Netflix predlogi - januar 2024: Preveč kvalitetne vsebine, premalo časa

V novem letu imamo za vas nove predloge na pretočni platformi Netflix. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v januarju 2024.

Preverite najnovejšo Netflix ponudbo:

Filmi

Top Gun: Maverick

Žanr: akcijska drama
Režija: Joseph Kosinski
Igrajo:
Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Ed Harris, Val Kilmer

Kratek opis: Top Gun je eden najboljših in najbolj ikoničnih filmov, ki so bili ustvarjeni v 80. letih prejšnjega stoletja. Njegova popolna predstavitev vojaških letalcev je presenetila v absolutno vseh pogledih, zato se je film nemudoma zapisal v zgodovino filmografije z zlatimi, če ne celo diamantnimi črkami. Ko pa je pred leti kot strela iz jasnega udarila novica, da film dobiva nadaljevanje, je bila novica sprejeta z mešanimi občutki. Na srečo so bili vsi dvomi odveč, saj je nadaljevanje vrhunsko! Brez vsakršnega problema se lahko postavi ob bok izvirni klasiki, s svojo izvirnostjo pa jo nadgradi, dopolni in razvije v nove nepričakovane dimenzije.

Preostanek recenzije si lahko preberete na tej povezavi.

Elvis

Žanr: biografska glasbena drama
Režija: Baz Luhrmann
Igrajo: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thomson, Richard Roxburgh

Kratek opis: Elvis je najnovejša biografska glasbena drama, ki govori o življenju kralja rokenrola Elvisa Presleya. Film je zelo ambiciozen, a svojega potenciala ne izkoristi v popolnosti. Rešuje ga izvenserijska predstava mladega Austina Butlerja v glavni vlogi, ki vam bo vzel dih kot Elvis. V filmu ima (pre)pomembno vlogo tudi Tom Hanks kot polkovnik Tom Parker, Elvisov menedžer.

Preostanek recenzije si lahko preberete na tej povezavi.

Maestro

Žanr: biografska drama
Režija: Bradley Cooper
Igrajo: Carey Mulligan, Bradley Cooper

Kratek opis: Maestro je nova biografska drama, ki predstavi življenje legendarnega ameriškega skladatelja Leonarda Bernsteina, enega največjih glasbenikov vseh časov. V velike čevlje je stopil Bradley Cooper, ki je hkrati tudi režiser filma. Ta se v veliki meri osredotoča na razmerje med Bernsteinom in njegovo ženo Felicio Montealegre, katero imenitno upodobi Carey Mulligan. Končni izdelek ni perfekten, a še vedno spada med boljše filme leta 2023 in bo resen igralec tudi na prihajajoči podelitvi oskarjev.

Preostanek recenzije si lahko preberete na tej povezavi.

Society of Snow

Žanr: preživetveni triler
Režija: J. A. Bayona
Igrajo: Enzo Vogrincic Roldán, Matías Recalt, Agustín Pardella, Felipe González Otaño, Luciano Chatton, Valentino Alonso

Kratek opis: Pripravite se na vznemirljiv preživetveni triler, ki nam predstavi zgodbo iz leta 1972, ko je prišlo do hude letalske nesreče urugvajske ragbi ekipe v Andih. Film je adaptiran po knjigi in dokumentira zgodbo preživelih. Lani je zaključil tudi prestižni 80. beneški filmski festival in je letošnji španski kandidat za mednarodnega oskarja.

Ambulance

Žanr: heist/akcija
Režija: Michael Bay
Igrajo: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González

Kratek opis: V primeru, da vas ni nič pred tem navdušilo je tukaj spektakularna akcija režiserja Michaela Bayja z naslovom Ambulance. Za Bayja bi lahko rekli, da je mojster spektakularnih prizorov in eksplozij, ki prinaša nepozabno in nepozabno izkušnjo, katera je polna adrenalina ter napetosti. Nič drugače ni v tem primeru.

Serije

Berlin

Igrajo: Pedro Alonso, Samantha Siqueiros, Tristán Ulloa, Michelle Jenner, Begoña Vargas, Julio Peña Fernández

Kratek opis: La Casa de Papel oz. Money Heist velja za eno najbolj priljubljenih mednarodnih serij, ki je podirala rekorde gledanosti na Netflixu. Zdaj smo dobili spin-off, ki se osredotoča na lik Berlina, enega najbolj priljubljenih originalnih članov roparske ekipe. V glavni vlogi je Pedro Alonso, ki je odličen in za vse oboževalce Money Heista je ogled nujen.

The Brothers Sun

Igrajo: Michelle Yeoh, Justin Chien, Sam Song Li, Joon Lee, Highdee Kuan

Kratek opis: Življenje Brucea Suna se obrne na glavo, ko ga v Kaliforniji obišče starejši brat Charles iz Tajvana. Bruce nima nobenih spominov na svojo preteklost v Tajpeju, toda nenadoma izve o poklicu svoje družine, ki veljajo za najbolj prepoznavne gangsterje v Tajpeju. Njegov brat je bil vzgojen kot izkušen zločinec pod vodstvom njihovega pokojnega očeta. Akcijska komedija, ki vas bo zagotovo navdušila, saj je v glavni vlogi tudi nedavna zmagovalka oskarja Michelle Yeoh.

Fool Me Once

Igrajo: Michelle Keegan, Adeel Akhtar, Richard Armitage, Joanna Lumley

Kratek opis: V trilerju Fool Me Once spremljamo žalujočo vdovo, ki na varnostni kameri vidi svojega mrtvega moža. V seriji se pletejo vprašanja okoli vojaške preteklosti vdove in sive preteklosti moža. Tako se znajdemo v zanimivi situaciji, ki nas pusti ugibati vse do konca, zato se hitro pridružite uganki »Kdo je ubil Joeja Burketta?«.

You Are What You Eat

Kratek opis: Dokumentarna serija sledi štirim dvojčkom, ki imajo za obdobje osmih tednov različno prehrano. En dvojček v tem času uživa mešano prehrano, medtem ko drugi sledi rastlinski prehrani. Cilj je opazovati, kako se ključni kazalci zdravja spreminjajo. Serija temelji na nedavni raziskavi Stanforda, ki je pokazala več koristi uživanja rastlinske prehrane že po štirih tednih spremembe prehrane. Sedaj lahko s podprtimi dejstvi to vidimo ali resnično drži.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: Netflix

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih