Zmajeva hiša – Predstavitev likov

Zmajeva hiša je naslednja serija s strani HBO, ki bi znala osvojiti srca navdušencev po vsem svetu. Drama, politika, akcija, fantazija, ljubezen in smrt. Vse to in še več bo na ogled v prvem spin-offu serije Igra prestolov. Zmajeva hiša s prvo epizodo prihaja v ponedeljek 22.8., mi pa vas v tem tednu poskušamo opremiti z vsemi pomembnimi informacijami pred premiero. Tokrat vam predstavljamo glavne like.

Prihaja serija o državljanski vojni hiše Targaryen. Na ogled bodo zmaji, spletke in boj za železni prestol.

Ne spreglejte 10 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom.

Tokrat smo se odločili predstaviti glavne like, njihove povezave, funkcije in motive. Za vas smo izpostavili glavne igralce boja za železni prestol v okviru zgodbe, ki jo bo uprizorila serija Zmajeva hiša.

Kralja Aegon I. in Jaeharys I. sta položila temelje zgodbe Zmajeva hiša

Velja omeniti, da se je vse skupaj začelo z Aegonom Zavojevalcem, prvim kraljem Zahodnjega, ki je skupaj s sestrama/ženama Visenyo in Rhaenys z ognjem in krvjo ter zastrašujočimi zmaji zavzel in povezal Sedem kraljestev. Leta v svetu Georga R. R. Martina se tako štejejo po tem dogodku naprej (podobno kot v religiji štejemo leta od rojstva Jezusa Kristusa).

Zgodba serije Igra prestolov se tako dogaja slabih 300 let po zavojevanju, zgodba serije Zmajeva hiša pa dobrih 100 let po zavojevanju.

Preden pridemo do zgodbe serije Zmajeva hiša je nujno omeniti še Jaeharysa I. Targaryena oz. Starega kralja, četrtega kralja, ki je vladal kar 55 let in poskrbel za mir ter razcvet Sedmih kraljestev. Prihajajoča serija se tako prične po njegovi smrti in vprašanju nasledstva.

Poglejmo najpomembnejše like v seriji Zmajeva hiša:

1. Viserys I. Targaryen

Viserys I.

Trenutni kralj Zahodnjega. Viserys je vnuk Starega kralja Jaeharysa I. Targaryena, ki je vladal 55 let in preživel tudi svoje naslednike. Viserys je bil za kralja izbran s strani velikega sveta leta 101 po zavojevanju, s čimer so za vedno postavili precedens nasledstva in v ospredje postavili moške potomce. Viserys je mož Aemme Arryn s katero ima hčerko Rhaenyro. Včasih je jezdil zmaja Baleriona, a je ta žal poginil. Po tem ni več jezdil zmaja. V seriji ga bo upodobil Paddy Considine.

2. Rhaenyra Targaryen

Rhaenyra Targaryen

Hčerka kralja Viserysa I. in Aemme Arryn ter princesa Zmajevega kamna. Kljub temu, da je ženska, jo kralj oče zelo kmalu imenuje za prestolonaslednico. Jezdi zmaja po imenu Syrax. V seriji bomo videli njeno pot od mladosti do zrelosti. Prav zato jo bosta upodobili dve igralki. V mladih letih Milly Alcock, kasneje pa Emma D’Arcy.

3. Daemon Targaryen

Brat kralja Viserysa I. in pričakovani prestolonaslednik, glede na to, da v tej fazi kralj še nima moškega potomca. Odličen bojevnik, ki je zelo temperamenten in vzkipljiv. V tem obdobju svojega življenja je poročen z Rheo Royce, a njun zakon ne temelji na ljubezni. Njegov zmaj je Caraxes. V seriji ga bo upodobil Matt Smith.

4. Rhaenys Targaryen

Sestrična kralja Viserysa I. in »nesojena kraljica«, katero je veliki sveta leta 101 spregledal v imenovanju mlajšega moškega potomca na železni prestol. Rhaenys je hčerka Aemona Targaryena, prvega sina in pričakovanega prestolonaslednika Jaeharysa I. Targaryena. Po prezgodnji smrti Aemona je Jaeharys ignoriral njegovo potomko in za prestolonaslednika izbral drugega sina Baelona. Ker je tudi on umrl pred njim je bil za prestolonaslednika izbran njegov sin, kralj Viserys I. Rhaenys je jezdila zmaja po imenu Meleys. Njen mož je Corlys Velaryon. V seriji jo bo upodobila Eve Best.

5. Corlys Velaryon

Imenovan tudi Morska kača, Corlys Velaryon je glava hiše Velaryon in gospod Naplavškega ter bibavice. Je mož Rhaenys Targaryen in velja za enega najbolj bogatih, vplivnih in ambicioznih figur v Zahodnjem. Sanja o tem, da bi njegovi potomci zasedli železni prestol. Z Rhaenys ima dva otroka, hčerko Laeno Valeryon in sina Laeonorja Velaryona. V seriji ga bo upodobil Steve Toussaint.

6. Otto Hightower

Otto Hightower je eden najbolj vplivnih ljudi v Zahodnjem. Pod Starim kraljem Jaeharysom je služil kot roka kralja, kar mu je dalo veliko moči, sploh ko je kralj na stara leta pešal. V vlogi roke je ostal tudi po nastopu Viserysa I. na prestolu. V Kraljevi pristanek je pripeljal tudi svojo hčer Alicent Hightower. V seriji ga bo upodobil Rhys Ifans.

7. Alicent Hightower

Alicent Hightower je hčer kraljeve roke Otta Hightowerja in v ranih letih tesna prijateljica Rhaenyre Targaryen. Zelo ambiciozna figura, ki z leti uspe priti na zavidljive položaje (ne bi vam želeli pokvariti zgodbe, zato smo nekoliko bolj skrivnostni). Izredno pomemben lik, ki ima ključno vlogo pri Plesu zmajev. Podobno kot Rhaenyro, jo bosta upodobili dve igralki. Mlajšo verzijo Emily Carey, starejšo pa Olivia Cooke.

8. Criston Cole

Criston Cole

Vitez Kraljeve garde pod kraljem Viserysom I., ki je izredno usposobljen v boju ena na ena. Tesen prijatelj in spremljevalec princese Rhaenyre Targaryen. Zelo kompleksen lik, ki skozi leta doživi številne transformacije. V seriji ga bo upodobil Fabien Frankel.

9. Lyonel Strong

Viserys Lyonel Strong

Glava Hiše Strong in gospod Harrendvora, največje graščine v Sedmih kraljestvih. V Kraljevem pristanku služi kralju Viserysu I. kot mojster zakonov, v prihodnosti pa se mu obeta še višji položaj. Ima dva sina, Harwina in Larysa, ki sta oba zelo pomembni figuri v prihodnosti Zahodnjega. V seriji ga bo upodobil Gavin Spokes.

10. Številni ostali

Velja omeniti tudi dvojčka Jasona in Tylanda Lannister, ne gre pa spregledati niti Mysarie, ljubice Daemona, in velikega moistra Mellosa ter še koga. Tudi ta svet je zelo obsežen, zato je veliko gospodov v Sedmih kraljestvih, ki za kratek čas postanejo del zgodbe.

Nove epizode vsak ponedeljek na HBO in HBO Max

Prva epizoda serije Zmajeva hiša bo na HBO ob 3:00 zjutraj v noči iz nedelje na ponedeljek. Takoj zatem bo na voljo tudi na HBO Max. Ponovitev bo v ponedeljek ob 20:00.

Vsak začetek tedna bomo za vas podrobno analizirali posamezno epizodo, da boste na tekočem prav z vsem. Spremljajte našo spletno stran in naša družabna omrežja za več informacij.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top