Vikend TV: Ležerno je moderno

V tem vikendu je na televiziji na voljo veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 16.6.2023

Kinoteka: Kralj komedije (TV Slo 1 ob 22:55)

Režiser: Martin Scorsese

Igrajo: Robert De Niro, Jerry Lewis, Sandra Bernhard, Diahnne Abbott, Ed Herlihy

Kratek opis: Cikel filmov Roberta De Nira: Scorsesejeva satirična parabola o ničvrednem komedijantu, ki bi naredil vse za uspeh, je bila navdih za uspešnico Joker. Rupert Pupkin je navzven dobrosrčen mladenič, ki ga mučijo grandiozne blodnje. Prepričan je v svoje izjemne komedijantske sposobnosti, le da ga svet še ni odkril. V svoji kletni sobici vodi zasebni pogovorni šov z Lizo Minelli iz kartona in fantazira, da ga njegov idol, zvezdnik pogovornih šovov Jerry Langford, opeva in snubi kot svojo zamenjavo v oddaji. Vprašanje je, ali je Pupkin bolan ali zgolj izkazuje tisto izjemno voljo in samozavest, ki sta potrebni za uspeh. Pupkin poskuša na vsak način pritegniti Langfordovo pozornost v prepričanju, da ga bo slednji popeljal v svet slavnih. Doživi izjemno razočaranje, ko ga Langford obravnava kot smet. S pomočjo motene prijateljice televizijskega zvezdnika ugrabi. Tedaj se situacija, ki je bila še malo prej smešna, prevesi v groteskno predstavo družbene razslojenosti.

Več o filmu smo zapisali tudi v naši rubriki “Filmi, ki so spremenili zgodovino.”

Liga pravičnih (Kanal A ob 23:55)

Režiser: Zack Synder

Igrajo: Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller, Henry Cavill, Amy Adams

Kratek opis: Filmski spektakel Liga pravičnih, v katerem moči združijo najslovitejši superjunaki stripovske založbe DC Comics z Batmanom in Čudežno žensko na čelu. Svetu grozi napad največje sovražne sile vseh časov, zato se Batman in Čudežna ženska skupaj podata poiskat zaveznike, super junake, ki bi jima priskočili na pomoč v boju zoper temačne sile, kot jih svet do zdaj še ni videl. Kljub izredno močni sestavi super junakov – Batman, Čudežna ženska, Aquaman, Kiborg in Flash – vse kaže na to, da je svetu odbila zadnja ura.

Sobota 17.6.2023

Sovražnik pred vrati (Kanal A ob 20:00)

Režiser: Jean Jacques-Annaud

Igrajo: Jude Law, Ed Harris, Joseph Fiennes, Rachel Weisz, Bob Hoskins

Kratek opis: Vojna drama je posneta po resnični zgodbi. Dogajanje je postavljeno v čas druge svetovne vojne. Svet s strahom čaka na izid bitke za Stalingrad. Padec Stalingrada bi lahko pomenil dokončno zmago nemških sil v Evropi. Ruski ostrostrelec Vasilij Zajcev z natančnimi streli obračunava s sovražniki, zato Nemci nadenj pošljejo svojega najboljšega ostrostrelca, majorja Königa. Tako se sredi ene največjih bitk dvajsetega stoletja začne med Vasilijem in Königom odvijati neusmiljena osebna vojna.

Sedmi pečat: Nočne ptice (TV Slo 1 ob 23:20)

Režiser: Tom Ford

Igrajo: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Isla Fisher

Kratek opis: Tesnoben romantični triler, drugi film slovitega modnega oblikovalca Toma Forda, s šokantno intimnostjo in skoraj bolečo napetostjo raziskuje tanko linijo med ljubeznijo in krutostjo, med maščevanjem in odrešitvijo. Velika nagrada žirije v Benetkah leta 2016. Susan Morrov je losangeleška trgovka z umetninami, ki živi izjemno privilegirano, a neizpolnjeno življenje. Neki konec tedna, ko se njen soprog Hutton mudi na eni od svojih prepogostih službenih poti, Susan v poštnem nabiralniku najde skrivnosten paket.

Nedelja 18.6.2023

Mamma mia! (POP TV ob 20:00)

Režiser: Phyllida Lloyd

Igrajo: Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Dominic Cooper

Kratek opis: V glasbeno-plesni uspešnici se bomo pozibavali v ritmih nepozabnih pesmi skupine ABBA. Zgodba se odvija na idiličnem grškem otoku, kjer srečamo Donno, ki tam vodi manjši hotel. Živi s hčerko Sophie, ki se bo v kratkem poročila. Sophie želi imeti v tem pomembnem življenjskem trenutku ob sebi tudi očeta, a kaj, ko ji uporniška mama ni nikoli zaupala njegovega imena. Zato punca na otok brez mamine vednosti pripelje tri moške iz mamine preteklosti ter poskuša ugotoviti, kdo bi lahko bil njen oče. Obeta se pravi žur s številnimi zmešnjavami in poplavo romantičnih čustev.

Kalne vode (TV Slo 1 ob 22:30)

Režija: Todd Haynes

Igrajo: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman, Bill Camp, Victor Garber, Mare Winningham, William Jackson Harper, Louisa Krause, Kevin Crowley

Kratek opis: Nekega dne pride k odvetniku Robertu v pisarno moški, ki trdi, da je celo mesto onesnaženo s kemičnimi stranskimi proizvodi, ki pogumno vplivajo na živali in na ljudi. Robert gre v majhno mesto raziskat situacijo in dojame, kakšne posledice pušča kemična industrija na ljudeh in okolju ter tudi dejstvo, da so vsa poročila kemičnih podjetij, njegovih dotedanjih strank, prirejena. Robert iz pozicije insajderja vloži tožbo proti eni največjih ameriških podjetij, da bi dokazal, da so že 40 let prikrivali informacije o zastrupljanju pitne vode. Da bi razkril skrivnosti vplivnežev, se Robert spusti v pravni boj za rešitev ljudi in okolja ter skuša sam proti vsem dokazati resnico.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: rooftopfilms.com

Viri opisov: Siol.net, spored.tv

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih