Najnovejše Marvel serije: od najslabše do najboljše

Studio Marvel velja za enega največjih in najbolj uspešnih filmskih studiov v tem tisočletju. V četrti fazi svojega ustvarjanja so se odločili podati tudi na male ekrane. Dobili smo nekaj odličnih in nekaj neprepričljivih serij, ki so svoj debi doživele na platformi Disney+. Za vas smo jih pogledali in razvrstili od najslabše do najboljše.

Ali danes sploh obstaja kdo, ki še ni slišal za Marvel? Starejši so v mladih letih zagotovo prebirali njihove stripe, medtem ko smo nove generacije s številnimi zgodbami njihovih superjunakov seznanjene preko filmov. Slednji so v tem tisočletju postali sinonim za filmske dogodke, katerih se masovno udeležijo številni ljubitelji Marvela širom sveta.

Uspešen prehod studia Marvel na TV

Če je do nedavnega ustvarjanje studia Marvel temeljilo na filmih, se je pred kratkim to nekoliko spremenilo. Začeli so razvijati tudi serije, ki so pomemben kamenček v mozaiku večje zgodbe in gledalcem prikažejo zgodbe, ki mogoče ne bi bile dovolj marketinško zanimive za veliko platno, a jih je še vedno vredno povedati, saj odpirajo nove možnosti ustvarjanja.

V zadnjem letu smo tako dobili kar precej zanimivih serij, ki so se lotile stranskih likov iz filmov ter povedale njihovo zgodbo. Prav tako smo dobili nekaj novih izvirnih zgodb, nekaj pa jih še nestrpno pričakujemo. Do zdaj je Marvel izdal šest serij v četrti fazi ustvarjanja, v kratkem pa dobimo sedmo, Ms. Marvel. V celoti smo si ogledali vseh šest serij.

Poglejmo, kako smo jih razvrstili od najslabše do najboljše:

6. The Falcon and the Winter Soldier

The Falcon and the Winter Soldier je serija, ki nas je do zdaj najbolj razočarala. Glavna lika sta Sam Wilson in Bucky Barnes, obrobna lika iz filmov o Maščevalcih in Stotniku Ameriki. Serija ima šest delov in govori o prenosu ščita Stotnika Amerike po smrti Steva Rogersa v Maščevalci: Zaključek. Za to serijo smo imeli visoka pričakovanja, a je relativno razočarala, saj se ustvarjalci niso znali odločiti ali želijo povedati preprosto zgodbo o novem Stotniku Ameriki ali globljo zgodbo o rasizmu, mentalnih težavah, protestih in socialnih omrežjih. Škoda, saj so igralci odlični, a žal nimajo materiala, s katerim bi lahko to pokazali. Vseeno je zgodba pomembna, saj bo novi Stotnik Amerika zagotovo del prihodnjih filmov.

5. What If…?

What If…? je prva in zaenkrat edina animirana serija Marvela v novi fazi. Ima devet delov in vsak je zgodba zase, a vsi so združeni pod rdečo nitjo o tem kaj bi bilo, če bi bilo. Marvel skozi animacije tako predstavi druge potencialne zgodbe, ki jih nikoli nismo videli na velikem platnu. Tako vidimo kakšna bi bila zgodovina, če bi namesto Stotnika Amerika imeli Stotnico Ameriko. Slednjo denimo vidimo tudi v novem filmu Doktor Strange v multivesolju norosti. Prav tako imamo zgodbe o Thoru kot edincu, T’Challi kot Star-Lordu in podobno. Zanimiva osvežitev.

4. Hawkeye

Hawkeye je praznična serija, ki je izšla lani in se je pretežno dogajala in vrtela v veselem decembru. V ospredju zgodbe je Clint Barton, ki žaluje za izgubo svoje kolegice Natashe Romanoff. Slednja je v “svojem” filmu Črna vdova ta naziv predala mlajši sestri Yeleni Belovi, ki je pomemben del serije. Še bolj ključna pa je Kate Bishop. Tukaj je Marvel zadel v polno, saj je lepo izkoristil stripe in popeljal zgodbo naprej ter nastavil dobre okvire za novo Hawkeye. Prav tako je uspel v svoj svet pripeljati dve izvrstni mladi igralki, Hailee Steinfeld in Florence Pugh

3. Moon Knight

Moon Knight je najnovejša izvirna serija s strani studia Marvel, ki je zelo pozitivno presenetila. V stripih je t.i. »vitez lune« že dolgo eden bolj popularnih likov. Že nekaj časa se je šušljalo o izvirnem filmu, a smo njegovo zgodbo naposled dobili v obliki serije. Slednja ima šest delov in vas bo popeljala na zanimivo potovanje. Glavni lik ima namreč disociativno motnjo identitete, kar v praksi pomeni, da si telo izvrstnega Oscarja Isaaca deli več osebnosti. Tako imamo naivnega in smešnega zgodovinarja Stevena Granta, na drugi strani pa je neusmiljeni plačanec Marc Spector. Ne gre pozabiti niti na egipčanskega boga Khonsuja. Serija ima globoko zgodbo, Isaac pa je fenomenalen in zagotovo ga v tej vlogi ne vidimo zadnjič.

2. WandaVision

WandaVision je bila prva serija studia Marvel v četrti fazi, ki je orala ledino in njen razplet ima pomembno vlogo v zadnjem filmu Doktor Strange v multivesolju norosti. V glavnih vlogah sta Wanda Maximoff in Vision, nesrečna zaljubljenca, katerih tragična usoda iz filmov o Maščevalcih pomembno vpliva na samo zgodbo. Serija ima devet delov in je izredno inovativna, saj so prve epizode oda starim ameriškim humorističnim serijam, nato pa se stvari konkretno zapletejo. Elizabeth Olsen je fantastična že v seriji, kot tudi v zadnjem Doktor Strangu in na plečih nosi serijo z iskrenim prikazom bolečine, tragedije in žalosti. Sam zaključek serije vas bo zagotovo navdušil.

1. Loki

Loki, vsem dobro znan kot brat Thora, je eden bolj karizmatičnih in všečnih zlikovcev. Pričakovati je bilo, da bo prejel svoj film, a so ustvarjalci njegov potencial še bolje izkoristili v istoimenski seriji. Slednja je najboljši produkt Marvela na tem področju, saj na kocko postavlja vse, kar smo poznali do takrat, hkrati pa nam po šestih epizodah na samem koncu razkrije novega velikega zlikovca, ki bo v prihodnjih filmih zamenjal Thanosa. To je Kang Osvajalec, katerega izvrstno upodobi Jonathan Majors. V glavni vlogi Lokija je seveda simpatični Tom Hiddleston, najlepše presenečenje pa je zagotovo lik Sylvie, katero izvrstno upodobi Sophia Di Martino. Serija je tako popularna, da v juniju že pričnejo s snemanjem druge sezone.

Marvel se ne ustavlja

Studio Marvel se tukaj ne misli ustaviti. Kot rečeno, v kratkem prihaja simpatična serija Ms. Marvel, nato pa lahko letos pričakujemo še She-Hulk. Predvidoma v prihodnjem letu bi nato naj dobili še Secret Invasion, Ironheart, Armor Wars in neimenovano serijo o Wakandi. Vmes bomo letos dobili še filma Thor: Ljubezen in grom ter Črni panter: Wakanda Forever. Materiala še dolgo ne bo zmanjkalo, tako da je od gledalcev odvisno, kdaj bo dovolj oz. preveč Marvel scene.

Upamo, da smo vam dali kakšno idejo za ogled. Od 14. junija naprej bo platforma Disney+ na voljo tudi v Sloveniji. Do takrat pa priporočamo kakšne druge kanale. Veseli bomo vaše povratne informacije.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih