Prva sezona 3 Body Problem je soliden začetek nečesa večjega

TV serija 3 Body Problem je s prvo sezono povedala marsikaj, a si je veliko zanimivega še pustila za nadaljevanje. Serija je najnovejša pridobitev v vedno večjem bazenu žanra znanstvene fantastike. TV adaptacije sta se s pomočjo Alexandra Wooja lotila ustvarjalca serije Igra prestolov David Benioff in D.B. Weiss, vseh 8 epizod pa je na voljo na pretočni platformi Netflix.

Znani ustvarjalci, vrhunska podlaga za razvoj zgodbe

Serijo 3 Body Problem smo v začetku leta uvrstili med 10 najbolj pričakovanih TV serij leta 2024. Tja smo jo v prvi vrsti postavili zaradi ustvarjalcev in odlične podlage. David Benioff in D.B. Weiss sta v svetu TV dobro znani imeni, ki tudi s slabo zadnjo sezono Igre prestolov ostajata ena najboljših v svojem poslu. Pridružil se jima je Alexander Woo, ki je morda v tem trenutku še manj znano ime, a producent v strmem vzponu.

Benioff in Weiss sta po slabo sprejeti zadnji sezone serije Igra prestolov v času pandemije tuhtala o naslednjem projektu. Naletela sta na kitajsko knjižno uspešnico The Three-Body Problem, ki ju je popolnoma navdušila in hitro sta našla partnerje v prihajajočem projektu. Knjiga je v letu svojega izida prejela nagrado Hugo za najboljše ZF delo. Zelo ambiciozna knjiga je tako hitro postala osnova za razvoj serije.

3 body problem

Zgodba govori o kitajski kulturni revoluciji in pomembnem dogodku, ki zaznamuje delo znanstvenikov v sodobnem času. Večino časa preživimo v letu 2024, a vsi »flashbacki« so ključnega pomena za razumevanje dogodkov v sedanjem času.

Igralska zasedba vključuje znana imena kot so Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong in Jonathan Pryce.

Pomembno vlogo ima odlična glasba Ramina Djawadija ter vizualni učinki, ki gledalcu pričarajo vse lepote zgodbe, ki je na čase zelo futuristična. V enem od zadnjih intervjujev so ustvarjalci povedali, da imajo že napisan scenarij za šest epizod druge sezone, četudi ta še ni potrjena. To se po odličnem uspehu prve zdi le še formalnost.

3 body problem picture

Je Netflix našel novega paradnega konja?

Netflix konstantno išče nove potencialne uspešnice, ki bi jih vrhunski ustvarjalci lahko razvlekli v nekaj sezon in poskrbeli za visoko gledanost širom sveta. Prva sezona 3 Body Problem je zelo soliden začetek tega. Tako v Sloveniji kot globalno je nemudoma postala najbolj gledana stvar na platformi in se tam obdržala več tednov, kar je sila redko ob poplavi nove vsebine.

Je 3 Body Problem najboljša serija, ki si jo boste ogledali letos? Zagotovo ne. Je pa brez dvoma vredna vašega časa, saj bo požgečkala zanimive senzorje v vaših možganih, zaradi katerih se boste vprašali o tem, kaj je prav in kaj narobe, kaj je etično in kaj ne, ter mnoga druga vprašanja, ki so dobra podlaga za gostilniške debate s kolegi intelektualci.

Poiščite nas na družbenih omrežjih