Hawkeye z novo serijo polaga temelje za prihodnost Marvela

Hawkeye je najnovejša TV serija pod okriljem Marvela. V ospredju je lik Clinta Bartona kot tudi številni novi liki, ki bodo krojili prihodnost četrte faze Marvela. Serija bo skušala gledalcem predstaviti novo junakinjo po imenu Kate Bishop ter pokazati, kako je danes najboljši lokostrelec med Maščevalci – Hawkeye. Miniserija ima šest delov. Na Disney+ smo v tem tednu dobili prva dva.

Marvel se je v začetku četrte faze odločil svojo zgodbo razvijati na različne načine. Po uspehu serij WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier in Loki smo zdaj dobili še četrto miniserijo, ki pelje zgodbo naprej po koncu Maščevalcev. Filmi so bili zaenkrat v drugem planu. Črna vdova je (prepozno) dobila svoj film, Shang Chi je pozitivno presenetil, Večni pa niso prepričali.

Stari mentor, nova junakinja

Hawkeye ima v širši sliki vlogo položiti temelje za sedanjost in predvsem prihodnost. Tako bomo spoznali Kate Bishop. Slednja je v stripih znana kot Hawkeye po smrti Clinta Bartona, zato bo zanimivo videti, kako jo bodo inkorporirali v samo zgodbo ob dejstvu, da je v tem primeru Hawkeye še živ. V nekaterih edicijah novejših stripov sta sicer hkrati živa oba in Kate velikokrat reši življenje Clintu, zato predvidevamo, da bodo prav te izdaje navdih za serijo. Jeremyu Rennerju se bo v seriji kot Kate pridružila Hailee Steinfeld. Serija je bolj komične narave, zato se boste ob njunih dogodivščinah iskreno nasmejali.

clint kate

Številni novi zlikovci

Dogajanje v seriji je postavljeno v čas po Zaključku, v čas božiča v New Yorku. Po prvih govoricah naj bi serija predstavila tudi številne nove zlikovce. Tako smo v prvih dveh epizodah že uspeli spoznati t.i. Tracksuit Mafio in gluho zlikovko Echo. Prav tako je tukaj Mečevalec, ki pa svojega alter ega še ni prevzel v stripovski obliki, saj se trenutno še predstavlja kot Jacques Duquesne. Ljubitelji upajo, da bomo videli tudi Kingpina, ki velja za enega največjih zlikovcev Marvelovih stripov.

echo

Potencialna presenečenja

Konec filma Črna vdova je jasno namignil na to, da bomo v seriji Hawkeye videli tudi Yeleno Belovo, sestro Natashe, kateri je bilo rečeno, da je prav Clint krivec za smrt njene sestre. Yelena bi naj v prihodnosti prevzela vlogo Črne vdove in s Florence Pugh v glavni vlogi bo zagotovo pomembno krojila prihodnost Marvelove četrte faze. Skoraj zagotovo se bo vrnila tudi Valentina Allegra de Fontaine, ki jo upodablja legendarna Julia Louis-Dreyfus. Prepričani pa smo, da Hawkeye pripravlja še kakšno presenečenje. Nove epizode bodo na voljo vsako sredo do božiča na Disney+.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih