Vikend TV: Novo leto, novo poglavje

V tem zadnjem koncu tedna letošnjega leta je na sporedu na voljo veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 29.12.2023

Metulj (Cinestar TV 1 ob 20:15)

Režija: Michael Noer

Igrajo: Charlie Hunnam, Damijan Oklopdzic, Christopher Fairbank, Jason Ryan, Eve Hewson, Sladjana Biljman, Joe David Walters, David Stoller, Gilly Gilchrist, Mark Robert Pullen

Kratek opis: Henri „Metulj” Charriere je lopovček, ki so ga po krivici zaprli zaradi umora, ki ga ni storil, in obsodili na dosmrtni zapor v zloglasni kazenski koloniji v Francoski Gvajani. Odločen pobegniti združi moči s posebnežem in ponarejevalcem Louisom Degom (Rami Malek), ki v zameno za zaščito financira njegov beg. Toda vsak poskus bega se konča s prijetjem in še hujšimi kaznimi. Film prinaša izjemno zgodbo o njegovi vztrajnosti, da kljub strogim kaznim in trpinčenju še naprej skuša najti pot na prostost.

Rambo (Kanal A ob 22:20)

Režija: Ted Kotcheff

Igrajo: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy, David Caruso

Kratek opis: John Rambo je vietnamski veteran, eden izmed najboljših med Zelenimi baretkami. Brezciljno tava po svetu in v nekem kraju pristane v nemilosti pokvarjenega lokalnega šerifa. Ta ga zapre v ječo in tam Rambo postane tarča sadističnih napadov. Policiji napove vojno in uspe mu pobegniti. Postane prava vojska v eni osebi.

Sobota 30.12.2023

Plačanci (Cinestar TV 1 ob 20:05)

Režija: Sylvester Stallone

Igrajo: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas, Giselle Itié, Charisma Carpenter

Kratek opis: Barneyja za zadnjo nalogo najame skrivnostni gospod Church, ki želi, da Ross in njegovi odpotujejo na južnoameriški otok Vileno in tam obračunajo s tamkajšnjim diktatorjem, generalom Gazo. Rossa, njegovega zvestega partnerja Christmasa in ostale na otoku pričaka lepa upornica Sandra, ki naj bi jim pomagala izvesti misijo, toda plačanci kmalu ugotovijo, da vse ni tako, kot se zdi in da so se pustili uloviti v smrtonosno past.

Sedmi pečat: Junak (TV SLO 1 ob 22:05)

Režija: Asghar Farhadi

Igrajo: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Sahar Goldoost, Fereshteh Sadre Orafaiy

Kratek opis: Dvakratni oskarjevec Asghar Farhadi se v rodni Iran vrača s še eno izvrstno napisano zgodbo o morali in dostojanstvu, ki mu je prinesla veliko nagrado žirije na filmskem festivalu v Cannesu. Rahim v iranskem mestu Širaz služi zaporno kazen zaradi dolgov, ki si jih je nakopal pri lokalnem trgovcu. Ko dočaka dva prosta dneva od prestajanja zaporne kazni, pa v njegovo življenje nenapovedano poseže usoda. Med pohajkovanjem po mestu skupaj s svojim dekletom na avtobusni postaji najde izgubljeno torbico s 17 zlatniki. Dogodek potrka na Rahimovo vest in odloči se lastnoročno poiskati lastnico. Častno dejanje hitro vzbudi pozornost javnosti in Rahim po televizijskem intervjuju celo postane lokalni junak. Vendar pa niso vsi navdušeni nad njegovo nenadno slavo. Kmalu se začne pojavljati vse več dvomljivcev, ki menijo, da se dogodki niso zares razpletli tako, kot jih je izpričal zapornik.

Nedelja 31.12.2023

Divja Slovenija (TV Slo 1 ob 17.20)

Režija: Matej Vranič

Kratek opis: Favna in flora Slovenije premoreta pet ekosistemov. Alpski, kraški, morski, gozdni in panonski gostijo zelo raznolike oblike življenja. V filmu se podamo med najvišje alpske vrhove in v odmaknjene dinarske gozdove, potujemo preko panonskih ravnic, se spustimo v podzemne jame kraškega sveta in pod gladino Jadranskega morja. Pri vsaki pokrajini spoznamo zanje značilen živalski in tudi rastlinski svet. Odkrivamo tudi skrivno življenje nekaterih živalskih vrst, ki živijo v neposredni bližini ljudi, pogosto celo v urbanem okolju, a nam tako rekoč nikoli ne pridejo pred oči. Priča smo tudi posamičnim interakcijam med ljudmi in živalmi. Skozi 83-minutni film se odstirajo osupljive podrobnosti iz živalskega sveta, združene v privlačne in nevsiljivo poučne zgodbe, ki jih odlikujejo zanimivi posnetki.

Več o tem zakaj si film enostavno morate ogledati je dostopno na tej povezavi.

Volk z Wall Streeta (Cinestar TV 1 ob 22:30)

Režija: Martin Scorsese

Igrajo: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley

Kratek opis: Resnična zgodba o predrznem borznem posredniku Jordanu Belfortu, ki želi na vsak način čim hitreje obogateti. Z ambicioznimi prijatelji si izmišljujejo vedno nove in vedno bolj inovativne načine preprodaje delnic. S polnimi žepi denarja se predajajo neumornemu veseljačenju in razuzdanim zabavam, toda življenje na veliki nogi jih potiska v vedno temačnejše vode denarnih prevar, zlonamernih poneverb in neizprosne zlorabe zaupnih informacij.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Paramount Pictures

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih