Najbolj pričakovani biografski filmi

Zadnja leta v svetu filmov niso bila tako slaba, kot bi si mislili glede na trenutno globalno situacijo. Tudi v tem letu bo precej novih projektov, v katerih bodo igralci uprizorili slavne osebe iz preteklosti. Na seznamu so prav vsi izredno zanimivi, zato jih je bilo zelo težko razvrstiti. Kateri biografski film je bolj pričakovan od drugega je stvar okusa, vendar smo se vseeno potrudili in jih poskusili razvrstiti. Naša lestvica se verjetno razlikuje od vaše, saj mogoče kdo ne posluša določenega glasbenika/glasbenice ali spremlja športa, sveta filma, itd.

11. Fred Astaire (Tom Holland)

holland astaire

Zelo priljubljen Tom Holland se je odločil uprizoriti znanega ameriškega igralca Freda Astaireja, ki je posnel največ filmov med 1933 in 1968. V tem časovnem obdobju je nastopal v več kot 30 muzikalih in se vpisal v zgodovino filma. Tom Holland se zdi zanimiva odločitev za to vlogo in komaj čakamo, da vidimo, kako se bo izkazal. Sam je že komentiral, da je zelo dober plesalec stepa, kar bo zagotovo potreboval za odlično upodobitev.

10. Gene Kelly (Chris Evans)

Chris Evans do sedaj še ni nastopal v kakšnem večjem projektu, kjer bi se lahko resnično izkazal v glavni vlogi. Mogoče je to priložnost zanj, saj bo zaigral v filmu o ameriškem igralcu Geneu Kellyju. Med producenti filma bo tudi Rian Johnson. Film bo spremljal 12-letnega dečka, ki dela na območju studia MGM in v letu 1952 začne namišljeno prijateljstvo s slavnim igralcem.

9. Hulk Hogan (Chris Hemsworth)

hogan in hemsworth

Filmska biografija o največjem rokoborcu v zgodovini WWF končno prihaja na velika platna. Projekt se je že začel v letu 2019 in Chris Hemsworth se bo imel v glavni vlogi možnost izkazati kot Hulkster. Izbira za glavnega igralca po mojem mnenju ne bi mogla biti boljša. Hogan je z njo prav tako neverjetno zadovoljen. Film bo govoril o njegovi začetni poti v 80-tih in dotaknil se bo njegovega rivalstva s še enim legendarnim rokoborcem Andrejem The Giantom. Filma bi se še bolj veselili, če ne bi Hogan v zadnjih letih skuhal toliko kontroverznosti.

8. Elizabeth Holmes (Jennifer Lawrence)

lawrence holmes

Adam McKay, Jennifer Lawrence in Apple so združili moči za film o Elizabeth Holmes z naslovom Bad Blood. Film bo prikazal vzpon in padec Holmesove, ki se je začel z revolucijo na področju zdravstvene oskrbe in končal s kolapsom njenega podjetja ter sojenja za prevaro. Za ta film se je sestavila zelo močna ekipa, zato pričakujemo zanimiv prikaz zgodbe. McKay se zadnja leta odloča za res sporne tematike, zato nismo presenečeni, da je ponovno v tovrstnih vodah.

7. Audrey Hepburn (Rooney Mara)

Končno ena filmska osebnost, ki je na našem seznamu uvrščena nekoliko višje. Razlog za to je vsekakor to, da Hepburnova velja za eno najboljših igralk v zgodovini filmske industrije. V biograskem filmu jo bo uprizorila izjemna Rooney Mara, ki je že večkrat dokazala svojo igralsko kakovost. Vizualno sta si tudi zelo podobni, zato se zdi ta izbira skoraj samoumevna. Za piko na i pa bo nad projektov bdel odlični režiser Luca Guadagnino, zato film ne bi smel razočarati.

6. Mike Tyson (Jamie Foxx)

tyson fox

O Miku Tysonu je bilo možno videti že kar nekaj dokumentarcev, a tokrat bo prišla tudi biografska upodobitev. Jamie Foxx je odličen kandidat iz vidika posnemanja govora, saj je to že večkrat dokazal na kakšni pogovorni oddaji. Edina težava je starost igralca, ki malenkost bode v oči. Najprej so načrtovali film, nato pa so projekt pred kratkim spremenili v kratko serijo, imenovano ‘Tyson’. Sprva ga je mislil režirati Martin Scorsese, a je sedaj “le” producent. Vseeno so pričakovanja visoka, saj je Foxx že osvojil oskarja za biografsko upodobitev Raya Charlesa, tako da se lahko podobno zgodi tudi tukaj.

5. Elvis Presley (Austin Butler)

presley butler

Legenda in pionir rokenrol žanra še vedno nima odličnega filma, ki bi lahko upravičil njegovo pomembnost v glasbeni industriji. Tokrat ga bo v glavni vlogi upodobil Austin Butler, v filmu pa bo imel pomembno vlogo tudi Tom Hanks. Režiser filma Baz Luhrmann že trdo dela na tem projektu, ki še nima uradnega naslova. Iz snemanja prihajajo govorice, da so obdani z memorabilio in spomini Elvisa, tako da je vzdušje imenitno. Upamo, da bodo podobno lahko prikazali tudi v filmu.

4. Jim Jones (Leonardo DiCaprio)

dicaprio in jones

Jim Jones je ime, za katerega ste morda že slišali iz dokumentarnih filmov. Gre za vodjo kulta, ki je prisilil več kot 900 ljudi, da naredijo samomor v mestu Jonestown in je resnično grozen človek. Tukaj stopi v ospredje Leonardo DiCaprio, ki je popolna izbira za to vlogo, saj se pričakuje, da bo znal odlično upodobiti sociopata, s čimer bo zagotovo tudi v igri za novega oskarja. Več ključnih informacij o filmu še ni, vendar vemo, da lahko pričakujemo zelo zanimivo upodobitev grozovitih dogodkov.

3. Marilyn Monroe (Ana De Armas)

marilyn monroe in ana de armas

Ana De Armas se počasi prebija do statusa najbolj priljubljene igralke, zato ji je film, v katerem bo igrala Marilyn Monroe pisan na kožo. Netflix je hitro pograbil pravice za film in 2022 bomo dobili film z naslovom Blonde. Film je v razvoju že od leta 2010, za trenutek sta bili z njim povezani igralki Jessica Chastain in Naomi Watts, a s te moke ni bilo kruha.  Režiser enega najbolj pričakovanih filmov leta bo Andrew Dominik.

2. Bob Dylan (Timothée Chalamet)

chalamet dylan

Filmi o Bobu Dylanu so v preteklosti že bili posneti, a noben ni dovolj dobro uprizoril njegovega vpliva. Tako so se filmski ustvarjalci odločili za nov poskus, v katerem ga bo uprizoril za mnoge trenutno najboljši mladi igralec Timothée Chalamet. Film bo govoril o najbolj ikoničnih in tudi kontroverznih dogodkih v njegovi karieri. Bob Dylan tesno sodeluje pri uresničevanju filma, tako da se oboževalcem ni potrebno obremenjevati o točnosti prikazanega. Edino vprašanje je, kako daleč bo Dylan šel in kaj vse nam bo upal razkriti.

1. J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy)

oppenheimer in cillian murphy

Absolutno največji prihajajoči biografski projekt, saj so nanj pripeta sama največja imena v filmski industriji. Film o J. Robert Oppenheimerju, ameriškem fiziku, bo režiral Christopher Nolan. To bo njegov dvanajsti film, poznamo pa ga že po uspešnicah, kot so Izvor, Medzvezdje, Batman trilogiji in mnogih drugih naslovih. Oppenheimer bo triler o enigmatičnem moškem, ki mora tvegati uničenje sveta, da bi ga lahko rešil. V glavni vlogi bo Cillian Murphy, pridružili pa se mu bodo še Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie in mnogi drugi. Film bo sicer prišel ven šele 21. julija 2023, vendar smo tako navdušeni, da ga enostavno ne moremo spregledati.

Kateri iz zgornjega odličnega seznama pa je vaš favorit?

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih