Novi napovedniki, ki jih ta teden ne smete zamuditi - Teden #7

Prvi teden po Super Bowlu je tradicionalno najbolj pester s filmskimi napovedniki. Številne najbolj pričakovane filme ustvarjalci premierno predstavijo prav med tekmo leta, ki jo je letos denimo gledalo več kot 112 milijonov ljudi. Če temu dodamo še nove izide Netflixa in Huluja, je bilo v tem tednu materiala na področju napovednikov res precej. Za vas smo izpostavili najboljše.

Vse spodnje filme si obvezno dajte v opomnik, saj bodo prav vsi zelo zanimivi. Nekateri so produkt odličnih in preverjenih ustvarjalcev, drugi prihajajo od studiev, ki jim brezpogojno zaupamo, za vsemi ostalimi pa prav tako stojijo preverjena imena. Vsak od njih po svoje veliko obeta.

1. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Datum izida: 5 maj 2022
Žanr: Fantazijski
Režiser: Sam Raimi
Igrajo: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Michael Stuhlbarg in Rachel McAdams

Kratek opis: Doctor Strange in the Multiverse of Madness velja za enega najbolj pričakovanih filmov leta 2022. Po neverjetnem uspehu zadnjega Spider-Mana in pomembni vlogi, ki jo ima Doctor Strange v Ni poti domov je pričakovati, da bo ta naslov sledil uspehu Spider-Mana. Kinematografi si veliko obetajo in pričakovati je, da bo to eden največjih in najbolj donosnih filmov leta. Režiser je Sam Raimi, ki je idejni vodja prve, za mnoge najboljše, Spider-Man trilogije, scenarij pa je napisal Michael Waldron, prvo ime z naskokom najboljše Marvelove serije Loki. Pričakovanja so noro visoka, napovednik pa jih je samo še dodatno podžgal.

2. Nope

Datum izida: 22 julij 2022
Žanr: Grozljivka
Režiser: Jordan Peele
Igrajo: Daniel Kaluuya, Keke Palmer in Steven Yeun

Kratek opis: Jordan Peele v svetu filma velja za enega najbolj spoštovanih ustvarjalcev. Od njegovega režijskega debija z Zbeži!, za katerega je prejel oskarja za najboljši izvirni scenarij, je vsak njegov film obravnavan kot velik dogodek. Najnovejša grozljivka Nope je zaenkrat še precej zavita v tančico skrivnosti. Napovednik nam predstavi glavne igralce, ne razkrije pa preveč glede same zgodbe. Točno tako kot se spodobi.

3. Elvis

Datum izida: 23 junij 2022
Žanr: Biografski
Režiser: Baz Luhrmann
Igrajo: Austin Butler, Tom Hanks, Helen Thomson, Richard Roxburgh, Olivia DeJonge, Luke Bracey, Natasha Bassett, David Wenham, Kelvin Harrison Jr., Xavier Samuel in Kodi Smit-McPhee

Kratek opis: Z naskokom eden najbolj pričakovanih biografskih filmov v zadnjih letih. V vlogo legendarnega kralja rokenrola se je prelevil mladi Austin Butler. Pomembno vlogo v filmu bo imel tudi Tom Hanks. Film bo povedal zgodbo Elvisa Presleya od rojstva do svetovne slave in žalostnega konca. Režiser je Baz Luhrmann, ki je sodeloval tudi pri produkciji in scenariju. Film bo izdal studio Warner Bros. zato v juniju pričakujte oglase, plakate in ostalo promocijo filma na vsakem koraku.

4. Deep Water

Datum izida: 18 marec 2022
Žanr: Psihološki triler
Režiser: Adrian Lyne
Igrajo: Ben Affleck, Ana de Armas, Tracy Letts, Rachel Blanchard in Lil Rel Howery

Kratek opis: Deep Water, film, ki ga čakamo že dve leti, bo v sredini marca končno ugledal luč sveta. Vroča zgodba o zakoncih, ki s svojimi miselnimi igricami poskrbita za tragično usodo bližnjih spada v žanr psihološkega trilerja. Film sta Ben Affleck in Ana de Armas leta 2019 posnela kot eden najbolj prepoznavnih zvezdniških parov na svetu, vmes pa sta šla narazen, zato je promocija filma v nekoliko čudni situaciji. Kljub temu, film komaj čakamo, saj je erotičnih trilerjev danes premalo. Napovednik ni vznemiril samo Afflecka, temveč tudi nas.

5. Hustle

Datum izida: 10 junij 2022
Žanr: Športni
Režiser: Jeremiah Zagar
Igrajo: Adam Sandler, Queen Latifah, Ben Foster, Robert Duvall in Juan Hernangómez

Kratek opis: Hustle je najnovejši Netflixov športni film, ki bo potešil vse košarkarske navdušence. V glavni vlogi je Adam Sandler, med producenti pa je tudi Lebron James. Zgodba govori o bivšem skavtu, ki si želi obuditi kariero tako, da v NBA pripelje igralca iz Evrope. Ta igralec je Juan Hernangómez, simpatični Španec, ki se zdi odlična izbira za to vlogo. Upajmo, da zna pred kamero igrati tako kot na igrišču. V filmu bo veliko znanih imen in prepričani smo, da bo odmeval v športnih krogih.

6. Windfall

Datum izida: 18 marec 2022
Žanr: Kriminalka, triler
Režiser: Charlie McDowell
IgrajoJesse Plemons, Lily Collins in Jason Segel

Kratek opis: Windfall je še en Netflixov naslov, ki je z napovednikom pozitivno presenetil. V ospredju so Jesse Plemons, Lily Collins in Jason Segel, sami znani obrazi. Prva sta zakonca, zadnji pa vlomi v njun vikend, kamor sta nenapovedano prišla na oddih. Posledično ju je prisiljen držati za talca. Zgodba se zdi dovolj zanimiva, dobra igralska zasedba pa zagotavlja, da svojega časa ne bomo zapravili za nekvaliteten projekt, temveč za nekaj edinstvenega.

7. Fresh

Datum izida: 4 marec 2022
Žanr: Komedija, triler
Režiser: Mimi Cave
IgrajoDaisy Edgar-Jones, Sebastian Stan, Jojo T. Gibbs

Kratek opis: Fresh je komedija in triler hkrati ter režijski prvenec Mimi Cave. V glavnih vlogah sta Daisy Edgar-Jones in Sebastian Stan. Govori o težavah sodobnih zmenkov in nas popelje na precej nenavadno popotovanje glavne protagonistke. Svojo premiero je doživel na Sundance festivalu in prejel pozitivne odzive. Hulu je odkupil pravice za distribucijo in ogled bo možen v začetku marca.

Filmi dodani na seznam za ogled? Z novimi predlogi se vrnemo naslednji teden!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih