Vikend TV: Filmske klasike in kvalitetne komedije

Konec tedna prinaša priložnost za počitek in sprostitev. Filmi so popolna izbira za krepitev človekove duše in tudi ta vikend smo za vas izbrali nekaj predlogov, ki se bodo v naslednjih dneh vrteli po TV in so absolutno vredni ogleda.

Ta konec tedna v naši izbiri dominirajo filmske klasike in kvalitetne komedije. Prav vsak od naših predlogov spada v kategorijo OBVEZNO za filmske navdušence.

Petek 28.1.2022

Kraljev govor (2010, 1h 58min, Planet Eva ob 20:53, biografska drama)

Režiser: Tom Hooper

Igrajo: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Derek Jacobi, Robert Portal

Kratek opis: Film, ki je na podelitvi oskarjev pometel s konkurenco, govori o bivšem britanskem kralju Juriju VI., očetu trenutne kraljice Elizabete II. Slednji nepričakovano postane kralj, po tem, ko se tej časti odpove njegov brat. “Težava” je v tem, da jeclja, zato stežka nagovarja ljudstvo. Colin Firth v svoji najboljši izvedbi. Najboljši film, najboljša režija, najboljši scenarij in najboljši igralec so kipci, ki so na oskarjih romali v njihove roke. Preverite zakaj.

Kazino (1995, 2h 58min, FOX Movies ob 21:00, kriminalna drama)

Režiser: Martin Scorsese

Igrajo: Robert De Niro, Sharon Stone, Joe Pesci, James Woods, Don Rickles, Alan King, Kevin Pollak, L.Q. Jones, Dick Smothers, Frank Vincent

Kratek opis: Legendarni režiser Martin Scorsese in njegova muza Robert De Niro v večni uspešnici. Film, ki vas popelje v svet igralništva in vsega, kar to prinese s sabo. Sharon Stone je fenomenalna, film pa je z leti pridobil kultni status in ga uvrščajo v sam vrh Scrosesejevih dosežkov.

Prijatelja samo za seks (2011, 1h 49min, POP TV ob 21:00, romantična komedija)

Režiser: Will Gluck

Igrajo: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Bryan Greenberg, Richard Jenkins, Woody Harrelson, Nolan Gould, Andy Samberg, Shaun White

Kratek opisRomantična komedija o tem kako lahko nedolžna prijateljska avantura prerase v ljubezen. Mila Kunis in Justin Timberlake v glavnih vlogah pokažeta veliko mero kemije, zgodba pa je dovolj ljudska, da se bodo z njo poistovetili številni. Če si tega filma po nekem neverjetnem naključju še niste ogledali, je ta vikend skrajni čas za to.

Sobota 29.1.2022

Klub golih pesti (1999, 2h 19min, TV 1000 ob 21:00, drama)

Režiser: David Fincher

Igrajo: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Zach Grenier, Richmond Arquette, David Andrews, George Maguire, Eugenie Bondurant, Christina Cabot

Kratek opis: O Klubu golih pesti ni potrebno izgubljati besed. Ikoničen film. Na Kitajskem so nedavno cenzurirali konec in ga spremenili. Pri nas imamo možnost videti film točno v takšni obliki, kot si ga je zamislil David Fincher. Uživajte!

Štiri poroke in pogreb (1994, 1h 57min, POP TV ob 21:55, romantična komedija)

Režiser: Mike Newell

Igrajo: Hugh Grant, James Fleet, Simon Callow, John Hannah, Kristin Scott Thomas, David Bower, Charlotte Coleman, Andie MacDowell, Timothy Walker, Sara Crowe

Kratek opisEna najboljših, če ne najboljša romantična komedija vseh časov. Na naši lestvici tega žanra smo jo postavili tik pod vrh in to popolnoma zasluženo. Hugh Grant in Andie MacDowell sta se v filmu neverjetno ujela, zgodba pa je precej drugačna od klišejskih romantičnih komedij, kar jo dela večno in po vseh teh letih še vedno svežo. Priporočamo!

Vožnja (2011, 1h 40min, Kino ob 22:05, akcijska drama)

Režiser: Nicolas Winding Refn

Igrajo: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Albert Brooks, Oscar Isaac, Christina Hendricks, Ron Perlman, Kaden Leos, Jeff Wolfe, James Biberi

Kratek opis: Film, ki je z leti pridobil kultni status. Ryan Gosling v svoji najboljši izvedbi. Misteriozna zgodba, ob kateri boste čutili veliko različnih čustev. Režija je odlična, film pa na višji nivo resnično povzdigneta akcija in glasba. Slednja je resnično briljantna in bo v vaših očeh ter ušesih, skupaj s prizori iz filma, ostala še nekaj dni. Zelo dober film, ki je redko po TV, zato ne zamudite priložnosti za ogled.

Nedelja 30.1.2022

Izvor (2010, 2h 28min, HBO ob 17:30, znanstvenofantastična akcija)

Režiser: Christopher Nolan

Igrajo: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Dileep Rao, Cillian Murphy, Tom Berenger, Marion Cotillard, Pete Postlethwaite

Kratek opis: Izvor je film, ki je pokazal, da Christopher Nolan ni le zelo dober, temveč odličen režiser in scenarist. Inovativna in intelektualno zelo drzna zgodba z DiCapriem v glavni vlogi vas bo ob prvem ogledu s svojimi vizualnimi učinki zagotovo osupnila. Eden najboljših akcijskih filmov vseh časov. Na naši lestvici akcijskih filmov se je uvrstil zelo visoko.

Podlih osem (2015, 2h 48min, FOX Movies ob 22:00, kriminalna drama/misterij)

Režija: Quentin Tarantino

Igrajo: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, James Parks, Dana Gourrier

Kratek opis: Quentin Tarantino velja za enega najboljših in najbolj zanimivih filmskih ustvarjalcev v Hollywoodu. Vsak njegov projekt je vreden ogleda, tudi Podlih osem, ki načeloma ne sodi v sam vrh njegove filmografije. Tudi sami smo ga postavili precej nizko, a ga kljub vsemu priporočamo, saj ima nekaj vrhunskih prizorov in misteriozno zgodbo, ki bo nagradila vaše potrpljenje.

Drzni par (2013, 1h 57min, Planet TV ob 22:35, akcijska komedija)

Režiser: Paul Feig

Igrajo: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Demián Bichir, Marlon Wayans, Michael Rapaport, Jane Curtin, Spoken Reasons, Dan Bakkedahl, Taran Killam, Michael McDonald

Kratek opis: Še ena zabavna komedija za konec vikenda. Sandra Bullock in Melissa McCarthy sta drzni par, ki se loti podviga, ki se na prvi pogled zdi zmešan in neizvedljiv. Obe imata odličen smisel za humor in sta v skupnih prizorih enostavno odlični. Če je smeh pol zdravja, so dobre komedije očitno perfektno zdravilo v času zdravstvene krize. Veliko smeha želimo!

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč naj vam bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Vir slik: Teahub

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih