Popularni Knives Out dobiva nadaljevanje

Predlanski hit Knives Out dobiva nadaljevanje. Netflix bo odštel 469 milijonov dolarjev za dva nova filma. Vračata se scenarist/režiser Rian Johnson in Daniel Craig v glavni vlogi. Tudi Ram Bergman bo ponovno pomagal Johnsonu pri produkciji filma.

Nepričakovan hit

Od prvega predvajanja septembra 2019 na filmskem festivalu v Torontu je Knives Out hit, ki je bil všeč praktično vsem. Tudi to je razlog, da je kljub $40 milijonskemu proračunu, zaslužil nekaj čez $311 milijonov. Kmalu zatem so se začela prva namigovanja o možnih nadaljevanjih. Zdaj je to tudi uradno.

Originalni film je misteriozna kriminalka, kjer skupaj z detektivom Benoit Blancom (Daniel Craig) iščemo krivca za umor patriarha družine Thrombey (Christopher Plummer). Igralska zasedba je bila polna zvezdnikov, kot so Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Lakeith Stanfield, Katherine Langford in Jaeden Martell. Režija in scenarij Riana Johnsona sta požela veliko pohval, med gledalci pa je bil film izredno popularen. Na podelitvi oskarjev je prejel tudi nominacijo za izvirni scenarij.

knives out

Sanjska ponudba, ki je ni bilo moč zavrniti

Netflix je zdaj ponudil vsoto, ki je Johnson, Craig in Bergman niso mogli zavrniti. Njihovi pogoji so bili preprosti – pripravljeni so bili odšteti $469 milijonov za to, da se jedro ekipe vrne; hkrati morajo posneti dva dodatna filma, katerih proračun ne sme biti nižji od $40 milijonov. V praksi to pomeni, da si tako Johnson kot tudi Craig in Bergman lahko v žep pospravijo $100 milijonov, pa jim bo še vedno ostalo dovolj za dva filma. Johnson ima pri pisanju zgodbe proste roke in popolno kreativno svobodo. Predvidenega datuma izida filma še ni, pričakujemo ga pozno 2022 ali v prvi polovici 2023.

rian johnson knives out

Netflix je ponovno zadel v polno

Glede na priljubljenost prvega filma, se je zdelo neizogibno, da ne bi dobili vsaj enega nadaljevanja. Sama zgodba je napisana tako, da dopušča nove misterije, kjer bodo potrebne usluge detektiva Blanca. Johnson je primerjal potencial nadaljevanj z zgodbami Agathe Christie. Potrebno je najti nov misterij, novo lokacijo snemanja, novo igralsko zasedbo in prepričljivo zgodbo.

Zveneča imena se bodo zagotovo grebla za vlogo v filmu, saj bodo s tem lahko v svoj življenjepis dodali gledan film, kjer je kvaliteta zagotovljena. Marketinška kampanja Netflixa pred izidom bo filma zagotovo močna, s čimer je vsem igralcem zagotovljena izpostavljenost v raznih late night showih in podkastih.

Daniel Craig si je dolgo želel stopiti iz Bondove franšize, a se zdi da je z odlično predstavo v Knives Out sprožil začetek nove. Glede na vrnitev idejnega vodje projekta, Johnsona, se zdi skoraj neizogibno, da tudi drugi in tretji del ne bi bila ekstremno popularna, kakovostna in dobičkonosna. Se že veselimo nadaljevanj!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih