Plusi in minusi zadnje sezone serije Ted Lasso

Ted Lasso je ena najbolj simpatičnih komičnih serij vseh časov. V zadnjih letih je serija osvojila srca številnih po vsem svetu, hkrati pa imela univerzalno odobravanje tudi s strani kritikov. V prvih dveh sezonah so osvojil praktično vse možne nagrade na področju TV, zato so bila pričakovanja za tretjo, zadnjo sezono, izredno visoka. Serija jih je in hkrati ni izpolnila. Poglejmo pluse in minuse zadnje sezone serije Ted Lasso.

Sami smo tretjo sezono serije Ted Lasso označili kot najbolj pričakovano v letu 2023. Ne zato, ker bi bila nujno objektivno najboljša. Ta primat še vedno trdno drži Nasledstvo, temveč zato, ker je verjetno najbolj prijetna zgodba ta hip, katero si z veseljem pogleda prav vsak. Liki so simpatični, zgodba iskrena in igralske predstave so vrhunske. Apple je veliko investiral v to zgodbo in je zadnja leta njihov paradni konj, kljub odlični ostali ponudbi.

Tukaj so plusi in minusi zadnje (?) sezone serije Ted Lasso:

PLUS: Humor ostaja na visokem nivoju

Lasso press

Najbolj pomembna stvar komične serije je humor. Kdor je užival v prvih dveh sezonah, bo vsekakor tudi v tretji. Pisci zgodbe so isti, na čelu z Brettom Goldsteinom in humor je odličen. Ne manjka simpatičnih enovrstičnih odgovorov, ki nemudoma po epizodah trendajo na družbenih omrežjih, kot tudi klasičnega situacijskega humorja. Kdor zna, zna in z razlogom pisci zgodbe Ted Lasso pobirajo številne nagrade.

MINUS: Uro (ali več) dolge epizode

Daleč največji minus, o katerem je bilo prelitega veliko črnila, je nova dolžina epizod serije Ted Lasso. Mnogi so serijo vzljubili ravno iz razloga, da so se za 30 minut odklopili od realnosti in družili s simpatičnimi liki. V tretji, predvidoma zadnji sezoni, so te epizode precej razvlečene. Trajajo tudi do uro, zadnja celo 75 minut. Glavni razlog so številne podzgodbe drugih likov in dejstvo, da stroka bolj spoštuje t.i. prestižno TV, če se ta jemlje bolj resno. V tretji sezoni so zato v ospredju bolj »resne« tematike. Ironično je, da smo številni vzljubili serijo prav zato, ker se ne jemlje preveč resno in v stilu dobrih starih sit-comov poskrbi za 30 minutni odklop.

PLUS: Več časa za druge like

Keeley

Ena pozitivna stran daljših epizod je zagotovo to, da tudi drugi liki dobijo svojih pet minut slave. Ne vrti se vse samo okrog Teda, Rebecce in Royja, temveč se precej več kot v preteklosti družimo s Keeley, Lesliejem, Nateom, Colinom, Samom, Danijem, Rupertom in ostalimi. Prav tako so v igro vključeni tudi drugi novi liki, ki pomembno razburkajo dogajanje, kot sta Jade in Jack.

MINUS: Ted Lasso postaja stranski lik

Ted Lasso

Ne gre pozabiti, da se serija imenuje Ted Lasso in tretja sezona je s svojo dolžino in številnimi podzgodbami drugih likov bolj kot kadarkoli do zdaj postavila glavno zvezdo na klop. Ted Lasso (pre)pogosto ni v glavnem planu epizode, tudi če ta traja do eno uro. Občasno izstreli kak motivacijski stavek ali ameriško šalo, ki je večina tako ali tako ne razume (razen Bearda) in zdi se, da potencial Jasona Sudeikisa v tretji sezoni niti približno ni dovolj izkoriščen. Še vedno je zelo verjetno, da bo prejel številne nagrade za svojo igro, saj se zgodba zaključi z njim.

PLUS: Roy Kent in Jamie Tartt bromanca

Roy Kent in Jamie Tartt si navidez ne bi mogla biti bolj različna, a globoko v sebi sta si veliko bolj podobna, kot bi kadarkoli upala priznati. Tretja sezona to izvrstno prikaže, saj se med njima stke posebna vez in prijateljstvo, katero pomembno vpliva na osebno rast obeh likov in uspeh ekipe AFC Richmond. Vsi njuni skupni trenutki so fantastični, sploh kolesarjenje v Amsterdamu, in nemogoče je ob njunih prizorih biti ravnodušen.

MINUS: Podzgodbe, ki ne vodijo nikamor

Zava

Podaljšane epizode pomenijo tudi več časa za podzgodbe, ki niso tako dobre kot ostale. Tukaj izstopa Zava (metafora za Zlatana Ibrahimoviča), pa tudi Keeley s svojo marketinško agencijo, ki sta nekaj epizod v prvem planu, nato pa pozabimo, da sploh obstajata. Tudi Colin in njegova zgodba o homoseksualnem profesionalnem športniku se na koncu zdi ne v popolnosti izkoriščena. Razplet Nateove zgodbe, ki je ena ključnih, je zelo pohitren, saj so si ustvarjalci raje vzeli čas za gledališke pevske vložke, kot dejansko igro. Zadnja epizoda je sicer zelo pametno narejena in zaključna montaža bo nagradila vse strastne ljubitelje serije, ki obožujejo te like.

PLUS: Izredne igralske predstave

Lasso Rebecca

Ena najbolj sigurnih stvari serije Ted Lasso je vedno bilo igranje. Serija ima namreč številne vrhunske igralce, kateri so svoje like ponesli na višji nivo. Izstopajo Jason Sudeikis, Hannah Waddingham in Brett Goldstein, ki bi morali domov odnesti številne nagrade za svojo igro. Sploh Hannah Waddingham je v tretji sezoni absolutno fantastična in njen lik ima tudi najbolj čustvene prizore ter dramaturški lok.

PLUS: Potencial številnih nadaljevanj

Vsi zatrjujejo, da je zgodba Teda Lassa končana. To pa ne pomeni, da je konec zgodbe kluba AFC Richmond. Apple ni želel potrditi, da je zgodba končana. Ves čas omenjajo, da je to konec tretje sezone, ne pa tudi serije. Glede na to, da je AFC Richmond zdaj svetovno znana športna entiteta, s katero lahko igrate tudi v videoigri FIFA, v seriji pa so sodelovali tudi največji trenerji (Guardiola) in igralci (Henry, Lineker) vseh časov, je tukaj še veliko potenciala. Le kdo si ne želi videti Hrtov pod novim vodstvom v Ligi prvakov?

Ena najboljših komičnih serij našega časa

Ted Lasso je iz reklamnega skeča v okviru promocije Premier League v ZDA zrasel v eno najbolj priljubljenih in najboljših komičnih serij našega časa. Če je bila tretja sezona res zadnja, bodimo veseli, da smo jo imeli privilegij spremljati, saj je vsebovala nauke, ki so univerzalno življenjski – vsi za enega, eden za vse, spomin človeške ribice in predvsem, nikoli ne obupaj in ne prenehaj verjeti, da ti lahko uspe.

Poiščite nas na družbenih omrežjih