Recenzija: Podli fantje: Vse ali nič

»Bad Boys, to je to«

Pa dajmo, še četrtič. Pisanje o četrtem delu franšize Bad Boys se lahko zdi kot mlatenje prazne slame, razlikuje pa se le v sili, orodju in končnemu cilju. Iskreno povedano, četrti del je točno to kar bi oziroma smo pričakovali. In s tem ni popolnoma nič narobe. 

Will Smith in Martin Lawrence

Will Smith in Martin Lawrence se vračata v vlogi policistov z ulic Miamija, ki v velikem in eksplozivnem slogu rešujeta zločinske primere. Kot Mike Lowrey in Marcus Burnett sta ponovno eno najbolj zabavnih filmskih partnerstev. Dialog, zabava in akcija. Več ne gre pričakovati od teh filmov, čeprav gre za nadgradnjo ali bolje rečeno izboljšavo predhodnika, ki je bil preobremenjen s ponovnim zagonom franšize in manj osredotočen na iskanje lastne samozavesti.

No, končno je tu tudi samozavest. Režiserski dvojec Adil & Bilall, ki mu je bil nepravično odvzet film Batgirl, se po tretjem delu vrača na ulice Miamija in poskrbi za nekaj (nujnih) novitet v franšizi, ki ima dovolj adutov za uspeh. 

Martin Lawrence in Will Smith

Zgodba nadaljuje tisto iz predhodnika, a se lahko tokrat osredotoči na manj likov oziroma na vse tiste, ki smo jih znova spoznali v tretjem filmu. Zaradi zimzelene forme obeh glavnih igralcev si lahko režiserja privoščita nekaj brezglave akcije in duhovitega dialoga, kjer pa je treba dodati, da se v določenih trenutkih zazna raven nezainteresiranosti. Predvsem tu kritika leti na Smitha, ki pa se dostojno vrne na filmska platna po incidentu (napadu) na oskarjih pred leti. 

Za ljubitelje franšize je poskrbljeno z nekaj atraktivnimi prizori, pri katerih prevladuje prizor s starim znancem franšize. Lahko bi rekli, da gre za najbolj ikoničen in zapomnljiv trenutek celotne filmske serije. 

Podli fantje: Vse ali nič je na koncu dneva zabaven akcijski ogled, ki bo prepričal ljubitelje franšize. Z vrnitvijo Smitha in Lawrenca je dokazano, da gre za filme, ki se bodo v prihodnosti še nadaljevali. In ko bomo potrebovali sproščen ogled za odklop možganov, so tu podli fantje.

Ocena 3/5

Film vam bo všeč, če ste uživali v:

PLUSI

  • Zabavna akcija
  • Smith in Lawrence
  • Nekaj rahlih novitet

MINUSI

  • Klišejska zgodba
  • Nezainteresiranost

Sorodne recenzije

Poiščite nas na družbenih omrežjih