Najslabši filmi z zvezdniškimi igralskimi zasedbami

V bogati filmski zgodovini poznamo številne filmske mojstrovine. To ni zapis o teh filmih. Tokrat bomo pod drobnogled vzeli filme, ki so nas močno razočarali. Še toliko bolj, saj je njihov igralski ansambel sestavljen iz samih zvezdniških imen, ki pa skupaj enostavno ne delujejo. Izpostavili smo nekaj najslabših filmov z zvezdniškimi igralskimi zasedbami.

Po ogledu najnovejšega filma Davida O. Russella Amsterdam se nam je porodilo zanimivo vprašanje. Kdaj nas je kateri film, ki je na papirju veliko obetal in vključeval številna zvezdniška igralska imena, tako zelo razočaral? Odločili smo se pogledati v preteklost in nemudoma dobili nekaj idej. Za vas smo izpostavili nekaj filmskih katastrof, ki bi morale biti vse prej kot to.

Batman in Robin (1997)

Batman in Robin

Se še spomnite leta 1997 in filma Batman in Robin? Joel Schumacher je prevzel žezlo od Tima Burtona in poskušal Gotham obarvati ter približati mlajšim. Ravno obratno od svojega predhodnika, ki je Gotham prikazal realno in avtentično. V vlogi Batmana se je v tem filmu preizkusil George Clooney, ki ni upravičil zaupanja. Za piko na i so v filmu imena kot so Arnold Schwarzenegger, Chris O’Donnell, Uma Thurman, Alicia Silverstone, Elle Macpherson, Vivica A. Fox, Michael Gough in Pat Hingle. Končni rezultat meji na mini katastrofo in rezultat je zelo slab film, ki je poskrbel za to, da se franšize nekaj časa nihče ni upal prav resno dotakniti.

Valentinovo (2010)

Valentinovo je prvi večji komercialni poskus Garryja Marshalla, ki je tako zelo očiten v svoji nameri, a je vseeno uspel prevarati številne gledalce. Film ni nič drugo kot brezsramen poskus zaslužka na praznik zaljubljenih. Obupno si želi biti Love Actually, a to več kot očitno ni. Igralski ansambel sestavljajo imena kot so Julia Roberts, Anne Hathaway, Taylor Swift, Jessica Biel, Bradley Cooper, Jamie Foxx, Shirley MacLaine, Jennifer Garner, Emma Roberts, Jessica Alba, Kathy Bates, Patrick Dempsey, Topher Grace, Ashton Kutcher, Queen Latifah in Taylor Lautner. Zgodbe so plehke in niso omembe vredne ter izkoriščajo zaljubljenost in vse kar pride s tem. Podobno kot istoimenski »praznik«.

Silvestrovo v New Yorku (2011)

New Year's Eve

Po finančnem uspehu filma Valentinovo je studio Warner Bros. Garryju Marshallu dal še več denarja, da ponovi vajo in zlorabi še en prav poseben dan v letu. Tokrat se je lotil silvestrovega. Postavil ga je v New York in uspel privabiti imena kot so Halle Berry, Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Jessica Biel, Sofía Vergara, Josh Duhamel, Zac Efron, Héctor Elizondo, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Seth Meyers, Lea Michele, Sarah Jessica Parker, Sarah Paulson, Hilary Swank, Jon Bon Jovi, Abigail Breslin in Chris “Ludacris” Bridges. Tudi ta film ubere isti sistem pripovedovanja. Številne kratke zgodbe o isti tematiki, v istem kraju na prav poseben dan. Še en dokaz, da studii ne financirajo dobrih zgodb, temveč zvezdnike s katerimi želijo biti povezani.

Film 43 (2013)

Film 43 je po mnenju mnogih najslabši film vseh časov. Tudi v tem primeru gre za 14 kratkih zgodb, ki jih odigrajo številni zvezdniki. Razlika je to, da so zgodbe precej bizarne in občasno že neokusne. Ustvarjalci so bojda »preizkušali meje mogočega«. Še dandanes ni jasno, kako so uspeli privabiti imena kot so Elizabeth Banks, Kristen Bell, Halle Berry, Gerard Butler, Seth MacFarlane, Leslie Bibb, Kate Bosworth, Josh Duhamel, Anna Faris, Richard Gere, Terrence Howard, Hugh Jackman, Johnny Knoxville, Justin Long, Christopher Mintz-Plasse, Chloë Grace Moretz, Chris Pratt, Liev Schreiber, Seann William Scott, Emma Stone, Jason Sudeikis, Uma Thurman, Naomi Watts, Kate Winslet. Julianne Moore, Tony Shalhoub in Anton Yelchin. Rezultat je filmska katastrofa in pljunek v obraz vsem kreativnim mladim ustvarjalcem, ki ne dobijo financiranja zaradi neumnih in nepotrebnih projektov kot je ta.

Odred odpisanih (2016)

Suicide Squad 2016

Odred odpisanih je poskus DC-ja, da ustvari zgodbo, ki se jo bo dalo tržiti še naprej. Pod isti dežnik tako pripeljejo številne »zlobce« iz DC stripov. Igralsko zasedbo sestavljajo Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis, Cara Delevingne, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Scott Eastwood, Karen Fukuhara in Ike Barinholtz. Edino pozitivno presenečenje je Margot Robbie v vlogi Harley Quinn. Daleč največje razočaranje pa je Jared Leto v vlogi Jokerja. To je z leti postala tako prestižna vloga, da si jo hkrati želijo in se je izogibajo številni znani igralci. Leto se je je lotil zelo ekscentrično in ljubitelji fantazije so bili ogorčeni, zato njegove različice niso sprejeli. Film se preveč zanaša na vizualne učinke in mini skeče, zato enostavno ne deluje. DC je slab prvi film »popravil« s filmom Odred odpisanih: Nova misija, ki je podoben, a veliko bolje izveden.

Liga pravičnih (2017)

Justice League

Če je Marvel uspel popularizirati filme o superjunakih, se je DC na tem področju precej bolj mučil. Kljub temu, da imajo bolj znane junake, kot so Batman, Superman, Wonder Woman, Flash in podobne, jih še ne dolgo nazaj niso znali monetizirati. Iskali so svojo verzijo filma Maščevalci. Še najbolj očiten poskus tega je bil film Liga pravičnih režiserja Zacka Snyderja. V filmu igrajo Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Amber Heard, Connie Nielsen, J. K. Simmons, Ciarán Hinds, Billy Crudup, Joe Manganiello in Jesse Eisenberg, rezultat pa je bil univerzalno razočaranje vseh ljubiteljev fantazije po svetu. To je bilo celo tako močno, da se je pričela peticija o izidu režiserjeve različice, ki smo jo lani tudi dobili. Ta je, kljub dolžini, boljša od originala, ki bo šel v filmsko zgodovino kot film, ki je zaradi globalnega razočaranja povzročil ponoven izid »istega« filma.

Zvezdniška igralska imena ne zagotavljajo kvalitetnega filma

Glede na zapisano je jasno, da zvezdniška igralska imena ne zagotavljajo kvalitetnega filma. Še vedno je bolj pomembna dobra zgodba in sposoben filmski ustvarjalec, ki vse skupaj poveže v smiselno celoto. Podpirajmo kvalitetne filme in se na široko izogibajmo filmskim nuklearnim bombam, kot so vsi izpostavljeni filmi.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih