5 filmov, ki jih morate pogledati, če vam je všeč franšiza John Wick

John Wick 4 je v kinematografih in cel svet je enotno zadrževal dih ob neverjetni akciji, ki so nam jo uprizorili ustvarjalci in Keanu Reeves v glavni vlogi. Ta je zaščitni znak filmov te franšize, zato smo se potrudili in za ljubitelje žanra akcije poiskali nekaj filmskih predlogov, ki vam bodo zagotovo všeč, če ste uživali v John Wick filmih.

V kolikor ste spregledali našo recenzijo filma John Wick 4, jo najdete tukaj.

1. Stari / Oldboy (2003)

Oldboy movie

Stari oz. Oldboy je kultni južnokorejski akcijski triler izpod peresa Park Chan-wooka. Protagonista zgodbe po petnajstih letih pripora izpustijo in mu dajo nalogo, da mora v zgolj petih dneh najti svojega ugrabitelja. Film je vizualno prekrasen, krasi pa ga nora akcija, ki je bila pred dvajsetimi leti precej pred svojim časom. Za piko na i ima film enega najbolj sprevrženih preobratov v zgodovini filmske industrije, ki bo v vas zagotovo vzbudil močno reakcijo.

2. Atomska blondinka / Atomic Blonde (2017)

Atomic Blonde

Atomska blondinka oz. Atomic Blonde je eden boljših akcijskih filmov zadnjih nekaj let. Za razliko od večine tovrstnih filmov, je tukaj v glavni vlogi ženska. Charlize Theron zažiga v vlogi Lorraine Broughton, blondinke iz naslova filma, akcija pa je vrhunska ter napeta do samega konca. Film ima podton vohunskih trilerjev in spretno združuje oba žanra. Tudi v tem primeru govorimo o filmu, ki ima izrazito vizualno podobo, kateri je bilo namenjenega veliko časa, kar se pozna.

3. Nihče / Nobody (2021)

Nihče naslovna

Nihče oz. Nobody je akcijski triler, kjer v glavni vlogi briljira Bob Odenkirk, bolj poznan kot Saul Goodman iz legendarnih serij Kriva pota in Better Call Saul. V filmu Nihče je v vlogi zdolgočasenega moža, ki skriva svojo temno preteklost pred družino, dokler ga ta ne dohiti. Film je pozitivno presenečenje in bo zagotovo navdušil vse ljubitelje akcije.

Več o filmu si lahko preberete v naši recenziji.

4. Ubila bom Billa / Kill Bill (2003, 2004)

kill bill uma thurman

Ubila bom Billa oz. Kill Bill sta v bistvu dva filma, saj studio Quentinu Tarantinu ni omogočil izida 4-urnega filma. Posledično je bil prisiljen zgodbo razdeliti v dva filma, ki sestavljata celoto. V glavni vlogi je Uma Thurman. Slednja želi storiti to, o čemer govori naslov filma. Film je vrhunska akcija, navdih pa je Tarantino črpal iz mešanih borilnih veščin, saj je glavni lik fenomenalna borka – The Bride. Čuti se tudi pridih samurajskih filmov, hkrati pa je tudi tukaj v ospredju močan ženski lik, kar dvajset let nazaj v akcijskih filmih ni bilo običajno.

5. Hiter kot strel / Bullet Train (2022)

Bullet Train

Hiter kot strel oz. Bullet Train je najbolj svež film med našimi predlogi. Za razliko od ostalih predlogov je tukaj poleg akcije v ospredju humor. Film namreč spretno preigrava med žanroma akcije in komedije. V glavnih vlogah so znana imena, kot so Brad Pitt, (novi agent 007?) Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Hiroyuki Sanada (Kodži v franšizi John Wick) in mnogi drugi. Zagotavljamo vam, da se boste ob filmu veliko smejali, akcija pa je prav tako na zelo visokem nivoju.

Poiščite nas na družbenih omrežjih