Netflix, HBO Max, Disney+ in Amazon Prime predlogi za september 2022

September prinaša osveženo ponudbo pri ponudnikih pretočnih vsebin. Prihaja nekaj zanimivih filmov in še več odličnih serij. Lahko Blonde doseže in preseže visoka pričakovanja? Se bo nova serija Gospodar prstanov lahko postavila ob bok Zmajevi hiši? Vse to in še več izvemo v kratkem.

Mesec avgust je ponudil nekaj zelo zanimivih novih zadev na področju pretočnih vsebin. Svojevrsten fenomen je postala HBO serija Vaja, veliko odzivov pa je požela tudi nova Marvel serija She-Hulk. Andor, predzgodba filma Rogue One: Zgodba Vojne zvezd je bila prestavljena in izide 21. septembra, zato tudi tega ne spreglejte.

Preverite najnovejšo ponudbo, ki si jo lahko ogledate iz udobja lastnega kavča:

Filmi

Elvis (HBO Max, 2. september)

Igrajo: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thomson Richard Roxburgh

Režija: Baz Luhrmann

Kratek opis: Drugi dan septembra bo platforma HBO Max ponudila najnovejšo biografsko glasbeno dramo, ki govori o življenju kralja rokenrola Elvisa Presleya. Film je zelo ambiciozen. Rešuje ga izvenserijska predstava mladega Austina Butlerja v glavni vlogi, ki vam bo vzel dih kot Elvis. Kako smo ga ocenili, preverite v naši recenziji.

Pinocchio (Disney+, 8. september)

Igrajo: Tom Hanks, Cynthia Erivo, Giuseppe Battiston, Luke Evans, Benjamin Evan Ainsworth, Joseph Gordon-Levitt, Keegan-Michael Key

Režija: Robert Zemeckis

Kratek opis: Pinocchio oz. Ostržek je najnovejša filmska adaptacija otroškega fantazijskega romana o ostržku. Za režijo je poskrbel legendarni režiser Robert Zemeckis, igralska zasedba pa ima nekaj velikih imen, na čelu katerih je Tom Hanks. Film v začetku meseca prihaja na Disney+.

Do Revenge (Netflix, 16. september)

Igrajo: Camila Mendes, Maya Hawke, Rish Shah, Sophie Turner, Austin Abrams

Režija: Jennifer Kaytin Robinson

Kratek opis: Do Revenge je črna komedija s strani Neflixa, ki svoj navdih črpa iz Hitchcockovega filma Tujca na vlaku. V glavnih vlogah sta Maya Hawke, vsem dobro znana kot Robin iz Stranger Things, in Camila Mendes. Zasedbo dopolnjuje Sophie Turner, najbolj znana po vlogi Sanse Stark iz serije Igra prestolov. Do Revenge prihaja na Netflix v sredini meseca in bo nagovarjal mlajše gledalce.

Blonde (Netflix, 28. september)

Igrajo: Ana de Armas. Adrien Brody, Bobby Cannavale, Xavier Samuel, Julianne Nicholson

Režija: Andrew Dominik

Kratek opis: Zagotovo eden bolj pričakovanih filmov leta, Blonde, na Netflix prihaja konec meseca. V kratkem bo svojo premiero doživel na festivalu v Benetkah. Ana de Armas v vlogi Marilyn Monroe bo verjetno v ožjem krogu podeljevanja nagrad, ko se leto prevesi v jesen. Film bi naj bil začinjen z veliko golote, zato bo zanimivo videti, kaj je skuhal Andrew Dominik.

Hocus Pocus 2 (Disney+, 30. september)

Igrajo: Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy, Doug Jones, Whitney Peak, Lilia Buckingham, Belissa Escobedo, Hannah Waddingham, Tony Hale, Sam Richardson

Režija: Anne Fletcher

Kratek opis: Čarovnice se vračajo. Dobesedno. 29 let po prvem filmu, Hocus Pocus dobiva nadaljevanje. Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy in Doug Jones se vračajo v svojih vlogah, dobili pa bomo tudi številne nove like. Tri mlade čarovnice pomotoma pripeljejo nazaj sestre Sanderson, kar povzroči pravi kaos v mestu. Film prihaja na platformo Disney+ ob koncu meseca.

Serije

Zmajeva hiša (HBO Max)

Igrajo: Paddy Considine, Emma D’Arcy, Matt Smith, Olivia Cooke, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Sonoya Mizuno, Rhys Ifans

Kratek opis: Zmajeva hiša je z naskokom najbolj priljubljena serija zadnjih nekaj let. HBO je zadel v polno. Prvo epizodo si je v nekaj dnevih uradno ogledalo nekaj čez 25 milijonov ljudi, neuradno pa je ta številka še bistveno višja. Serija je zaenkrat dosegla izredno visoka pričakovanja in upamo, da nadaljuje v tem ritmu. Nove epizode so na HBO Max na voljo vsak ponedeljek. Več o likih in povzetke epizod najdete na naši podstrani TV.

Gospodar prstanov: Prstani moči (Amazon Prime)

Igrajo: Morfydd Clark, Robert Aramayo, Markella Kavenaugh, Joseph Mawle, Benjamin Walker

Kratek opis: Če lahko kdo zamaja primat številke ena Zmajeve hiše, je to prihajajoča serija Gospodar prstanov: Prstani moči. Amazon Prime vse stavi na uspeh tega, zato so v razvoj serije vložili več kot milijardo dolarjev! Zgodba je postavljena več stoletij pred dogodke v filmih, a zato ne bo nič manj zanimiva. Mlada Galadriel, Sauron v človeški obliki in mnogi drugi bi morali poskrbeti za vrhunsko serijo. Prvi dve epizodi izideta prvega septembra, vse naslednje pa vsak prihodnji petek. Močno priporočamo.

Preverite 10 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom.

The Sandman (Netflix)

Igrajo: Tom Sturridge, Boyd Holbrook, Vivienne Acheampong, Patton Oswalt

Kratek opis: The Sandman je najnovejša serija na platformi Netflix. Navdih črpa v DC stripih in je nemudoma postal najbolj gledana stvar na Netflixu. Prva sezona ima 11 epizod, prvi odzivi pa so pozitivni. Zgodba govori o Sandmanu, ki ga upodablja Tom Sturridge. Pohvaliti velja predvsem vizualne učinke, scenografijo, kostumografijo in lojalnost materialu iz katerega črpa. Celotna prva sezona je že na voljo na Netflixu.

Reservation Dogs S2 (Disney+)

Igrajo: Devery Jacobs, D’Pharaoh Woon-A-Tai, Lane Factor, Paulina Alexis

Kratek opis: Reservation Dogs je ameriška najstniška komedija. Njena posebnost je, da so prvič v ozadju in ospredju, tako ustvarjalci kot igralci, avtohtoni ljudje. Najbolj znano ustvarjalsko ime je Taika Waititi. Igralska zasedba pa zajema številne mlade igralce, ki so dobili priložnost in je v drugih primerih morda ne bi. Zgodba govori o mladini, ki odrašča rezervacijskih kampih v Oklahomi. V avgustu se je začela druga sezona. Nove epizode so na Disney+ na voljo vsako sredo.

Naložbe S2 (HBO Max)

Igrajo: Myha’la Herrold, Marisa Abela, Harry Lawtey, David Jonsson, Nabhaan Rizwan, Freya Mavor, Will Tudor, Conor MacNeill, Priyanga Burford, Ben Lloyd-Hughes, Derek Riddell, Mark Dexter, Ken Leung, Sarah Parish

Kratek opis: Naložbe oz. Industry je HBO serija o mladih diplomantih, ki začenjajo svojo pot v brutalnem svetu investicijskega bančništva. V ospredju so številni liki, ki imajo svoje interese in se trudijo povzpeti po hierarhični lestvici. Serija ne skopari s prizori pohote, seksa, drogiranja in zarivanja noža v hrbet sodelavcev. V avgustu se je pričela druga sezona. Nove epizode so na HBO Max na voljo vsak ponedeljek.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top