10 najbolj pričakovanih TV serij leta 2024

V letu 2024 poleg izjemnih filmov pričakujemo tudi številne odlične TV serije. Prihajajo nove sezone najboljših in najbolj priljubljenih serij, prav tako pa dobimo precej svežega materiala. V času velikega števila plačljivih platform je tudi ponudba temu primerno bolj številčna. Potrudili smo se in poiskali najbolj omembe vredne serije, ki si jih v 2024 absolutno morate ogledati.

Leto 2024 znova prinaša poplavo vrhunskih TV serij. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji fantazije in fikcije, superjunakov, športa, komedije in drame.

Našo lestvico smo sestavili na podlagi pričakovanj širše javnosti, popularnosti serij v tujini in v Sloveniji, dostopnosti ter osebnih preferenc.

Častne omembe

Brez težav bi lahko lestvico povečali na številko 20, saj je ponudba res raznovrstna. Tako moramo omeniti nekaj serij, ki so absolutno vredne ogleda, a se za las niso uvrstile v naš jagodni izbor: Ted, Expats, Echo, Bridgerton, Halo, You, Constellation, Ripley in Deklina zgodba.

Našo lestvico najbolj pričakovanih TV serij v letu 2024 sestavljajo:

10. The Penguin

The Penguin

Pingvin je v filmu Batman v relativno kratkem času navdušil s svojo pojavo, zato smo hitro zatem dobili novico, da HBO razvija spin-off serijo o kriminalnem baronu podzemlja Gothama. V čevlje legendarnega Oswalda Cobbelpota bo ponovno stopil Colin Farrell, ki je bil že v filmu neprepoznaven. Miniserija bo predvidoma imela osem epizod in bo spremljala vzpon Pingvina. Prve tri epizode bo režiral Craig Zobel, ki se je nedavno dokazal v seriji Mare iz Easttowna, vse skupaj pa diši po veliki uspešnici. Morda celo dobimo stripovsko verzijo serije Sopranovi. Serija bo na voljo za ogled na platformi HBO Max.

9. Mr. & Mrs. Smith

Mr & Mrs. Smith

Ob besedni zvezi Gospod in gospa Smith se takoj spomnimo na Brada Pitta in Angelino Jolie, saj je istoimenski film iz leta 2005 danes kulten. Letos dobimo miniserijo z istim naslovom in podobno premiso. Dva vohuna se morata na misiji pretvarjati, da sta mož in žena. Veliko tega si ne smeta povedati, obenem pa si morata brezpogojno zaupati, da bo misija uspela. V glavnih vlogah g. in go. Smith sta tokrat Donald Glover in Maya Erskine. Serija bo na voljo za ogled v februarju na platformi Amazon Prime.

8. Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender je ena najbolj priljubljenih animiranih serij vseh časov. Zdaj zgodba dobiva tudi igrano verzijo in pričakovanja so zelo velika. Igralska zasedba je dokaj neznana, kar se zdi kot pametna odločitev. Težko bo dosegla kritiške uspehe animirane serije, vendar ni greh poskusiti. Prva sezona bo imela deset epizod in že v sredini februarja prihaja na Netflix.

7. Abbott Elementary (tretja sezona)

Abbott Elementary S2

Serija Abbott Elementary je v prvih dveh sezonah postavila izredno visoke standarde komedije in velja za eno najboljših komičnih serij zadnjih nekaj let. Mokumentarec o vsakodnevnih izzivih na pretežno temnopolti osnovni šoli v osrčju Philadelphie je narejen s srcem, pohvali pa se lahko z izvrstno igralsko zasedbo, ki likom daje življenje in globino. Druga sezona je odlično nadgradila zgodbo prve, zato že komaj čakamo tretjo. Vse epizode bodo kmalu na voljo na platformi Disney+.

6. 3 Body Problem

3 body problem

Zgodba prihajajoče serije 3 Body Problem spremlja znanstvenico, ki je bila vpoklicana v vojsko in poslana v vojaško oporišče, kjer se ukvarja s komuniciranjem z Nezemljani. Ustvarjalci serije so David Benioff, D.B. Weiss in Alexander Woo. Prva dva poznamo po njunem delu pri Igri prestolov, medtem ko je Woo najbolj znan kot soustvarjalec druge sezone serije The Terror. 3 Body Problem spominja na Foundation Isaaca Asimova, saj skače naprej in nazaj skozi čas, raziskuje posledice odločitev človeštva, hkrati pa v zgodbo vpleta zapleteno fiziko in matematično teorijo. Serija bo na voljo za ogled v marcu na platformi Netflix.

5. Fallout

Fallout

Serije in filmi na podlagi videoiger vedno bolj prihajajo v ospredje in težko bomo našli bolj ambiciozen projekt kot je Fallout. Serija temelji na istoimenski videoigri, ki že dolgo navdušuje staro in mlado po vsem svetu. Zgodba govori o življenju v prihodnosti, postapokaliptičnem Los Angelesu, ki ga je povzročilo jedrsko zdesetkanje, kjer morajo državljani živeti v podzemnih bunkerjih, da se zaščitijo pred sevanjem, mutanti in banditi. Zgodbo sta razvila zakonca Lisa Joy in Jonathan Nolan, ki ju poznamo po seriji Westworld in seveda po tem, da sta sorodnika Christopherja Nolana. Serija bo v aprilu na voljo na platformi Amazon Prime.

4. Masters of the Air

Masters of the air

Ljubitelji vojnih dram bodo letos prišli na svoj račun, saj prihaja težko pričakovana serija Masters of the Air. Zgodba spremlja letalce 100. bombne skupine med drugo svetovno vojno. Miniserija bo oblikovala kompleksno zgodbo o bratstvu in sorodstvu med mladimi piloti, ki tvegajo svoja življenja v zračnih bojnih misijah proti Hitlerjevi vojski. Mnogi jo že dajejo ob bok serijam Band of Brothers in The Pacific, med producenti pa sta tudi Steven Spielberg in Tom Hanks. V glavni vlogi je vroči Austin Butler, ki je že eno največjih igralskih imen ta hip, leto 2024 pa ga bo verjetno dokončno izstrelilo pod ali na sam vrh najbolj zaželenih imen v Hollywoodu. Serija bo konec meseca januarja na voljo na platformi Apple TV+.

3. Shōgun

Shogun

Ena tistih serij, ki prihaja z največjim pompom je nedvomno Shōgun. V glavni vlogi bo vedno odlični Hiroyuki Sanada, zgodba pa spremlja soočenje dveh ambicioznih moških iz različnih svetov in skrivnostne samurajke. Glavni liki so John Blackthorne, angleški mornar, ki zaradi brodoloma konča na Japonskem; Lord Toranago, bistroumni, močan daimyo, v sporu s svojimi nevarnimi političnimi tekmeci; in gospodična Mariko, ženska z neprecenljivimi veščinami, a nečastnimi družinskimi vezmi, ki mora dokazati svojo vrednost in zvestobo. Prva sezona bo imela 10 epizod in bo na voljo za ogled v februarju na platformi Disney+.

2. True Detective: Night Country

True Detective S4

HBO serija True Detective oz. Pravi detektiv se letos vrača s četrto sezono. V glavni vlogi bo Jodie Foster, družbo pa ji bo delala Kali Reis. V novi sezoni Pravega detektiva osem moških, ki delajo v raziskovalnem centru, nenadoma izgine na Aljaski. Detektivki Liz Danvers (Foster) in Evangeline Navarro (Reis) sta najeti, da moške najdeta. A da bi razrešili skrivnost, bosta morali razvozlati temno zgodovino mesta, skupaj z lastno sprevrženo preteklostjo. Kritiki imajo velika pričakovanja, prvo epizodo pa bomo videli še v tem mesecu na platformi HBO Max.

1. Zmajeva hiša (druga sezona)

HOTD

Zmajeva hiša oz. The House of the Dragon je v prvi sezoni spomnila na najboljše čase serije Igra prestolov. Ustvarjalci obljubljajo še več za prihajajočo drugo sezono in če sodimo po knjigi, najbolj zanimive stvari šele prihajajo, kar je potrdil tudi prvi napovednik. Še več zmajev, še več zamer, še več spletk in še več prelite krvi. Ogenj bo treščil ob ogenj in stvari bodo še kako vroče. Drugo sezono pričakujemo v sredini leta. Vse epizode bodo na voljo na platformi HBO Max.

Obeta se pestro TV leto

TV leto 2024 izredno veliko obeta in z nestrpnostjo pričakujemo številne nove in stare serije. Našlo se bo nekaj za vse in sproti vas bomo obveščali o novostih in trendih gledanosti na tem področju v okviru rubrike TV.

Spremljajte tudi filmsko dogajanje. Aktualne recenzije vseh aktualnih filmov in s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Poiščite nas na družbenih omrežjih