Prvi napovednik za Dune: Part Two veliko razkriva (ne pa vsega)

Dune: Part Two spada med najbolj pričakovane filme letošnjega leta in vsi smo nestrpno čakali prvi vpogled v nadaljevanje epske fantazijske zgodbe. Končno smo ga dočakali in napetost pred novembrsko premiero samo še narašča. Prvič smo v tem svetu videli Florence Pugh in Austina Butlerja, ne gre pa spregledati dejstva, da Paul že v napovedniku jezdi peščenega črva. To pa ni vse.

Ne pretiravamo, če rečemo, da smo se zelo veselili prvega vpogleda v nadaljevanje Dune zgodbe. Navsezadnje smo drugi film označili za najbolj pričakovani film leta 2023. Studio Warner Bros. je napovedal izid filma v začetku novembra, s prvim napovednikom pa se je začel celoletni pomp pred premiero. Če si po nekem neverjetnem naključju še niste ogledali prvega dela, upamo, da vas v to prepriča naša recenzija (brez kvarnikov). Možnost ogleda imate na HBO Max. Prvi film je prejel šest oskarjev, ob desetih nominacijah, za drugega pa so pričakovanja še višja.

Tukaj je prvi napovednik za drugi film:

Neverjetna glasbena podlaga Hansa Zimmerja nas takoj popelje nazaj v vsem znani fantazijski svet, kjer na popolnih sipinah kramljata Paul (Timothée Chalamet) in Chani (Zendaya). Precej hitro nam napovednik postreže z novimi liki, kjer sta v ospredju Princesa Irulan, ki jo bo upodobila Florence Pugh, in Feyd-Rautha Harkonnen, ki ga bo upodobil Austin Butler. Slednji je popolnoma neprepoznaven in prve pohvale gredo zagotovo ekipi maske in ličenja. Še večjo vlogo kot v prvem filmu bo v nadaljevanju imela Lady Jessica (Rebecca Ferguson).

Nazaj so tudi ostala velika igralska imena, kot so Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Javier Bardem, Dave Batista, Stephen McKinley Henderson in Charlotte Rampling, dodatno pa sta se igralski zasedbi pridružila Léa Seydoux in Christopher Walken.

Bo Villeneuve prejel zaslužene hvalospeve (z zamudo)?

Režiser Denis Villeneuve spet postreže z imenitnimi kadri in tokrat upamo, da ga podeljevalci nagrad ne spregledajo, saj je verjetno najpomembnejši človek pri nastanku filma. Zgodba bo neposredno nadaljevanje prvega filma, kjer bomo spremljali Paula Atraidesa ter Chani oz. Fremence. Samo Paul lahko prepreči grozljivo usodo ter maščuje padec svoje hiše in smrt svojega očeta. Med drugim bo jezdil peščenega črva, kar nam pokaže že napovednik, ne pa vsega.

V kolikor celotne zgodbe še ne poznate, pojdite v bližnjo knjigarno in kupite svojo verzijo knjige, ali angleško ali s slovenskim prevodom, ter se temeljito pripravite, saj bo nadaljevanje še bolj spektakularno kot prvi film. Komaj čakamo november.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih