Vikend TV: Pisana ponudba za nasmejan in umirjen vikend

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 26.4.2024

Veliki Lebowski (STAR Channel ob 21.00)

Režija: Joel Coen, Ethan Coen

Igrajo: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, David Huddleston, Philip Seymour Hoffman, Tara Reid, Philip Moon, Mark Pellegrino, Peter Stormare

Kratek opisJeff Lebowski, ki ga prijatelji kličejo ‘The Dude’, je navadna zguba. Jeff nima službe, zato cele dneve lenari, pije alkohol in kadi. Občasno mu uspe, da z najboljšima prijateljema pri kegljanju sesuje kakšen kegelj. Nekega dne se v njegovem stanovanju prikažejo nevarni tipi, ki ga zamenjajo z nekim drugim Lebowskim, enim najbogatejših poslovnežev v mestu. Ker mu uničijo preprogo, hoče Jeff s svojim soimenjakom razčistiti stvari, a ne gre vse po načrtih.

Deček v črtasti pižami (POP TV ob 21:15)

Režija: Mark Herman

Igrajo: Asa Butterfield, Zac Mattoon O’Brien, Domonkos Németh, Henry Kingsmill, Vera Farmiga, Cara Horgan, Zsuzsa Holl, Amber Beattie, László Áron, David Thewlis

Kratek opis: Zdolgočaseni deček nekega dne odkrije nenavadno taborišče, kjer se prebivalci naokoli sprehajajo v črtastih pižamah. Ob ograji spozna fanta istih let, s katerim se hitro spoprijatelji. Toda sčasoma je Bruno priča vedno bolj zaskrbljujočim prizorom, ki se ne skladajo s tem, kar so mu o judih in taborišču povedali starši. Tako začne sumiti, da se na drugi strani ograje dogaja nekaj zloveščega, hkrati pa tudi prvič podvomi v dobroto lastnega očeta.

Sobota 27.4.2024

Ne bom več luzerka (TV SLO 1 ob 20:05)

Režija: Urša Menart

Igrajo: Eva Jesenovec, Ziva Selan, Saša Pavček, Špela Rozin, Branko Završan, Jurij Drevenšek, Tina Potočnik, Lara Vouk, Aljaž Jovanovič, Timon Šturbej

Kratek opisNe bom več luzerka je filmska pripoved o generaciji, ki se le stežka prebija v svet odraslih in išče izhode iz svoje neprostovoljne podaljšane mladosti, zaznamovane z odvisnostjo od staršev in brezperspektivnostjo domačega okolja. Glavi lik filma, devetindvajsetletna Špela, je diplomirala iz umetnostne zgodovine, kar pomeni, da še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od njenih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v Ljubljani. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, Špela ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v Špelini otroški sobi. Toda želi se osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco.

Pri Addamsovih (Planet TV ob 20:50)

Režija: Greg Tiernan

Igrajo: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Finn Wolfhard, Nick Kroll, Snoop Dogg, Bette Midler, Allison Janney, Martin Short, Catherine O’Hara

Kratek opisObešenjaška, groteskna in čudaška družina temačnih veseljakov na novo odkriva, kaj pomeni biti dober sosed. Addamsovi tokrat spoznajo pretkano in pohlepno voditeljico resničnostne televizije, obenem pa se pripravljajo na veliko praznovanje, kamor pridejo njihovi sorodniki. Na velike zaslone se vrača slavna morbidno zabavna družina Addams, tokrat v animirani obliki. V slovenski sinhronizaciji so likom glasove posodili Iva Krajnc Bagola, Uroš Smolej, Lija Trunkelj in drugi.

Nedelja 28.4.2024

Dežela La La (Cinestar TV 1 ob 19.00)

Režija: Damien Chazelle

Igrajo: Emma Stone, Ryan Gosling, John Legend, Rosemarie Dewitt

Kratek opisPriljubljeni filmski par, Emma Stone in Ryan Gosling, znova skupaj! Gre za napeto pričakovani film za oskarja nominiranega režiserja Damiena Chazella, znanega po izjemnem in priznanem filmu “Whiplash„. Gosling igra v filmu džez glasbenika, ki se zaljubi v vzpenjajočo se igralko (Emma Stone), čemur sledi prava ljubezenska romanca z nepričakovanim zapletom. Zgodba se odvija v Los Angelesu s poudarkom na vzdušje zlatega obdobja Hollywooda.

Plačanci 4 (Cinestar TV Premiere 2 ob 20:30)

Režija: Scott Waugh

Igrajo: Jason Statham, Curtis ’50 Cent’ Jackson, Megan Fox, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren

Kratek opis: Oboroženi z vsem orožjem, ki jim pride v roke in z njim izredno spretni, so Plačanci zadnja svetovna obrambna linija in njih se pokliče, ko so vse druge možnosti za obrambo izključene.Novi člani ekipe s svežimi in nikoli prej videnimi taktikami bodo dali “novi krvi” povsem nov pomen.

Več smo zapisali v naši recenziji.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: BSF

Viri opisov: cinestar, spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih