Najbolj pričakovani filmi beneškega filmskega festivala 2022

V tem tednu se bo začel 79. filmski festival v Benetkah, ki bo predstavil številne velike naslove. Festivala se bomo udeležili tudi mi, ekipa Filmologije, zato pridno spremljajte vsa naša družbena omrežja in spletno stran za informacije iz prve roke. Za vas smo pripravili nekatere filme festivala, ki so najbolj pričakovani in upamo, da si jih bomo lahko ogledali tudi mi.

White Noise

white noise

Režiser Noah Baumbach, ki je gledalce navdušil že z Marriage Story (2019) in številnimi drugi filmi je tokrat zavil v zanimive vode. White Noise bo prvi Netflix film, ki bo otvoril festival v Benetkah in v njem sta v glavnih vlogah Adam Driver in Greta Gerwig. Apokaliptična črna komedija spremlja očeta in profesorja Hitlerjevih študij. V mestu pa se zgodi nesreča, ki spremeni vse.

Don’t Worry Darling

don't worry darling 2

Za zdaj je režiserka Olivia Wilde zakuhala kar nekaj negativnosti v medijih okoli filma Don’t Worry Darling, a sodeč po napovedniku nas bo film vsekakor navdušil. S filmom Booksmart (2019) je zadela v polno, zato upamo, da menjava žanra ne bo prevelik zalogaj. V glavnih vlogah sta se znašla mega zvezda Harry Styles, ki je zamenjal Shio LaBoufa, in Florence Pugh. Psihološki triler bo spremljal mladi par, kjer bo radovednost žene o projektu na katerem dela mož zadnji žebelj v krsto.

The Whale

brendan fraser v the whale

Režiserja Darrena Aronofskyja zagotovo poznate iz projektov, kot so Pi (1998), Fontana Življenja (2006) ali Rekvijem za sanje (2000). Tokrat se vrača s filmom The Whale, ki spremlja angleškega učitelja. Ta se bori s problemom debelosti in s tem, da oživi odnos s hčerko, saj bo to mogoče njegova zadnja priložnost. Brendan Fraser je v filmu videti kot popolnoma drug človek in verjamemo, da nas film ne bo razočaral.

The Son

Režiser Florian Zeller je odlično prikazal boj z demenco v filmu The Father (2021). Priredil je kratko gledališko igro in Anthony Hopkins je za imenitno predstavo v filmu prejel oskarja. Podobno se sedaj Zeller vrača s filmom The Son, kjer se zgodba osredotoča na sina Nicholasa. V njem ima ponovno izjemno igralsko ekipo: Vanessa Kirby, Hugh Jackman, Anthony Hopkins, Laura Dern in druge. Pogoji za odličen film so ponovno postavljeni, zato upamo na še en uspeh Zellerja.

The Banshees of Inisherin

Fantastična ekipa režiserja McDonagha ter igralcev Collina Farrella in Brendana Gleesona se je ponovno združila za The Banshees of Inisherin. Nova komična drama spominja na film Morilca na kolektivca (2008), ki je hitro postal zelo priljubljen. Tokrat so se projektu pridružili še Kerry Condon, Barry Keoghan in drugi, zato veliko obeta.

Blonde

Blonde naslovna

Film Blonde si bomo lahko ogledali že proti koncu septembra, a ga enostavno ne moremo izpustiti, saj bo vroča debata festivala. Videti je, da bo Ana De Armas kot Marilyn Monroe očarala prav vse. V napovedniku in slikah lahko vidimo fantastične vzporednice. Dobili bomo fikcijski vpogled v življenje Marilyn Monroe, ki upamo, da bo predstavljen ustrezno, a glede na videno za zdaj, v to ne dvomimo.

Festival ima še številna druga velika imena, ki jih nismo omenili, kot so TAR, Bardo, Bones and All in drugi. Vse in še več vam bomo podrobno predstavili na družbenih omrežjih, zato nam sledite na vseh platformah za vpogled v festivalsko življenje.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih