8 najboljših mladih igralcev/igralk v filmski industriji

Največje filmske zvezde kot so Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Tom Cruise in drugi so si z izbiro igralskih vlog v kvalitetnih filmih in sodelovanjem z legendarnimi režiserji z leti dvignili svoj status v višave. Tako se pojavlja vprašanje, kdo v mlajši generaciji ima možnost osvojiti kakšnega oskarja, sodelovati z večjimi režiserskimi imeni in postati naslednja največja filmska zvezda. Za vas smo poiskali najboljše mlade igralce.

Številna imena na našem seznamu so že zelo uveljavljena, vendar jim manjka še nekaj projektov, da postanejo največje filmske zvezde, ki bi jih poznal ves svet. Dobra izbira prihodnjih projektov je šele prvi korak, nato pa se lahko pogovarjamo o tem kako bodo svoje ime globalno uveljavili.

Kriteriji za izbiro igralcev so bili priljubljenost, kvaliteta projektov, nagrade, nominacije in starost (pod 30).

Seveda so številni igralci, ki so trenutno le nad mejo 30 let in se zato za las niso uvrstili med osem najboljših. Potrebno pa je omeniti tudi nekaj drugih mlajših igralcev in igralk pod 30 let. Morebitne največje zvezde prihodnosti so lahko tudi Jenna Ortega, Will Poulter, Finn Wolfhard, Asa Butterfield, Ezra Miller, Millie Bobby Brown, Alex Wolff in mnogi drugi.

8. Lucas Hedges

lucas hedges v manchester by the sea

Zlati deček produkcijske hiše A24 Lucas Hedges je v zgodnji fazi svoje kariere nastopal že v številnih izrednih filmih. Zelo pomembno vlogo je imel v filmu Manchester by the Sea. Leta 2017 je na oskarjih bil zanjo tudi nominiran za igralca v stranski vlogi. Pomagal pa je Caseyu Afflecku do svojega prvega oskarja. Igral je tudi pomembna lika v filmih Lady Bird in Trije Plakati pred mestom. Hedges trenutno šteje šele 25 let in za njim je že zavidljiva kariera, zato komaj čakamo, da vidimo njegov nadaljnji razvoj.

7. Ansel Elgort

ansel elgort v zgodba z zahodne strani

Ansel Elgort je svojo kariero začel s komercialnimi uspešnicami in hitro postal priljubljena oseba v filmskem svetu. Najbolj ga je med zvezde izstrelil film prirejen po knjigi z naslovom Krive so zvezde. Za tem je imel še nekaj manj posrečenih projektov z Divergentom in Insurgent, ampak se je hitro pobral in odlično odrezal v filmu Voznik. Izvrstni režiser Edgar Wright ga je odlično uporabil v glavni vlogi. Pred kratkim je sodeloval tudi s Spielbergom v kultni zgodbi Zgodba z zahodne strani, kjer se je vrhunsko izkazal. Pred njim je zagotovo svetla prihodnost, saj je že uspel sodelovati z dvema večjima režiserjema in se obakrat neverjetno izkazal.

6. Zendaya

zendaya v euphoriji

O Zendayi trenutno vladajo presenetljivo nasprotna mnenja v ZDA. Mnogi jo absolutno obožujejo in so mnenja, da je naslednja največja zvezda, drugi so čisto nasprotnega mnenja ter vidijo zelo slabo igralko. Že sama igra v seriji Euphoria lahko odgovori na vprašanje o njeni odličnosti, zato smo mnenja, da bo zagotovo hitro postala zvezda tudi v filmskem svetu. Za predstavo v seriji Euphoria je zmagala Emmyja za najboljšo igralko v žanru drame. Komentirala je tudi, da bo razmišljala o bolj resnih projektih, hkrati pa je še vedno ob boku Toma Hollanda v najnovejši Spider-Man trilogiji. Manjka ji še samo resnejša vloga v kakšnem uspešnejšem filmu, da bi se prebila višje na tem seznamu in močno verjamem, da ji bo to v kratkem tudi uspelo. Malcolm in Marie žal ni izpolnil svojih pričakovanj. V prvem Dune filmu je bila nekoliko v ozadju, a je pričakovati popolnoma nasprotno za drugi del. Je lahko to njen velik skok v večnost? Bomo videli.

5. Tom Holland

tom holland v spider-man ni poti domov

Takoj za Zendayo je na našem seznamu njen filmski in trenutni življenjski partner Tom Holland. Kot najnovejši Spider-Man je Holland hitro postal mega zvezda in za mnoge najljubši superjunak. V priljubljenosti Spider-Manov se kosa tudi z daleč najboljšim Tobeyem Maguierom. Zadnji film, Ni poti domov, je njegovo pomembnost v zgodovini kultnega superjunaka samo še povečal. Njegovo mesto na seznamu bi prav gotovo lahko bilo višje, če bi se znašel še v kakšni boljši drugi glavni vlogi. V Cherryju in Devil All The Time sicer ni bil slab, vendar projekta nista bili veliki uspešnici. Od filma Uncharted, ki v kratkem prihaja v naše kinematografe, pa po ogledu napovednika tudi ne pričakujemo preveč.

4. Anya Taylor-Joy

anya taylor joy v sinoči v sohu

Za Anyo Taylor-Joy obstaja toliko prekrasnih sinonimov. V zadnjih letih ji je dokončno uspel preboj med največje zvezde in je eno bolj iskanih igralskih imen ta hip. Odlično izbira svoje projekte, nazadnje je bila vrhunska v Sinoči v Soho. Njeno sodelovanje z režiserjem Robertom Eggersom je vedno pestro in v filmu The Witch je popolna. Podala se je tudi v Marvelove vode. Pred kratkim pa je osupnila še v seriji The Queen’s Gambit kot Beth Harmon. Emma mogoče ni bil najboljši film, a tudi tam je bila izvrstna izbira za to vlogo in je glavni lik odlično upodobila. Praktično vse ji je že uspelo do 25. leta, razen osvajanja pomembnih nagrad. V to v bližnji prihodnosti ne dvomimo, saj je svojo igralsko širino že večkrat dokazala.

3. Florence Pugh

florence pugh v solsticij

Podobno kot Anya Taylor-Joy se je na seznamu znašla tudi Florence Pugh, a z majhno razliko. Pugh je bila v preteklosti že nominirana za oskarja za najboljšo stransko vlogo v filmu Čas deklištva. Moram pripomniti, da bi si zaslužila nominacijo tudi za film Solsticij, ki je bil tisto leto spregledan s strani Akademije. Trenutno je ena izmed zvezd Marvelove serije Hawkeye in svoj fantastičen debi v tem svetu je doživela v filmu Črna Vdova. Ponovno je v pogovorih za največje filmske projekte, kot je npr. Oppenheimer in vedno znova preseneča s svojo odlično igro.

2. Saoirse Ronan

saoirse ronan v lady bird

Saoirse Ronan je najbrž najbolj izkušena igralka na nasi lestvici z zelo zahtevnimi vlogami, zato bi si mogoče celo zaslužila prvo mesto. Vseeno so njeni projekti in priljubljenost v zadnjih letih malenkost upadli, saj je nazadnje denimo igrala v Ammonite, ki ga kritiki niso precej marali. Zadnji film v katerem smo jo videli pa je Francoska Depeša, kjer ni imela skoraj nič minutaže, kar je veljalo za veliko razočaranje. Odlična je bila v novi podobi filma Čas deklištva in pred tem v projektih, kot sta Lady Bird in Brooklyn. Za vse tri je zasluženo prejela tudi nominacijo na oskarjih poleg četrte za vlogo v filmu Pokora. V določenih trenutkih smo že mislili, da ima možnost za zmago, a se to žal še ni zgodilo. Tudi tukaj verjamemo, da bo ob dobri izbiri filmov v prihodnje oskar zagotovo priromal v njene roke.

1. Timotheé Chalamet

timothee chalamet v dune

Puščavski bojevnik in najnovejši “izbranec” Timothée Chalamet je trenutno v očeh mnogih samoumevna izbira za najboljšega mladega igralca. Vsak njegov projekt skrbno spremljamo in zadal si je precej ambiciozne projekte. Igral bo Boba Dylana v novem biografskem filmu in mladega Willy Wonko v filmu Wonka. Bil je že zvezda Superbowl oglasa, kjer je zaigral Edgarja Škarje, sina Edwarda. Njegove prejšnje glavne vloge pa so tudi bile uspešne. Predvsem se je izkazal v Pokliči me po svojem imenu, za katero je dobil nominacijo na oskarjih in pred kratkim v Dune. Sodeloval je že s kar nekaj uveljavljenimi imeni v filmski industriji, kot so Woody Allen, Luca Guadagnino, Denis Villenueve in Greta Gerwig. Chalamet ima tako zagotovo potencial postati naslednja globalna zvezda, če to že ni.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih