Vikend TV: "Stari" dragulj poln preobratov

V tem koncu tedna je na sporedu na voljo veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 12.1.2024

Mož iz agencije U.N.C.L.E.  (Kanal A ob 20:00)

Režija: Guy Ritchie

Igrajo: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki

Kratek opis: Dogajanje je postavljeno v zgodnja šestdeseta leta, dogaja se vrhunec hladne vojne med svetovnima velesilama. Izurjeni agent CIE Napoleon Solo in agent ruske tajne službe KGB Ilija Kurjakin morata potisniti na stran vso sovražnost ter po sili razmer sodelovati pri posebni nalogi. Zaustaviti morata mednarodno zločinsko organizacijo, ki skuša z razdeljevanjem jedrskega orožja in tehnologije razdreti že tako krhko ravnovesje sil. Imata zgolj eno sled, hčer izginulega nemškega znanstvenika, ki je hkrati njuna edina priložnost, da se vtihotapita v organizacijo ter preprečita katastrofo svetovnih razsežnosti.

Kinoteka: Stari (TV Slo 1 ob 23:05)

Režija: Park Chan-wook

Igrajo: Choi Min-sik, Joo Ji-tae, Kang Hye-jeong

Kratek opis: Sodobna klasika, ki je zagnala južnokorejsko filmsko renesanso Poslovnež Oh Dae-su se neke noči leta 1988 znajde zaprt v majhni hotelski sobi brez oken in tam ostane petnajst let. Ne ve, kdo ali zakaj mu je naprtil kruto kazen. Kriv je brez krivde. Izdeluje sezname ljudi, ki jih je v življenju prizadel, da bi našel razlog. Njegovi neusmiljeni ugrabitelji ga preživljajo in hranijo s pomirjevali. Družbo mu dela le televizija. Po petnajstih letih samotne agonije je Oh Dae-su vržen v prostost. V žepu ima denar in mobilni telefon, na sebi drago obleko, v sebi pa sovraštvo in en sam cilj: maščevati se neznancu, ki mu je, dozdevno brez razloga, odvzel življenje.

Sobota 13.1.2024

Spider-Man: Novi svet (Kanal A ob 21:50)

Režija: Bob Persichetti, Peter Ramsey

Kratek opis: Bistri najstnik Miles Morales se znajde v novi šoli. Navajanje na nov šolski vsakdan je velik izziv, a vsekakor ne njegov največji. Pred njim je namreč še ena povsem nova razsežnost življenja, polna vratolomnih dogodivščin in napetih akcij. Miles je namreč novi Spider-Man! Vendar ni sam, ob strani mu stojijo novi nenavadni prijatelji in z njihovo pomočjo bo v sebi našel pravega super junaka.

Sedmi pečat: Pepel, čisto bel (TV SLO 1 ob 22:10′)

Režija: Dži Džangke

Igrajo: Tao Zhao, Fan Liao, Yi’nan Diao, Jiali Ding

Kratek opis: Portret sodobne Kitajske z žanrskim pridihom izpod rok Džija Džangkeja, ki je v glavno vlogo znova postavil Džao Tao, svojo muzo in ženo iz resničnega življenja. Čjao je zaljubljena v Bina, lokalnega gangsterja. Toda čeprav se mu vsi prilizujejo, ona noče igrati vloge še ene podrejene ženske v neizprosnem moškem okolju. Ko Bina napade skupina mladih nasilnežev na motorjih, ga Čjao reši pred smrtjo s tem, da sproži nekaj strelov iz pištole. Po prihodu policistov Čjao prevzame krivdo in si prisluži pet let zaporne kazni. Nekaj let pozneje se po vrnitvi iz zapora znova odpravi iskat Bina, da bi nadaljevala tam, kjer sta nekoč končala.

Nedelja 14.1.2024

Butec in butec (Kanal A ob 20.00)

Režija: Peter Farrelly

Igrajo: Jim Carrey, Jeff Daniels, Lauren Holly, Teri Garr

Kratek opis: Lloyd in Harry sta najboljša prijatelja. Znana sta po tem, da je eden bolj zabit od drugega. Harry se ukvarja z vzrejo psov, Lloyd pa si kruh služi kot šofer limuzine. Nekega dne v njegovo vozilo vstopi lepa Mary Swanson in mu naroči, da jo odpelje na letališče. Lloyda njena lepota popolnoma prevzame in ko Mary na letališču pusti kovček, ji ga hoče na vsak način vrniti. Seveda ne ve, da je Mary v kovčku ugrabiteljem pustila odkupnino za moža. In tako se fanta odpravita na dolgo pot v Aspen, da bi Mary vrnila kovček. Seveda pa ne vesta, da so se za njima odpravili tudi gangsterji, da bi dobili svoj kovček.

Dnevi besa (Cinestar TV 1 ob 20:15)

Režija: Guy Ritchie

Igrajo: Jason Statham, Holt McCallany, Josh Hartnett, Rocci Williams, Jeffrey Donovan, Scott Eastwood, Andy Garcia, Deobia Oparei, Laz Alonso, Raúl Castillo

Kratek opis: Dnevi Besa oz. Wrath of Man je najnovejši film sijajnega režiserja Guya Ritchieja, ki je poznan po uspešnih filmih, kot so: Pljuni in jo stisni, Sherlock Holmes in Gospodje. V filmu se Jason Statham znajde v vlogi H-a, ki ima za seboj veliko neznane zgodovine. Zaradi določenega incidenta, se odloči pridružiti varnostnemu podjetju, ki zavaruje in premika denar po Los Angelesu.

Več si preberite o filmu na tej povezavi.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: medium.com

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih