Najbolj pričakovani filmi – december 2022

Mesec december prinaša zelo dobro filmsko ponudbo. Prihajajo težko pričakovana nadaljevanja Avatarja, Knives Out in Obutega mačka. Spregledati ne gre niti filmov kot so Lamborghini, One Piece in White Noise ter mnogih drugih.

Mesec december prinaša izvrstno filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za ljubitelje fantazije, komedij, vrhunskih dram in animiranih filmov.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca decembra 2022:

Nasilna noč

Datum izida: 1.12.2022
Žanr: Akcijska komedija
Režija: Tommy Wirkola
Igrajo: David Harbour, Cam Gigandet, Beverly D Angelo, John Leguizamo, Edi Patterson, Brendan Fletcher

Kratek opis: Nasilna noč je akcijska komedija, v kateri je božiček poklican, da reši dan. Skupina plačancev na božični večer napade posestvo premožne družine in zgolj božiček je tisti, ki lahko poskrbi za to, da bo božič vseeno srečen. V glavni vlogi je robustni David Harbour. Malo drugačen pogled na družinski praznik, a ne dvomimo v to, da boste uživali.

One Piece Film: Red

Datum izida: 1.12.2022
Žanr: Anime
Režija: Gorô Taniguchi
Igrajo: Shűichi Ikeda, Jason Marnocha, Hiroaki Hirata, Kazuya Nakai, AmaLee, Jim Foronda, Colleen Clinkenbeard, Daniel Baugh, Chô, Luci Christian

Kratek opis: One Piece je ena najbolj znanih anime serij vseh časov. Zgodba že desetletja navdušuje stare in mlade, zdaj pa dobiva tudi svojo filmsko izvedenko. Ta se bo vrtela okrog Ute, najbolj priljubljene pevke na svetu, ki bo imela težko pričakovan koncert, na katerega so čakali vsi. Za več informacij bo potrebno iti v kino in si film ogledati.

Lamborghini

Datum izida: 8.12.2022
Žanr: Biografija
Režija: Bobby Moresco
Igrajo: Frank Grillo, Mira Sorvino, Gabriel Byme, Ema Kovač

Kratek opis: Lamborghini je biografski film o ustanovitelju danes legendarne avto hiše Lamborghini. Ferrucio je imel izredno napredno vizijo za svoj čas in se je znal iti podjetništva bolje od večine ljudi. S svojimi luksuznimi avtomobili je danes znan po vsem svetu. Navdihujoč film za ljubitelje avtomobilov in tiste s podjetniško žilico.

Obuti maček: Zadnja želja

Datum izida: 8.12.2022
Žanr: Animirana komična pustolovščina
Režija: Joel Crawford
Igrajo: Sinhronizirano v slovenski jezik

Kratek opis: V kinematografe se vrača vaš najbolj priljubljen muc. Obuti maček: Zadnja želja je lep film, ki govori o tem kako je potrebno ceniti življenje, saj imamo samo enega. Po osmih smrtih se isto pripeti tudi Obutemu mačku, zato se zamisli nad svojo smrtnostjo in se poda na popotovanje, da pridobi nazaj izgubljenih osem življenj.

Avatar: Pot vode

Datum izida: 15.12.2022
Žanr: Fantazijski
Režija: James Cameron
Igrajo: Michelle yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington

Kratek opis: Film o katerem, ni potrebno izgubljati besed. Nadaljevanje Avatarja smo čakali več kot desetletje. James Cameron je Pot vode posnel z norim proračunom, tako da lahko pričakujete vizualni spektakel najvišjega kova. Prepričani smo, da bo film podiral vse možne rekorde in tudi na naši platformi boste lahko prebrali marsikaj o njem.

Poker Face: Nevarna igra

Datum izida: 22.12.2022
Žanr: Akcijska kriminalka
Režija: Russell Crowe
Igrajo: Russell Crowe, Liam Hemsworh, RZA, Aden Young, Steve Bastoni, Daniel Macpherson, Brooke Satchwell

Kratek opis: Russell Crowe kot igralec in kot režiser v akcijski kriminalki? Kje lahko kupimo vstopnico? Zgodba govori o tehnološkem milijarderu, ki gosti igro pokra z visokimi stavami. Večer se hitro prelevi v mnogo več kot to, ko na plano pridejo številne skrivnosti. Medtem ko bodo vsi gledali Avatar: Pot vode, se to zdi kot tihi ljubitelj množice v mesecu decembru.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Datum izida: 23.12.2022
Žanr: Misterij
Režija: Rian Johnson
Igrajo: Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson, Dave Bautista

Kratek opis: Nož v hrbet je bil svetovna uspešnica ob kateri so uživali prav vsi. Netflix je to takoj uvidel in zasipal Riana Johnsona in Daniela Craiga z milijoni, da ustvarita nadaljevanje. Tudi tokrat bomo preiskovali umor in tudi tokrat je igralska zasedba polna znanih in zvezdniških imen. Kdo je krivec? Izveste ekskluzivno na Netflixu tik pred božičem.

Poroka za umret

Datum izida: 29.12.2022
Žanr: Komedija
Režija: Jason Moore
Igrajo: Jennifer Lopez, Jennifer Coolidge, Josh Duhamel

Kratek opis: Poroka za umret je najnovejša komedija z Jennifer Lopez v glavni vlogi. Družbo ji bo delal Josh Duhamel, zgodba pa govori o poroki na idilčnem kraju, katero “zmotijo” teroristični pirati. Izraz dokler naju smrt ne loči nenadoma dobi popolnoma nov pomen.

White Noise

Datum izida: 30.12.2022
Žanr: Črna komedija
Režija: Noah Baumbach
Igrajo: Adam Driver, Greta Gerwig, Raffey Cassidy, André Benjamin, Alessandro Nivola, Jodie Turner-Smith, Don Cheadle

Kratek opis: White Noise je najnovejša črna komedija izpod peresa Noaha Baumbacha. Film govori o apokalipsi in je filmska adaptacija znane knjižne uspešnice. V glavnih vlogah sta Adam Driver in Greta Gerwig. Film bo tik pred koncem leta ekskluzivno na Netflixu.

Ponudba v decembru je fenomenalna, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih