Vikend TV: Kultne klasike in skriti dragulji

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 12.4.2024

Terminator 2 (KINO ob 20.00)

Režija: James Cameron

Igrajo: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Earl Boen, Joe Morton, S. Epatha Merkerson, Castulo Guerra, Danny Cooksey, Jenette Goldstein

Kratek opisJohn Connor naj bi v prihodnosti vodil boj človeštva proti mehanizaciji. Potem ko jim v prvem filmu ni uspelo ubiti njegove mame in tako preprečiti njegovega rojstva, se sedaj spravijo kar na Johna, ki brezskrbno uživa najstniška leta. Njegova mati je hotela opozoriti na nevarnost v prihodnosti, zato so jo spravili v psihiatrično bolnišnico, Johna pa dali v posvojitev. Terminator kot mešanica robota in človeka v podobi Arnolda Schwarzeneggerja pride v sedanjost, da bi zaščitil mladega Connorja, ki mu po življenju streže T-1000, še en dosežek visoke tehnologije, sprogramiranih možganov in človeške podobe.

Očetje in hčerke (TV SLO 2 ob 20:55)

Režija: Gabriele Muccino

Igrajo: Russell Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul, Diane Kruger, Quvenzhané Wallis, Bruce Greenwood, Janet McTeer, Kylie Rogers, Jane Fonda, Octavia Spencer

Kratek opisPo ženini smrti poskuša slavni pisatelj in dobitnik Pulitzerjeve nagrade Jake po najboljših močeh vzgajati prisrčno hčerko Katie, vendar se mora hkrati spopadati s psihičnimi težavami. Sprva poskuša svojo bolezen prikriti, vendar vsakodnevna opravila sčasoma postanejo nemogoča, zato je prisiljen hčerko zapustiti in oditi na zdravljenje. 27 let pozneje se mora odrasla Katie, ob romanci s simpatičnim Cameronom, soočiti s svojimi podzavestno skritimi čustvi in zamolčanim odnosom do očeta.

Sobota 13.4.2024

Madagaskar (Kanal A ob 19:05)

Režija: Eric Darnell

Igrajo: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron Cohen, Cedric the Entertainer, Andy Richter, Tom McGrath, Christopher Knights, Chris Miller

Kratek opisLev Alex je glavna atrakcija newyorškega živalskega vrta. Skupaj z najboljšimi prijatelji, zebro Martyjem, žirafo Melmanom in povodnim konjem Glorio že vse življenje živi za zidovi živalskega vrta. Potem nekega dne Marty pobegne in prijatelji se odpravijo za njim. A ulice New Yorka niso preveč varne. Alexa in ostale kmalu ujamejo in hitro se znajdejo na poti proti Afriki. Nazadnje pristanejo na Madagaskarju, kjer jih čaka nov izziv. Kako naj preživijo v divjini, ki je še nikoli niso videli od blizu?

Pleše z volkovi (AMC ob 19:05)

Režija: Kevin Costner

Igrajo: Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene, Rodney A. Grant, Floyd ‘Red Crow’ Westerman, Tantoo Cardinal, Robert Pastorelli, Charles Rocket, Maury Chaykin, Jimmy Herman

Kratek opis: Poročnika Johna Dunbarja, junaka ameriške državljanske vojne, vojska pošlje na novo delovno mesto v zapuščeno utrdbo globoko na zahodni meji. Tam se najprej seznani in spoprijatelji s prijaznim volkom, nato pa še s plemenom lokalnih Indijancev, ki ga počasi vzljubijo in sprejmejo medse. Ko se vojska vrne ponj, se John znajde pred dilemo, ki je lahko usodna za njegovo novo ljudstvo.

Nedelja 14.4.2024

John Wick 4 (Cinestar TV Premiere 1 ob 20.00)

Režija: Chad Stahelski

Igrajo: Keanu Reeves, Donnie Yen, Ian Mcshane, Bill Skarsgard, Laurence Fishburne

Kratek opisJohn Wick je že po prvih treh filmih spadal med legende akcijskega žanra. S četrtim filmom je ta status dokončno zacementiral in se lahko postavi ob bok Ethanu Huntu, Terminatorju in Johnu McClanu. John Wick 4 je najboljši film franšize, ki postavlja nove standarde v svojem žanru in dviga letvico na izredno visoko raven. Keanu Reeves se je s štirimi filmi zapisal v zgodovino industrije kot akcijska legenda. Prav vsak naslednji film v tem žanru bomo ocenjevali skozi prizmo ali je boljši ali slabši od John Wick 4. Upam si trditi, da jih bo velika večina končala v drugem košu.

Celotno recenzijo filma si lahko preberete tukaj.

Gost (POP TV ob 22:05)

Režija: Adam Wingard

Igrajo: Dan Stevens, Sheila Kelley, Leland Orser, Lance Reddick

Kratek opisZgodba se vrti okoli skrivnostnega Davida, ki obišče družino Peterson in se predstavi kot dobri prijatelj pokojnega vojaka Caleba Petersona. Družina mu verjame in ga prijazno sprejme v svoj dom. David jim kot dobri prijatelj pomaga pri vsakdanjih opravilih in tako postanejo vedno bolj povezani, vse dokler se v okolici ne pojavijo skrivnostni umori.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: IGN Adria

Viri opisov: cinestar, spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih