kinodvorane, kot tudi eden najboljših filmov leta, ki v ZDA že žanje velike uspehe. Poglejmo filmsko ponudbo v maju 2022.

Pripnite pasove, mesec maj bo vrhunski! Filmska ponudba se znova prebuja in dobivamo dva od najbolj pričakovanih filmov leta. Prav tako v Slovenijo končno prihaja eden najbolje kritično ocenjenih filmov leta 2022, našlo pa se bo tudi nekaj za naše najmlajše in ljubitelje zgodovinskih filmov. Velja omeniti, da smo izpostavili zgolj tiste filme, ki se bodo predvajali v naših kinematografih.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo ta mesec:

Doktor Strange v multivesolju norosti

Datum izida: 4.5.2022
Žanr: Akcija/Znanstvena fantastika
Režija: Sam Raimi
Igrajo: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Michael Stuhlbarg, Rachel McAdams

Kratek opis: Doktor Strange v multivesolju norosti je eden najbolj pričakovanih filmov leta, za katerega so večinoma vstopnice za predpremiero in premiero že razprodane. Zadnji Spider-Man je pomembno vključeval Stranga in pričakujemo, da se bodo v kinu takoj v začetku maja nagnetli vsi ljubitelji Marvela. Glede na to, da se na velika vrata vrača tudi režiser Sam Raimi, pričakujemo odličen film, ki bo pomembno vplival na nadaljnje ustvarjanje Marvela.

BONUS: pred filmom bi naj bil premierno prikazan prvi napovednik za Avatar 2.

Top Gun: Maverick

Datum izida: 25.5.2022
Žanr: Akcijska drama
Režija: Joseph Kosinski
Igrajo: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Val Kilmer

Kratek opis: Top Gun: Maverick je že dve leti eden najbolj pričakovanih filmov, katerega izid so zaradi epidemije večkrat prestavili. Zdaj bomo konec meseca končno dočakali premiero tudi v Sloveniji. Pričakujte vedno mladostnega Toma Cruisa, vizualni spektakel in veliko mero nostalgije. Kinodvorane si že manejo roke, saj pričakujejo velik naval gledalcev. To je film, ki si ga boste enostavno želeli ogledati, tudi če niste filmski entuziasti, saj se bodo o njem po ogledu pogovarjali vsi.

Vse povsod naenkrat

Datum izida: 19.5.2022
Žanr: Akcijska komedija
Režija: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Igrajo: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, Jenny Slate, Harry Shum Jr., James Hong, Jamie Lee Curtis

Kratek opis: Vse povsod naenkrat je po mnenju filmskih kritikov v tujini zaenkrat film leta 2022. Prvi odzivi so fenomenalni, studio A24 je ponovno zadel v polno. Film je družinska drama, ki simpatično skače med žanri, saj pogosto zavije tudi v komedijo in predvsem znanstveno fantastiko. V glavni vlogi blesti Michelle Yeoh in ob njegovem izidu se bodo zagotovo o njem pogovarjali prav vsi. Ogled obvezen!

Inventura

Datum izida: 5.5.2022
Žanr: Drama
Režija: Darko Sinko
Igrajo: Radoš Bolčina, Mirel Knez, Dejan Spasić, Renato Jenček, Mojca Partljič

Kratek opis: Inventura je slovenska drama, ki je lani osvojila štiri nagrade vesna na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Sami smo si ga ogledali že lani in nam je bil zelo všeč. Recenzijo in intervju z režiserjem Darkom Sinkom najdete na naši spletni strani. Res je, da v mesecu maju dobimo velike filme, a ne pozabimo tudi na slovenske dragulje, saj je ključno za našo kulturo, da podpiramo slovenske filme.

Požigalka

Datum izida: 12.5.2022
Žanr: Srhljivka
Režija: Keith Thomas
Igrajo: Zac Efron, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon, Kurtwood Smith, John Beasley, Michael Greyeyes, Gloria Reuben

Kratek opis: Vsak mesec dobimo v kinematografe vsaj eno grozljivko in nič drugače ni niti meseca maja. Požigalka je srhljivka, v kateri skušata starša zaščititi svojo hčerko s supermočmi pred zvezno agencijo. Slednja namreč deklico vidi kot prvi korak do orožja za množično uničenje. Zgodbo je napisal mojster grozljivk Stephen King, bomo pa videli ali bo filmska adaptacija dosegla njegove največje hite.

Morilčev spomin

Datum izida: 12.5.2022
Žanr: Triler
Režija: Martin Campbell
Igrajo: Liam Neeson, Monica Bellucci, Guy Pearce, Ray Stevenson

Kratek opis: Nov mesec in vrača se Liam Neeson. Ponovno v trilerju, kjer bo pokazal in dokazal, da je mojster tega žanra, kljub zavidljivi starosti. Tokrat se prelevi iz plačanega morilca v tarčo, po tem, ko ne želi opraviti zahtevanega posla. Za piko na i se bori z izgubo spomina, kar mu precej otežuje delo. Lahko sploh komu zaupa ali je sam na tej preizkušnji?

Pustolovščine družine Bigfoot

Datum izida: 12.5.2022
Žanr: Animirana pustolovščina
Režija: Ben Stassen, Jeremy Degruson
Igrajo: Kylian Trouillard, Alexis Victor, Marie Chevalot

Kratek opis: Pustolovščine družine Bigfoot je animirana pustolovščina, ki nadaljuje zgodbo svojega predhodnika iz leta 2017, Mali Bigfoot. Simpatičen film, ki bo pod drobnogled vzel pustolovščine Adama in njegovega Bigfoot očeta. V Sloveniji bomo dobili sinhronizirano verzijo filma, tako da boste lahko brez težav v kino odpeljali vaše najmlajše, ki se bodo ob ogledu vsekakor zabavali.

Operacija Mincemeat

Datum izida: 19.5.2022
Žanr: Drama
Režija: John Madden
Igrajo: Colin Firth, Matthew Mafadyen, Kelly Macdonald

Kratek opis: Zgodovinska drama, ki govori o zaveznikih, ki leta 1943 poskušajo preprečiti Hitlerjev nadzor nad okupirano Evropo. Kako torej izvesti napad na Sicilijo, brez da bi ob temu trpeli civilisti, hkrati pa bi bila operacija uspešna? V glavni vlogi je vedno karizmatični Colin Firth, ki je odličen tako v romantičnih komedijah kot tudi v vojnih filmih. Tudi tokrat ne pričakujemo nič drugega.

Ponudba je odlična, zato le obiščite najbližji kino in se za nekaj ur odklopite od sveta ter uživajte v raznovrstnih zgodbah, ki bodo debi doživele v mesecu maju 2022.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih