Vikend TV: Stari hiti, nove uspešnice in vse vmes

V tem vikendu je na TV sporedu izbira odlična. Na voljo je veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Velja omeniti, da so se programi FOX preimenovali v programe STAR. Namesto FOX Life, FOX Movies in podobno, zdaj te vsebine najdete na STAR Life, STAR Movies ipd.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 13.10.2023

John Wick 4 (Cinestar TV Premiere 1 ob 20:00)

Režiser: Chad Stahelski

Igrajo: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Scott Adkins, Clancy Brown, Ian McShane

Kratek opisJohn Wick je že po prvih treh filmih spadal med legende akcijskega žanra. S četrtim filmom je ta status dokončno zacementiral in se lahko postavi ob bok Ethanu Huntu, Terminatorju in Johnu McClanu. John Wick 4 je najboljši film franšize, ki postavlja nove standarde v svojem žanru in dviga letvico na izredno visoko raven. Keanu Reeves se je s štirimi filmi zapisal v zgodovino industrije kot akcijska legenda.

Celotno recenzijo filma lahko najdete tukaj.

Huda učiteljica (STAR Life ob 21:00)

Režiser: Jake Kasdan

Igrajo: Cameron Diaz, Justin Timberlake, Lucy Punch, John Michael Higgins, Jason Segel

Kratek opisPreračunljiva Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) pusti službo srednješolske učiteljice, da bi se poročila z bogatim zaročencem. Vendar ta prekliče poroko in ponižana ženska se mora vrniti v šolo. Elizabeth je nepremišljena, nesposobna zasvojenka z marihuano, ki se za svoje učence in kolege skoraj ne meni, pri pouku pa predvaja filme. Njena ljubosumna sodelavka Amy Squirrel jo sovraži do obisti. Elizabeth spozna nadomestnega učitelja Scotta Delacorta in ugotovi, da je premožen, zato ga skuša zapeljati. Ugotovi tudi, da so Scottu všeč velike prsi in odloči se za povečanje dojk s silikonskimi vstavki. Lepotna operacija stane 10.000 dolarjev, učitelj z najboljšimi ocenami v državi pa konec leta dobi nagrado 5.700 dolarjev. Elizabeth se tako preobrazi v skrbno in prijazno učiteljico, da bi svoje učence pripravila na končne izpite. Vendar na tekmovanju zmaga z nepoštenimi sredstvi in Amy si prizadeva najti dokaze, da je Elizabeth na preizkusu znanja goljufala.

Sobota 14.10.2023

Velika igra (Planet ob 22:20)

Režiser: Aaron Sorkin

Igrajo: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O’Dowd, J.C. MacKenzie, Brian d’Arcy James, Bill Camp, Graham Greene

Kratek opisFilm po resnični zgodbi Molly Bloom (Jessica Chastain), mlade karizmatične smučarke, ki si je obetala olimpijsko kariero, pa se je zaradi hude poškodbe morala odpovedati olimpijski karieri. Molly začasno opusti študij prava in se posveti poletni zaposlitvi, pri kateri sta potrebna podobna disciplina in delovna vnema kot pri smučanju: vodi namreč nelegalne igre pokra, v katerih vložki dosegajo vrtoglave vsote. Globoki žepi hollywoodske smetane, športnih zvezdnikov in poslovnih mogotcev ji omogočijo desetletje bleščečega uspeha, toda Molly pritegne pozornost napačnih ljudi, ko se pri svoji mizi nehote zaplete z rusko mafijo. Njen zmagoslavni pohod se konča, ko jo sredi noči aretira sedemnajst agentov FBI. Obtožijo jo hude zločinske dejavnosti in njen edini prijatelj je njen odvetnik Charlie Jaffey (Idris Elba), ki odkrije, da se pod podobo Molly Bloom skriva precej več kot tisto, kar razkrivajo opolzke zgodbe v tabloidih.

Drive My Car (TV SLO 1 ob 23:15)

Režiser: Rjûsuke Hamaguči

Igrajo: Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima, Masaki Okada, Park Yu-rim, Jin Dae-yeon, Sonia Yuan, Ahn Hwitae, Perry Dizon, Satoko Abe

Kratek opisJusuke Kafuku, ki po dveh letih še ni prebolel izgube ljubljene žene, sprejme režijo Strička Vanje na gledališkem festivalu v Hirošimi. Tam spozna Misaki, zadržano mladenko, ki mu jo dodelijo za voznico. Med dolgimi vožnjami se med osamljenima tujcema splete zaupna vez in počasi najdeta pogum, da se soočita vsak s svojo preteklostjo. Čar filma pa je predvsem v dialogu, dolgih vožnjah in prelepi scenografiji. Glavni igralci, predvsem Hideotoshi, izjemno odigrajo svoje like. Režiser nas hitro prisili, da sočustvujemo z glavnim likom in se vpeljemo v njegov svet žalosti.

Celotno recenzijo filma lahko najdete tukaj.

Nedelja 15.10.2023

Žametni glas (POP TV 1 ob 21:50)

Režiser: Lake Bell

Igrajo: Lake Bell, Fred Melamed, Michaela Watkins, Rob Corddry, Alexandra Holden, Ken Marino

Kratek opisMlada Carol skuša slediti stopinjam svojega slavnega očeta Sama in upa, da bo nekoč uspela v Hollywoodu ter postala znana kot Don LaFontaine, ki je svoj glas posodil ogromno filmskim napovednikom ter na stotine televizijskim in radijskim oglasom. Vendar njene sanje vedno znova poruši njen oče, ki jo tokrat vrže iz stanovanja, zaradi česar se je prisiljena preseliti k svoji sestri Dani in njenemu izbrancu. Toda nekega dne se Carol ob pravem času znajde na pravem mestu …

Strelec (TV SLO 2 ob 23:05)

Režija: Antoine Fuqua

Igrajo: Mark Wahlberg, Danny Glover, Kate Mara, Rade Šerbedžija

Kratek opisBob Lee Swagger je eden najboljših ostrostrelcev na svetu, ki se je po nalogi z nesrečnim koncem skril pred svetom v samotnih gorah. Pes, s katerim živi v skromni koči, je vsa družba, ki si jo Bob želi. Njegov mir zmoti polkovnik Johnson z informacijami o atentatu na predsednika države. Od Boba želi, da tudi sam naredi plan, kako ubiti predsednika, v upanju, da bi tako dobili vpogled v morilčeve načrte. Bob z nejevoljo opravi nalogo, a predsednika kljub temu umorijo. Šele tedaj se za Boba začnejo resnične težave, saj ugotovi, da je bila njegova naloga le krinka, pod katero so mu podtaknili umor. Sedaj mora uporabiti vse svoje spretnosti, da bi opral svoje ime.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: People

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih