Apple TV+ predlogi: Izvrstna ponudba filmov in serij

Apple TV+ pogosto ne omenjamo v isti sapi kot Netflix in HBO Max, a bi ga morali, saj imajo izvrstno knjižnico ter zelo dobro aktualno ponudbo filmov in serij. Prebrskali smo vse in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled.

Preverite najnovejšo Apple TV+ponudbo:

Filmi

Tetris

Žanr: Biografska drama
Režija: Jon S. Baird
Igrajo:
Taron Egerton, Nikita Efremov, Toby Jones

Kratek opis: Tetris je brez dvoma največja igra vseh časov. Uspelo ji je popularizirati industrijo in ostati enako priljubljeni in prepoznani kot ob izidu ter po več kot 35 letih preživeti nemogoče. V istoimenskem filmu boste tako spoznali neizmerno zanimivo, nevsakdanjo in navdihujočo zgodbo, za katero si niti v sanjah ne bi predstavljali, da je sploh mogoča, kaj šele izvedljiva. In čeprav film ni popoln, je kljub temu zelo zanimiv in atraktiven, zato močno verjamemo, da bo všeč tudi drugim gledalcem, vsaj tako kot je bil všeč nam.

Preberite celotno recenzijo tukaj.

Sharper

Žanr: Kriminalni triler/drama
Režija: Benjamin Caron
Igrajo:
Julianne Moore, Sebastian Stan, Justice Smith

Kratek opis: Sharper je kriminalni triler oz. drama, ki vas bo popeljala na pestro in zabavno dogodivščino. Vsekakor morate biti ljubitelj tega žanra, da boste v filmu uživali, saj ni za vsakogar. Poveljuje mu izjemna Julianne Moore, družbo ji dela Sebastian Stan, zgodba pa govori o prevarantu, ki se loti milijarderjev na Mannhatanu.

Emancipation

Žanr: Zgodovinska rama
Režija: Antoine Fuqua
Igrajo: Will Smith, Jon Mone, Joey McFarland, Todd Black

Kratek opis: Emancipation je film, ki je veliko obetal, a na koncu ni požel želenih odzivov, najbrž tudi zaradi prve zvezde filme, Willa Smitha, ki je bil v času izida “križan”, zaradi neumnosti na lanski podelitvi oskarjev. Film je zgodovinska drama o sužnju, ki poskuša zbežati od svojih lastnikov. Težka in čustvena drama o časih, ki so hvala bogu za nami.

Causeway

Žanr: Drama
Režija: Lila Neugebauer
Igrajo: Jennifer Lawrence, Brian Tyree Henry, Linda Emond

Kratek opis: Film Causeway je bil eno najprijetnejših presenečenj lanskega leta. Intimna in osebna drama o bivši vojakinji, ki se iz misije vrne s posttravmatskim sindromom. V glavni vlogi je vedno odlična Jennifer Lawrence, še boljši pa je v stranski vlogi Brian Tyree Henry, katerega igra vas bo zagotovo globoka ganila. Prijeten film, ki vam bo pogrel srce s svojo iskreno zgodbo.

The Velvet Underground

Žanr: Glasbeni dokumentarec
Režija: Todd Haynes
Igrajo:
Mary Woronov, Jonathan Richman, John Cale

Kratek opis: The Velvet Underground je izvrsten glasbeni dokumentarec, ki pokaže, kako vplivna je bila istoimenska skupina. Ne glede na to, ali ste njihov oboževalec ali ne, je film Todda Haynesa zabaven ter poln drznih vizualnih in zvočnih izbir, ki odlično dopolnjujejo dodatne ekskluzivne intervjuje in arhivske posnetke. Stiliziran in poln izbir, ki so v neskladju s tradicionalnimi dokumentarci, je kolaž tekstur ter ustrezen poklon skupini, ki je tako samosvoja, kot je istoimenski film.

Serije

Ted Lasso

Igrajo: Jason Sudeikis, Hannah Waddingham, Jeremy Swift, Phil Dunster, Brett Goldstein, Brendan Hunt, Nick Mohammed, Juno Temple, Sarah Niles, Anthony Head, Toheeb Jimoh, Cristo Fernández, Kola Bokinni, Billy Harris, James Lance

Kratek opis: Ted Lasso smo razglasili za najbolj pričakovano serijo leta 2023. In to z razlogom. Komična serija je v prvih dveh sezonah osvojila številna srca po vsem svetu, s tretjo sezono pa končuje svojo zgodbo. Če je bil na začetku širši publiki poznan le Jason Sudeikis, zdaj poznamo tudi vse ostale igralce ter igralke. Serija je z leti postala pravi fenomen in v svet TV potegnila tudi prenekatere športnike in komentatorje, fikcijski klub AFC Richmond pa je celo del videoigre FIFA. Apple je zadel v polno in tudi zadnja sezona je izvrstna.

Shrinking

Igrajo: Harrison Ford, Jason Segel, Jessica Williams, Lukita Maxwell, Luke Tennie

Kratek opis: Shrinking je nova izvirna komedija, v kateri spremljamo žalujočega terapevta Jimmyja, ki ga upodablja Jason Segel, vsem poznan iz serije Kako sem spoznal vajino mamo. Njegova žalost začne vplivati na to, kako opravlja svojo službo, saj vsem pacientom neposredno pove, kaj si misli o njih, četudi je to v nasprotju z vsem, kar so ga učili na faksu ter popolnoma neetično. Njegov neposreden odnos zanj in za paciente prines nepričakovane rezultate. V seriji nastopa tudi Harrison Ford, nastala pa je pod okriljem piscev serije Ted Lasso in Segela samega.

Severance

Igrajo: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower, Tramell Tillman, Jen Tullock, Dichen Lachman, Michael Chernus, John Turturro, Christopher Walken, Patricia Arquette

Kratek opis: Severance je po našem mnenju najboljša izvirna serija zadnjih nekaj let, ki temelji na preprosti ideji: kakšno bi bilo življenje, če bi lahko s posegom ločili zasebno in profesionalno življenje. Ko si v službi, ne veš kdo si izven nje in obratno – ko doma uživaš na kavču, ne veš kaj si pravzaprav počel osem ur v službi.

Celotno recenzijo prve sezone najdete tukaj.

Pachinko

Igrajo: Soji Arai, Jin Ha, Jun-woo Han, In-ji Jeong, Eun-chae Jung, Min-ha Kim, Lee Min-ho, Kaho Minami, Steve Sanghyun Noh, Anna Sawai, Jimmi Simpson, Yuh-jung Youn

Kratek opis: Pachinko je TV adaptacija knjižne uspešnice, ki govori o korejskih imigrantih skozi več generacij ter prikazuje njihovo priselitev in ustalitev v “novi svet”. Prva sezona je bila med kritiki izredno cenjena in številni so jo postavljali pod sam vrh najboljših serij lanskega leta. Kmalu dobimo drugo sezono, zato je zdaj pravi čas, da se seznanite z zgodbo.

Slow Horses

Igrajo: Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas

Kratek opis: Prebrisana črna komedija, s pridihom vohunstva, Slow Horses je v očeh mnogih ena boljših serij zadnjih nekaj let. Gary Oldman v glavni vlogi potrjuje, da so v produkcijo vložili veliko denarja. Prvi dve sezoni sta navdušili, še letos pa dobimo tretjo, ki bo nadaljevala razburljivo zgodbo agentov, katerih kariera je, zaradi njihovih napak, zavila v drugo smer.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: People

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih