10 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom serije Gospodar prstanov: Prstani moči

Gospodar prstanov velja za eno največjih knjižnih in filmskih franšiz vseh časov. Filme še danes častimo kot vrhunec fantazijske fikcije, knjige pa veljajo za najboljše na tem področju. J. R. R. Tolkien je za vedno postal navdih mnogim piscem fikcije, zato smo nestrpno čakali še TV adaptacijo njegovih zgodb. Zdaj jo bomo dobili in pripravili smo 10 dejstev, ki jih morate poznati pred ogledom prvih epizod.

In je tukaj! Najbolj pričakovana serija leta 2022 bo končno doživela premiero. Gospodar prstanov je ena največjih franšiz vseh časov z zvestimi oboževalci, ki od nove serije pričakujejo zgolj najboljše, saj jih je na to navadil Peter Jackson s svojimi filmi. Prva trilogija velja za najboljšo filmsko trilogijo vseh časov, Hobit pa je bil prav tako finančno uspešen, četudi kritično nekoliko manj v primerjavi s predhodnikom.

Prikaz zgodbe J. R. R. Tolkiena na TV je naslednji korak v franšizi, zato poglejmo 10 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom prve epizode serije Gospodar prstanov: Prstani moči.

1. Serija bo na voljo na Amazon Prime

Amazon Prime Logo

Gospodar prstanov: Prstani moči je v celoti produkcija Amazona in se bo predvajala zgolj na njihovi platformi Amazon Prime. Jeff Bezos si že od nekdaj želi svojo serijo, ki bi bila na ravni Igre prestolov z vidika kvalitete in števila zvestih gledalcev, ki bi jo redno spremljali. Za vsako ceno je bil pripravljen financirati razvoj serije Gospodar prstanov in videli bomo kaj so natuhtali.

2. Serija je predzgodba obema filmskima trilogijama

Gospodar prstanov: Prstani moči je zgodba, postavljena 3000 let pred dogodke v filmih in kljub veliki časovni razliki služi tudi kot predzgodba obema filmskima trilogijama, saj dogodki neposredno vplivajo na tiste v filmih. Za uživanje v seriji tako ni nujno potrebno pred tem pogledati filmov, škodi pa vsekakor ne.

3. Zgodba se dogaja v drugi dobi Srednjega sveta

Serija je postavljena v drugo dobo Srednjega veka. Producenta JD Payne in Patrick McKay sta povedala, da bo serija zajemala vse od izdelave prstanov, vzpon temnega princa Saurona, zgodbe o kraljestvu Númenor in zadnjem zavezništvu med vilinci in ljudmi.

4. Videli bomo izdelavo prstanov

Filmi Gospodarja prstanov na kratko omenijo izdelavo prstanov in poudarijo pomen enega prstana, ki vlada vsem. Zdaj bomo videli to zgodbo, kako je prišlo do tega dogodka in kako je Sauron v maščevanju svojega preteklega šefa Morgotha skorumpiral postopek ter si izdelal najmočnejše orožje v Srednjem svetu. Tudi Isildur je zelo pomemben lik v tej zgodbi, saj je prav on tisti, ki odseka prstan iz roke Saurona, po pričevanju v filmski trilogiji.

5. Glavni zlikovec Sauron tokrat v človeški obliki

Sauron

Sauron je v filmih Gospodar prstanov zgolj senca sebe in se trudi nazaj zavladati preko glavnega prstana. V tej zgodbi je Sauron še v človeški obliki. Bil  je zvesti podložnik Morgotha, prvega temnega gospodarja. Ko so slednjega uspešno premagali, si je Sauron zadal cilj biti vse to in še več kot njegov predhodnik. Tako ga imenujemo drugi temni gospodar. Z izdelavo prstanov in korupcijo tega procesa je poskrbel za konec druge dobe v Srednjem svetu.

6. Skok v kraljestvo Númenor

Numenor

Kraljestvo Númenor je kraljestvo ljudi, ki jim navadno vladajo moški. Serija bo obiskala otok, ki mu trenutko poveljuje kraljica regentka Miriel. Imeli bodo pomembno vlogo v seriji, saj bomo videli padec njihovega kraljestva in posledice za Srednji svet.

7. Nekaj znanih likov se vrača

Galadriel LOTR Series

V ospredju bo nekaj že znanih likov. Izstopata mlada Galadriel, ki jo bo upodobila Morfydd Clark in mladi Elrond, ki ga bo upodobil Robert Aramayo. Med pomembnejšimi liki bo prej omenjeni Sauron, pa tudi Isildur, Miriel ter ostali.

8. Prvo sezono so snemali na Novi Zelandiji

LOTR naslovna

Ustvarjalci so, tako kot Peter Jackson obe filmski trilogiji: Gospodar prstanov in Hobit, celotno prvo sezono snemali na Novi Zelandiji med februarjem 2020 in avgustom 2021. Drugo sezono bi naj po prvih govoricah snemali v Veliki Britaniji.

9. Prva sezona ima 8 delov

LOTR series actors

Prva sezona ima osem epizod. Prvi dve epizodi hkrati izideta 1. septembra, nato pa bodo vse naslednje na voljo vsak petek. V povprečju bodo trajale okrog eno uro.

10. To je najdražja serija vseh časov

Prva sezona serije je Amazon stala 250 milijonov dolarjev. Ker je bilo takoj potrjenih pet sezon, so ocene, da bo serija Gospodar prstanov Amazon stala najmanj milijardo dolarjev. S tem bi to bila najdražja TV serija vseh časov.

Želimo vam prijeten ogled!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih