Dokumentarec Divja Slovenija na ogled postavlja vse lepote naše dežele

Čez slaba dva tedna si bomo v slovenskih kinodvoranah lahko premierno ogledali težko pričakovani dokumentarec Divja Slovenija. Film bo na ogled postavil vse lepote Slovenije – od živalskega do rastlinskega sveta vrhov, gozdov, ravnic, morja in podzemlja. Napovednik veliko obljublja in film je odlična promocija Slovenije.

Divja Slovenija = epizoda Planeta Zemlje o Sloveniji

Zagotovo ste si že kdaj ogledali kako epizodo dokumentarnih serij Planet Zemlja. Posnetki so večino časa neverjetni in večino gledalcev pustijo odprtih ust. Kaj pa če bi naredili eno epizodo samo o Sloveniji? Dobili bi prihajajoči dokumentarec Divja Slovenija, kjer boste videli prav vse, kar naša dežela ponuja.

Za prihajajočim dokumentarcem stoji Produkcija Fotokom, ki jo vodi izkušeni fotograf, snemalec in režiser Matej Vranič. Nase je pred tremi leti že opozoril s filmom Ptice jezer, njihova vrnitev. Novi dokumentarec, Divja Slovenija, bo predstavil slovenske pokrajine in tam značilne živali in rastline. V uri in pol bomo priča številnih impresivnim prizorom delovanja narave, tudi v naši neposredni bližini, ki se jih sploh ne zavedamo. Napovednik dovolj zgovorno priča o kvaliteti materiala.

Wow, kajne? Ustvarjalci navdih za ustvarjanje črpajo predvsem od zimzelenega Sira Davida Attenboroughja, ki s svojimi dokumentarci že nekaj desetletij v naše dnevne sobe prinaša podobne vzdihe navdušenja. Pri projektu Divja Slovenija je vse skupaj sodelovalo okrog 30 ljudi, ki so za vrhunske posnetke včasih živali opazovali nekaj dni od jutra do večera. Vse to za nekaj sekund perfekcije. Živali pač niso igralci, zato so zelo nepredvidljive in najlažje jih je bilo privabiti s hrano. Nekoliko manj »težav« je bilo z rastlinami.

Ogled v kinu je edina pravilna odločitev

Ekipa je snemala več kot 125 dni in je zelo ponosna na svoj izdelek. Vsi Slovenci pa smo ponosni, da so bili pripravljeni žrtvovati toliko svojega časa za film, ki bo Sloveniji in širše predstavil našo čudovito deželo. Prepričani smo, da boste ob ogledu uživali prav vsi in najmanj kar lahko storimo, je da ustvarjalce podpremo z obiskom kinodvorane in ogledom dokumentarca na velikem platnu. Prepričani smo, da bo najbolj pogosto izrečena beseda na koncu prav Wow.

Dokumentarec Divja Slovenija si bo v kinodvoranah moč ogledati konec avgusta oz. v začetku septembra, odvisno od ponudnika. Za več informacij obiščite njihovo spletno stran – TUKAJ.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih