Vikend TV: V družbi najboljših

Ogled filma ali serije je lahko uživancija, ki nam v idealnem primeru izredno dobro razbremeni vikend in nas pripravi na nov delovni teden. Ponudniki televizijskih programov se tako izredno trudijo, da nam ponudijo kvalitetno vsebino, ki si jo z veseljem ogledamo. In čeprav včasih vidimo kakšno zatišje, pa nas drugič presenetijo z večnimi klasikami, ki si jih je vredno ogledati tudi večkrat.

In ravno takšen vikend je pred nami. Videli bomo lahko najboljše od najboljših, zato komaj čakamo, da si lahko nekatere ogledamo znova. Kateri pa so ti filmi pa si poglejte spodaj:

Petek 4.2.2022

Zelena milja (1999, 3h 9 min, Planet ob 22:19, drama)

Režiser: Frank Darabont

Igrajo: Tom Hanks , David Morse , Michael Clarke Duncan , Bonnie Hunt , James Cromwell , Michael Jeter , Graham Greene , Doug Hutchison , Sam Rockwell , Barry Pepper

Kratek opis: Film pri katerem je vprašanje samo, kolikokrat ga je vredno pogledati? Vsi poznavalci veste o čem govorimo, za ostale pa je to obvezna domača naloga.

Mesto greha (2005, 2h 4 min, HBO ob 21:00, drama)

Režiser: Frank Miller

Igrajo: Mickey Rourke , Clive Owen , Bruce Willis , Jessica Alba , Devon Aoki , Alexis Bledel , Powers Boothe , Cara D. Briggs , Jude Ciccolella , Jeffrey J. Dashnaw

Kratek opis: Ikoničen film, ki s svojim prepoznavnim slogom, vrhunskimi junaki in pripovedništvom izžareva karakter, ki ga ne morete videti nikjer drugje. Prepričani smo, da vas bo film več kot prevzel in vas očaral, zato ga zares zelo priporočamo.

Leto življenja (2020, 1h 47min, Kino ob 22:10, romantični)

Režiser: Mitja Okorn

Igrajo: Cara Delevingne , Cuba Gooding Jr. , Nia Long , Jaden Smith , Chris D’Elia , RZA , JT Neal , Samantha Helt , Stony Blyden , Michelle Giroux

Kratek opisZgodba govori o 17-letnem Darynu (Jaden Smith), ki uspešno osvoji srce Isabelle (Cara Delevingne). A žal naletita na oviro – ona mu razkrije, da umira. Zato je film poln čustvenih in romantičnih prizorov, ki vam bo uspel pričarati nepozabno izkušnjo. Recenzijo celotnega filma pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Sobota 5.2.2022

Boter (1972, 2h 55min, Cinemax ob 20:00, drama)

Režiser: Francis Ford Coppola

Igrajo: Marlon Brando , Al Pacino , James Caan , Richard S. Castellano

Kratek opis: Večna klasika, ki jo ne bomo posebej izpostavljali. Njegov opis se meri v največjih superlativih, zato si ga je vredno ogledati večkrat in se vsake toliko časa spomniti, zakaj je po mnenju mnogih najboljši film vseh časov.

Posledice (2018, 1h 35min, POP TV ob 22:00, drama)

Režiser: Darko Štante

Igrajo: Matej Zemljič , Timon Šturbej , Gašper Markun , Lovro Zafred , Lea Cok , Rosana Hribar , Dejan Spasič , Blaž Setnikar , Iztok Drabik Jug , Matjaž Pikalo

Kratek opisTale slovenski dragulj ostaja neupravičeno prezrt in lastnoročno dokazuje, da slovenski film premore izjemno igralsko in ustvarjalsko širino. V filmu boste spremljali mladostnika, ki se s svojim slabim vedenjem znajde v “poboljševalnici” in razpotju svojega življenja. Tako boste priča zelo čustveni in grobi zgodbi, ki pa prinaša tako surovo sporočilo, da se vas dotakne direktno v srce. Vsekakor odlična in edistvena izkušnja, ki pa je za povrh še slovenska.

Ritem norosti (2015, 1h 46min, Kino ob 22:20, drama)

Režiser: Nicolas Winding Refn

Igrajo: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Albert Brooks, Oscar Isaac, Christina Hendricks, Ron Perlman, Kaden Leos, Jeff Wolfe, James Biberi

Kratek opis: Ritem norosti je film o preigravanju instrumentov in čustev glavnega lika. S popolno izpeljanim scenarijem, vrhunsko igro in še boljšim antagonistom, je film z izidom leta 2014 takoj postal brezčasna klasika, ki se je z lahkoto uvrstil visoko na seznam najboljših filmov. Če ga slučajno še niste pogledali, je zdaj skrajni čas!

Nedelja 6.2.2022

Ave, Cezar! (2016, 1h 46 min, Cinemax ob 21:45, drama)

Režiser: Ethan Coen, Joel Coen

Igrajo: Josh Brolin , George Clooney , Alden Ehrenreich , Ralph Fiennes , Scarlett Johansson

Kratek opis: Burlesknost, ki smo je vajeni od bratov Coen je v filmu Ave, Cezar dobila nove razsežnosti. Z odbito zgodbo, še bolj odbitimi junaki ter vrhunsko dodelanim dogajanjem, film ni zgolj prava paša za oči, temveč je tudi vrhunska komedija z velikim družbenokritičnim sporočilom. Zato je za vse oboževalce režiserjev dobra izvedenka, za vse ostale pa izredno prijetno presenečenje, ki vam bo ostalo še dolgo v spominu.

Iluzionist (2006, 1h 50min, AMC ob 20:15, drama)

Režija: Neil Burger

Igrajo: Edward Norton , Paul Giamatti , Jessica Biel , Rufus Sewell , Eddie Marsan , Jake Wood , Tom Fisher , Aaron Taylor-Johnson , Eleanor Tomlinson , Karl Johnson

Kratek opis: Zlata doba čarovnije je vir izjemnih zgodb, ki z odličnimi filmi navdušujejo tudi na malih ekranih. Eden takšnih je tudi Iluzionist, ki vas bo prevzel v praktično vsem. Da pa ne razkrijemo preveč njegove čarobnosti, pa naj vam bo garant za njegovo kvaliteto ocena na imdb-ju. Ta ima z 366 tisoči glavami oceno 7,6. Kaj še zato čakate?

Kralj Richard (2021, 2h 24min, HBO ob 20:00, drama)

Režiser: Reinaldo Marcus Green

Igrajo: Will Smith , Aunjanue Ellis , Jon Bernthal , Saniyya Sidney , Demi Singleton , Tony Goldwyn , Mikayla Lashae Bartholomew , Daniele Lawson , Layla Crawford , Erika Ringor

Kratek opis: Kralj Richard je biografski film o Richardu Williamsu, očetu in trenerju legendarnih teniških igralk Venus in Serene Williams. V glavni vlogi je Will Smith, ki se popolnoma prelevi v glavni lik in prikaže eno svojih najboljših igralskih predstav s katero nemudoma postaja prvi favorit za oskarja. Film bo zagotovo potešil vse ljubitelje športnih filmov, pod njegovo površino pa se skriva veliko več kot zgolj uspešna športna zgodba. Celotno recenzijo filma pa si lahko ogledate tudi tukaj.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč naj vam bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Vir slik: Teahub

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih