Recenzija: Zloben

»Kaj smo pravkar gledali?«

Malignant oz. Zloben je najnovejša grozljivka po ogledu katere boste še nekaj časa sedeli pri miru in se spraševali, kaj točno ste pravkar gledali. Film bo na vas zagotovo pustil močan vtis, vprašanje je zgolj ali dobrega ali slabega. Je vsekakor eden bolj nenavadnih projektov v zadnjih nekaj letih in je vreden ogleda že zaradi svoje bizarnosti.

Zloben je nastal pod okriljem uspešnega avstralskega režiserja Jamesa Wana, ki se je v preteklosti izkazal v žanru grozljivk z uspešnicami kot so: Žaga, Priklicano zlo in Zakleti, vmes pa je režiral tudi svetovno uspešnico Aquaman. Scenarij za film je prispevala Akela Cooper. Film je izdal studio Warner Bros. in je na voljo tudi na platformi HBO Max.

Zgodba govori o Madison, ki jo odlično upodobi Annabelle Wallis, katera ima grozljive vizije krutih umorov za katere se izkaže, da so resnični in ne zgolj v njeni glavi. Film je pretežno grozljivka, a ni tako strašljiv, zato meji na triler. Madison se že nekaj časa neuspešno trudi zanositi, ne pomaga pa niti partner Derek, za katerega se izkaže, da je do nje nasilen tako fizično kot psihično. Več vam raje ne bomo razkrili, saj je za fenomenalno filmsko izkušnjo bolje vedeti čim manj.

James Wan je z leti postal mojster podobnih filmov in tudi tukaj se močno čuti njegov vpliv, saj vodi kamero na mesta, ki maksimalno potencirajo suspenz. Scenarij je ali genialen ali pa preveč bizaren za »normalnega« gledalca. Stvar okusa. Glede na to, koliko istih zgodb vidimo, je zaželen ogleda česa novega, a bi se dalo reči, da so mogoče nekoliko pretiravali. Kratek in verjetno najbolj natančen opis bi bil WTF.

Annabelle Wallis v glavni vlogi je absolutno odlična in prepričljiva. Tudi ostali igralci v stranskih vlogah uspešno oddelajo svoj del. Še najbolj izstopa sestra Emily, ki jo zelo dobro upodobi Maddie Hasson. Po ogledu filma pa boste zagotovo vsi govorili samo in zgolj o eni stvari – neverjetnem preobratu. Slednji je za moj okus nekoliko prebizaren, a dovolj svež, da Wanu tega ne moremo zameriti po številnih uspešnicah. Če že zdaj ugibate kakšen je omenjeni preobrat, vam predlagamo, da odnehate, saj tega kar se zgodi ne boste predvideli niti v najbolj divjih sanjah.

Film bi vsekakor priporočali vsem, ki obožujejo grozljivke. V kolikor ste uživali v preteklih projektih Wana, boste cenili njegov pogum uprizoritve tako nore zgodbe, kot je Zloben. Zagotovo filma ne priporočamo mlajšim od 16. let, saj je vprašljivo, kako bi se odzvala njihova psiha.

Film je na voljo v vseh večjih kinematografih. Pojdite in si ga poglejte, saj kaj podobnega najbrž še dolgo ne bo v kinih.

Ocena: 3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Zelo dobra režija
  • Odlična glavna igralka
  • Edinstvena zgodba

MINUSI

  • Bizaren preobrat
  • Povprečen scenarij

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih