Najbolj pričakovani filmi – september 2022

Mesec september prinaša okrnjeno filmsko ponudbo, a se vseeno najde marsikaj zanimivega. V kino se vrača Avatar, prihajata pa tudi težko pričakovan film o Marilyn Monroe in nova filmska adaptacija Ostržka. Ne spreglejte niti nadaljevanja uspešnega slovenskega filma Gajin svet. Poglejmo pobližje.

Mesec avgust je bil v kinematografih mesec suše. V kinu je vladalo zatišje, saj je večina velikih naslovov napovedanih za jesen. Tako smo dobili redke svetle izjeme, poudarek pa je v teh dneh bolj na visokoproračunskih serijah. To bi se znalo nadaljevati tudi v septembru.

Ljudje so sicer počasi nazaj iz dopustov, številni šolarji pa bodo v prihodnjih dneh preplavili šole, dijaške domove in tudi kinematografe, zato bi vseeno september moral biti nekoliko bolj dobičkonosen. Žal je ponudba precej povprečna. Še največ pozornosti ta mesec je tako požela repriza Avatarja, ki ponovno prihaja v slovenske kinematografe v 3D, da si osvežite spomin pred decembrsko premiero Avatarja 2. Poglejmo še druge filme z izidom ta mesec.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca septembra 2022:

Gajin svet 2

Datum izida: 1.9.2022
Žanr: Mladinska romantična komedija
Režija: Peter Bratuša
Igrajo: Uma Štader, Sebastian Cavazza, Enej Černe Berčič, Neža Smolinsky, Jurij Zrnec, Katarina Čas, Ajda Smrekar

Kratek opis: Slovenski film, ki ga vsekakor priporočamo najstnikom, pa tudi tistim nekoliko starejšim. Gajin svet 2 je nadaljevanje prvega filma in vključuje odlično slovensko igralsko zasedbo. Zgodba je lahkotne narave ob kateri se boste zabavali, a hkrati iz filma potegnili marsikatero lekcijo. Zelo priporočamo.

Ostržek

Datum izida: 8.9.2022
Žanr: Fantazijska komedija
Režija: Robert Zemeckis
Igrajo: Tom Hanks, Cynthia Erivo, Giuseppe Battiston, Luke Evans, Benjamin Evan Ainsworth, Joseph Gordon-Levitt, Keegan-Michael Key

Kratek opis: Pinocchio oz. Ostržek je najnovejša filmska adaptacija otroškega fantazijskega romana o ostržku. Za režijo je poskrbel legendarni režiser Robert Zemeckis, igralska zasedba pa ima nekaj velikih imen, na čelu katerih je Tom Hanks. Film v začetku meseca prihaja na Disney+.

Tam, kjer pojejo raki

Datum izida: 8.9.2022
Žanr: Drama
Režija: Olivia Newman
Igrajo: Daisy Edgar-Jones, Harris Dickinson, David Strathairn

Kratek opis: Tam, kjer pojejo raki je najnovejša drama in adaptacija knjižne uspešnice, ki v ZDA že žanje uspehe. V kratkem si jo bomo imeli priložnost ogledati tudi pri nas. V glavni vlogi je Daisy Edgar-Jones, za režijo pa je poskrbela Olivia Newman. Zgodba je zelo napeta in verjamemo, da vas bo film pozitivno presenetil.

Padec

Datum izida: 15.9.2022
Žanr: Triler
Režija: Scott Mann
Igrajo: Grace Caroline Currey, Virginia Gardner, Jeffrey Dean Morgan

Kratek opis: Padec je najnovejši triler s precej preprosto zasnovo. Prijateljici, odvisnici od adrenalina, splezata na 600 metrov visok stolp in ugotovita, da ni poti navzdol. Zgodba se tako hitro zakomplicira. Definitivno nekaj za ljubitelje adrenalina.

Blonde

Datum izida: 28.9.2022
Žanr: Biografska drama
Režija: Andrew Dominik
Igrajo: Ana de Armas. Adrien Brody, Bobby Cannavale, Xavier Samuel, Julianne Nicholson

Kratek opis: Zagotovo eden bolj pričakovanih filmov leta, Blonde, na Netflix prihaja konec meseca. V kratkem bo svojo premiero doživel na festivalu v Benetkah. Ana de Armas v vlogi Marilyn Monroe bo verjetno v ožjem krogu podeljevanja nagrad, ko se leto prevesi v jesen. Film bi naj bil začinjen z veliko golote, zato bo zanimivo videti, kaj je skuhal Andrew Dominik.

Moonage Daydream

Datum izida: 29.9.2022
Žanr: Biografski glasbeni dokumentarec
Režija: Brett Morgen
Igrajo: David Bowie

Kratek opis: Dokumentarec o Davidu Bowiu je premiero doživel na festivalu v Cannesu in prvi odzivi kritikov so polni hvale. Konec septembra si ga bomo lahko pogledali tudi v naših kinematografih. Vsekakor film, ki ga ne gre izpustiti.

Nasmeh

Datum izida: 29.9.2022
Žanr: Grozljivka
Režija: Parker Finn
Igrajo: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Robin Weigert, Caitlin Stasey, Kal Penn, Rob Morgan

Kratek opis: Smile je psihološka grozljivka o travmatični izkušnji zdravnice, v povezavi s pacientom, ki poskrbi za to, da slednja začne dvomiti v svoj um. Film je režijski debi Parkerja Finna in bi znal zadovoljiti vse ljubitelje tega žanra.

Ponudba v septembru je pestra, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih