Najboljše pesmi iz filma Varuhi galaksije: 3. dejanje

Varuhi galaksije: 3. dejanje je srčen zaključek simpatične trilogije, ki je osvojila srca gledalcev po vsem svetu. Poleg zabavnega humorja in edinstvenih likov tudi v tretjem filmu izstopa imenitna glasba. Tokrat, poleg nekaterih starejših hitov, vključuje tudi moderne uspešnice, ki izvrstno nadgradijo zgodbo ter ji dajo novo dimenzijo.

Za vas smo izbrskali in izpostavili najboljše pesmi iz filma:

“Creep”

Film odpre akustična verzija pesmi Creep skupine Radiohead, ki nas takoj popelje v glavo tokratnega protagonista in spregovori o občutku osamljenosti in odtujenosti v prostranstvu novega prebivališča. Začetek filma tako odlično nakaže na to, da bomo tokrat gledali film s precej bolj težko tematiko.

»In The Meantime«

Še ena skladba, ki govori o kozmičnem svetu, In The Meantime skupine Spacehog, ima v filmu vlogo sprostitvene pesmi po predhodni dinamični pesmi I’m Always Chasing Rainbows. In the Meantime govori o iskanju konca izolacije, kar gre znova z roko v roki z našim protagonistom in zgodbo filma.

»Reasons«

Reasons skupine Earth, Wind & Fire je tokratna “kul” izbira med številnimi odličnimi skladbami, ki krasijo soundtrack filma. Besedilo v tem primeru ni tako v ospredju, bolj izstopajo ritem in občutki, ki jih pesem oddaja. Skladba je v filmu za dobro voljo in ima samo eno vlogo: da gledalcu pričara nasmeh na obraz. To ji odlično uspe.

»I’m Always Chasing Rainbows«

Alice Cooper je svetovna glasbena legenda, zato ne preseneča, da smo tudi njegovo skladbo I’m Always Chasing Rainbows uvrstili med najboljše iz filma. Pesem je izredno dinamična in poskrbi za dvig temperature med gledalci ob dogajanju, ki ga spremlja. Zagotovo pesem, ki si jo boste po ogledu filma še dolgo brundali.

»No Sleep Till Brooklyn«

No Sleep Till Brooklyn legendarne skupine Beastie Boys je edina hip-hop pesem na soundtracku. Pesem ima uporniško noto in govori o tem, kako skupina upa, da bo domov prišla v enem kosu. Daje občutek anarhije in nespoštovanja avtoritete in iz vseh omenjenih razlogov zagotovo spada v film. Prepričani smo, da se boste težko uprli, da ne bi zraven premikali noge po ritmu, ko bo pesem zaigrala.

»Dog Days Are Over«

Pesem Dog Days Are Over skupine Florence and the Machine je emocionalni vrhunec filma ob katerem bodo prenekateri potočili kakšno solzo. Angelski glas Florence Welch poje o moči svobode in osvoboditvi ob končanem iskanju odrešitve. Z naskokom najbolj čustven trenutek filma, ne samo zaradi besedila, temveč tudi zaradi premišljene umestitve skladbe v klimaks filma.

»Badlands«

Bruce Springsteen je prevelika glasbena legenda, da bi ga lahko izpustili. Njegova pesem Badlands bo poskrbela za naježenost kože po vašem telesu. Komentira predvsem položaj Star-Lorda, saj izraža jezo in zagrenjenost ter željo po boljšem življenju. Ker naši junaki večino časa preživijo “bogu za hrbtom”, je izbira te sklade ob koncu in razpletu filma toliko bolj smiselna.

»Come And Get Your Love«

Come And Get Your Love skupine Redbone je po treh filmih neuradna himna Varuhov galaksije. Pesem, ki odpre drugi film, zaključuje tretjega in s tem celotno zgodbo. Gledalcem daje občutek veselja, sreče in topline s svojevrstnim funkom. Lahko bi rekli, da ima terapevtsko kakovost, ki nam daje vedeti, da bo z Varuhi galaksije vse v redu.

Vsekakor močno priporočamo ogled filma, saj bo večini zagotovo zelo všeč. Več si preberite v naši recenziji.

Prijetno prepevanje in ogled želimo!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih