Vikend TV: Filmski predlogi za zasluženo sprostitev

V tem vikendu bo na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 8.9.2023

One so bombe (Cinestar TV 1 ob 20:15)

Režiser: Jay Roach

Igrajo: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Allison Janney, Malcolm McDowell, Kate McKinnon, Connie Britton, Liv Hewson, Brigette Lundy-Paine

Kratek opisFilm One so bombe podrobno opisuje morbidno resnično zgodbo in končen padec Rogerja Aliesa. Roger Ailes je dolga leta brez posledic spolno napadal in nadlegoval ženske, ki so delale za Fox News. Po njihovih obtožbah za spolne napade jim je bilo za molk ponujeno veliko denarja. Vendar pa se je, kar se je začelo z molkom in tišino in nadaljevalo s šepeti kmalu razvilo v pravo bombo!

Konec dolgega dne (TV SLO 1 ob 22:40)

Režiser: Terence Davies

Igrajo: Leigh McCormack, Marjorie Yates, Anthony Watson, Nicholas Lamont, Ayse Owens, Tina Malone, Jimmy Wilde, Robin Polley, Peter Ivatts, Joy Blakeman

Kratek opisMojstrovina sodobnega britanskega filma nas popelje na intimno potovanje skozi spomin, družinsko zgodovino, sanjarjenje in hrepenenje osamljenega dečka v proletarskem okolju Liverpoola v 50. letih. Občutljivi fant Bud odrašča v ljubeči družini, kjer si življenje v mizernem okolju lepšajo s skupnim petjem in skrbjo za drugega. A svetu pred pragom njihove hiše vlada brezup. Proletarski vsakdan, stroga katoliška vzgoja, ustrahovanje v šoli, pomanjkanje navdiha, kulture in umetnosti v občutljivem Budu vzbujajo strašne občutke osamljenosti, melanholije in koprnenja po drugačnem svetu. Slabo počutje premaguje z rednim obiskovanjem lokalnega kinematografa.

Sobota 9.9.2023

Instant družina (Kanal A ob 20:00)

Režiser: Sean Anders

Igrajo: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Gustavo Quiroz Jr., Julianna Gamiz, Octavia Spencer, Tig Notaro, Tom Segura, Allyn Rachel, Britt Rentschler

Kratek opisZakonca Pete in Ellie se ukvarjata s prenavljanjem hiš in sta povsem zadovoljna z življenjem. Nekega dne pa ju opazka sorodnikov, da najverjetneje nikoli ne bosta imela otrok, spodbudi, da začneta razmišljati o družini. Odločita se za posvojitev in sprva nameravata vzeti k sebi le enega otroka. Ko pa spoznata uporniško najstnico Lizzy, ki ima še mlajšega bratca in sestrico, čez noč pristaneta pri treh namesto enem otroku. Hitro se morata privaditi na novi vlogi in se spoprijeti z izzivi starševstva, da bi zaživeli kot družina.

Nevarni let (Cinestar TV Premiere 2 ob 20:30)

Režiser: Jean-François Richet

Igrajo: Gerard Butler, Mike Colter, Tony Goldwyn, Yoson An, Evan Dane Taylor, Paul Ben-Victor, Daniella Pineda, Lilly Krug, Kelly Gale, Otis Winston

Kratek opisZgodba spremlja pilota letala, ki je prisiljen zasilno pristati, potem ko mu slabe vremenske razmere preprečijo nadaljevanje leta. Toda beg pred naravnimi katastrofami, ga pripelje do druge katastrofe: na vojno območje sredi džungle. V glavni vlogi je Gerard Butler, film pa bi okarakterizirali kot klasični »dad movie«.

Preverite, kaj smo zapisali v naši recenziji.

Nedelja 10.9.2023

Fabelmanovi (Cinestar TV Premiere 2 ob 17:55)

Režiser: Steven Spielberg

Igrajo: Michelle Williams, Seth Rogen, Paul Dano, Julia Butters, Judd Hirsch, Chloe East, Jeannie Berlin

Kratek opis: Spielberg v vznemirljivem, novem, delno avtobiografskem filmu prinaša intimen vpogled v svoje otroštvo. Zgodba sledi nežnim letom mladeniča, ki odkrije šokantno družinsko skrivnost, zaradi katere se potopi v svet filmov, ti pa mu pomagajo spoznati resnico o sebi in drugih. Spielberg je dejal, da je sprva upal, da mu bo ta film enostavno posneti, saj material in like “pozna svoje celo življenje. Vendar pa se je izkazalo, da je bila to zame grozljiva izkušnja, saj sem poskušal rekonstruirati ogromen del ne le svojega življenja, ampak tudi življenja svojih sester, mame in očeta, ki jih ni več med nami.” Dodal je še, da je bila to zanj čustveno težka izkušnja.

Več si preberite v naši recenziji.

Mamma Mia! Spet začenja se (POP TV ob 20:00)

Režija: Ol Parker

Igrajo: Amanda Seyfried, Meryl Streep, Lily James, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard

Kratek opisV nadaljevanju velike uspešnice iz leta 2008 bomo ob glasbi skupine Abba spoznali, kako so se med glavnimi liki spletle prijateljske in ljubezenske vezi. Pet let po dogodkih iz prvega filma se Sophie pripravlja na veliko ponovno odprtje hotela Bella Donna, hkrati pa spoznava zgodbo iz leta 1979, ko je njena mati prispela na otok Kalokairi. Ta razkrije, kako je mlada Donna spoznala tri morebitne očete svoje bodoče hčere, Sophie pa se med premišljevanjem o materini preteklosti zave, da je bolj podobna svoji materi, kot je sprva mislila.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: The New York Times

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih