Prvi azijski superjunak v Marvel franšizi

Letos na velika platna pride Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, prvi projekt studia Marvel, ki bo v glavni vlogi imel kak azijski lik. To pomeni velik preboj za Marvel, ki bo poskrbel za še večjo raznolikost četrte faze.

Največja kritika Marvelu je v preteklosti bila, da so vsi njihovi glavni liki belopolti. S tem so delali krivico ostalim rasam, saj je superjunak lahko kdorkoli, barva polti pri tem ni pomembna. Z globalnim zmanjšanjem rasizma in večjo vključenostjo, tudi Marvel ne želi zamuditi vlaka, ki za njih predstavlja edinstveno tržno nišo.

Več raznolikosti glavnih likov

Black Panther je bil revolucionaren za percepcijo superjunakov po svetu. Razbil je mit o belih superjunakih in pokazal, da ni nobenih omejitev za junaštvo. Pred kratkim smo dobili še novega Captaina Americo. Ni naključje, da je legendarni oklep prevzel Sam Wilson, prej znan kot Falcon.

Da razširiš svoj vpliv na največji svetovni trg, je smiselno poiskati superjunaka, s katerim se ta trg lahko najbolj poistoveti. Že nekaj let je največji trg filmske industrije Azija. Tukaj na plano stopi Shang-Chi. 25. film Marvelove franšize bo imel v glavni vlogi stripovskega junaka, ki je znan kot mojster kung-fuja in izvenserijski borec. V Aziji pričakujejo dolge vrste pred kinodvoranami, saj bodo končno dobili svojega superjunaka tudi v okviru največje filmske franšize.

V glavni vlogi je dokaj neznani Simu Liu. V stranskih vlogah so nekoliko bolj znana imena: Awkwafina, Tony Leung, Michelle Yeoh, Fala Chen, Meng’er Zhang, Florian Munteanu in Ronny Chieng. Za režijo je poskrbel Destin Daniel Cretton.

Napovednik izgleda osupljivo. Predvsem akcijske sekvence so izredno dovršene in bodo zagotovo ključen del za uspeh filma. Dobri akcijski filmi so vedno popularni, zato smo prepričani, da bo tudi Shang-Chi v blagajne kinodvoran prinesel vrtoglave dobičke.

Marvel v koraku s časom

Priti na vrh je vedno težko, a bistveno težje se je tam obdržati. Marvel že dobro desetletje dominira v filmski industriji, katero je posledično popolnoma spremenil. Ni presenetljivo, da so tudi tokrat korak pred ostalimi in z diverzifikacijo glavnih likov poskušajo v svoj denarni stroj pritegniti še več potrošnikov. Zdi se, da jim bo uspelo. Film na velika platna prihaja v začetku septembra.

Viri slik: SlashGear

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih