Zakaj ni prišlo do dvoboja med Odredom odpisanih in Supermanom?

Odred odpisanih bi skorajda dobil najtežjega možnega nasprotnika. James Gunn se je v začetku pisanja scenarija igral z idejo, da bi druščina zlikovcev morala meriti moči s Supermanom. Na koncu do tega v filmu Odred odpisanih: Nova misija ni prišlo. Glede na prve odzive se je Gunn očitno odločil pravilno.

Prvi osnutek je vključeval Supermana

Težko pričakovano nadaljevanje oz. ponovni poskus filma s pisano druščino Odreda odpisanih je pred kratkim le doživel svoj debi. Prvi odzivi so izredno pozitivni (tudi mi smo bili nad njim navdušeni – recenzijo lahko preberete TUKAJ) in film se je nemudoma zasidral v srca ljubiteljev stripov. A lahko bi bilo drugače. James Gunn, režiser in scenarist, je potrdil, da je bila osnovna ideja v film nekako vključiti tudi Supermana.

"Ko sem začel pisati scenarij za Odred odpisanih, je bila ena od idej, da se bodo borili s Supermanom. Odred odpisanih mora iz nekega razloga ujeti Supermana. To je bilo vse, le nejasna ideja. Vse skupaj je ušlo izpod nadzora in potem se mora ta skupina »bednih« superzlikovcev soočiti z najmočnejšim junakom na svetu."

Spopad med Supermanom in Harley Quinn, Bloodshotom ter druščino bi zagotovo požel veliko pozornosti, a vprašanje, če bi deloval tako dobro, kot dejanski scenarij. Gunn se je tako na koncu odločil več pozornosti nameniti dejanskim zlikovcem, kar je pomembno za nadaljevanje franšize, saj smo jih zdaj zagotovo vzeli za svoje. Če bi bili postavljeni pred izbiro med njimi in Supermanom, pa vprašanje kako bi se razpletlo.

The Suicide Squad ekipa

Pravilna odločitev Gunna

Jamesu Gunnu je tako uspela še ena v vrsti dobrih odločitev in potencialni dvoboj je odložen na kak prihodnji projekt. Več kot očitno je DC-ju tokrat uspelo izkoristiti potencial svojih likov in upajmo, da bodo tako nadaljevali. Potrebujejo več kreativnih ustvarjalcev kot je Gunn in širšo vizijo, kaj želijo s svojimi liki doseči. Čoln so iz brzic končno usmerili na mirne vode. Zdaj pa bo potrebno veslati, Marvel je namreč še vedno daleč pred njimi.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih