Vikend TV: Bournetastičen prehod v božič

V tem koncu tedna je na sporedu na voljo veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 22.12.2023

Kdo je Bourne? (Kanal A ob 20:00)

Režija: Doug Liman

Igrajo: Matt Damon, Franka Potente, Clive Owen, Chris Cooper, Julia Stiles

Kratek opis: Film je bil posnet po istoimenski knjižni uspešnici Roberta Ludluma. Vse se začne, ko mornarji iz morja rešijo moškega, ki je izgubil spomin. Njegovo življenje visi na nitki, pri sebi pa nima ničesar, razen številke bančnega računa v Švici. Zmeden in negotov se fant loti iskanja svoje preteklosti. Nazadnje v bančnem sefu v Zürichu najde kopico svojih potnih listov, izdanih na različna imena, poleg tega pa tudi velike vsote denarja v različnih valutah ter orožje. A najbolj pomembno je odkritje njegovega pravega imena: Jason Bourne. Ob imenu je tudi naslov v Parizu. Jason ne ve, kaj vse to pomeni, in prav kmalu se znajde na begu pred morilci. Med begom spozna Nemko Marie in ji ponudi zajetno vsoto denarja, če ga odpelje v Pariz, kamor očitno vodijo sledi njegove preteklosti.

Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom (TV1000 ob 21:00)

Režija: Steven Spielberg

Igrajo: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman, John Rhys-Davies, Ronald Lacey, Denholm Elliott, Alfred Molina, Wolf Kahler, Anthony Higgins, Vic Tablian

Kratek opis: Zgodba se dogaja okoli leta 1935. Ameriška vlada Jonesa obvesti, da so nacisti odkrili nahajališče skrinje zaveze, v kateri naj bi bilo zapečatenih deset božjih zapovedi. Indyjeva naloga je, da zgodovinski artefakt, ki naj bi imel čudežno moč, najde pred Nemci. Misija Indiano Jonesa popelje na nevarno pot, polno razburljivih dogodivščin, na kateri ga spremlja nekdanja ljubezen Marion.

Sobota 23.12.2023

Bourneova premoč (Kanal A ob 20:00)

Režija: Paul Greengrass

Igrajo: Matt Damon, Joan Allen, Franka Potente, Brian Cox, Julia Stiles

Kratek opis: V drugem delu trilogije o tajnem agentu Jasonu Bourneu se Jason za vedno odreče življenju poklicnega morilca. Skupaj z Marie živita srečno in mirno življenje v indijski vasici, ki pa ga prekinjajo Jasonove nočne more in nejasni spomini na mučno in krvavo preteklost. Ko Jason postane tarča ruskega plačanega morilca in se za las izogne smrti, mora nenadoma zaščititi Marie in oprati svoje ime. Iščejo ga zaradi umora kitajskega podpredsednika in Jason priseže, da bo tokrat izpolnil svojo obljubo in enkrat za vselej obračunal z nekdanjimi nadrejenimi.

Sedmi pečat: Martin Eden (TV SLO 1 ob 22:00)

Režija: Pietro Marcello

Igrajo: Luca Marinelli, Jessica Cressy, Denise Sardisco, Vincenzo Nemolato

Kratek opis: Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca na beneškem filmskem festivalu leta 2019. Mornar Martin Eden nekega dne iz pretepa v pristanišču reši Artura, mladeniča iz družine premožnih industrialcev. Arturo Martina v znamenje hvaležnosti povabi k sebi domov, kjer mornar spozna mladeničevo sestro Eleno in se vanjo zaljubi na prvi pogled. Razgledano in omikano dekle Martinu simbolizira družbeni položaj, h kateremu teži tudi sam, zato sklene uresničiti svoje sanje in postati pisatelj.

Nedelja 24.12.2023

Bourneov ultimat (Kanal A ob 20.0)

Režija: Paul Greengrass

Igrajo: Matt Damon, Julia Stiles, David Strathairn, Joan Allen

Kratek opis: Jason Bourne se vrača v tretjem filmu, da bi dokončno obračunal z ljudmi, ki so mu uničili življenje. Hoče se maščevati za umor svoje ljubljene Marie, nato pa za vedno izginiti. Toda sedaj angleški novinar Simon Ross v časopisu objavi zgodbo o njem. Bourne tako spet postane tarča, vsi upi, da bo lahko kdaj mirno zaživel, pa se mu sesujejo v prah. Ponovno se znajde na begu pred agenti in morilci, ki ga hočejo za vedno utišati, še preden odkrije resnico o svoji preteklosti.

Kapa (TV Slo 1 ob 21:00)

Režija: Slobodan Maksimović

Igrajo: Gaj Črnič (Erik), Kaja Podreberšek (Lučka), Ajda Smrekar (Barbara), Mojca Fatur (Ana), Frano Mašković (Boris), René Štúr (Božiček ropar), Mila Maksimović (Maja), Tilen Kolbe (Filip), Emil Kulović (Janko)

Kratek opis: Erik je devetletni deček, ki mora zaradi problematičnih staršev živeti v mladinskem domu. Erik verjame, da sta se njegova starša poboljšala in njegova edina božična želja je, da bi šel domov. Namesto tega je izžreban, da božič preživi pri dobrodelni premožni družini, ki ima sedemletno hčerko Lučko.Sredi noči Erik in Lučka v dnevni sobi zalotita Božička. Po spletu okoliščin se skrijeta v njegov avto in kmalu znajdeta na ulici. Začne se pustolovščina, ki bo obema prinesla izpolnitev želja, a ne tako kot sta pričakovala.

Več smo zapisali v naši recenziji, ki si jo lahko preberete tukaj.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Universal

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih