Najbolj pričakovani filmi, ki izidejo ta mesec - Junij 2022

Smo sredi enega najboljših pokoronskih filmskih obdobij, saj je bil zadnji mesec v kinematografih zelo uspešen. Najprej je sedeže polnil Doktor Strange, zdaj pa to uspešno nadaljuje Top Gun: Maverick. Filmska industrija se na ustavlja, mesec junij je prav tako poln velikih naslovov. Elvis, Jurski svet in Kozmoblisk so le nekateri od njih. Poglejmo pobližje.

Mesec maj je bil za kinematografe vsekakor zelo uspešen. Zaslužili so bistveno več kot mesec pred tem in to bi se moralo nadaljevati tudi v mesecu juniju. Svojo premiero bodo doživeli nekateri najbolj pričakovani filmi leta kot tudi številni drugi skriti dragulji.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo ta mesec:

Elvis

Datum izida: 23.6.2022
Žanr: Biografska/glasbena drama
Režija: Baz Luhrmann
Igrajo: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge

Kratek opisElvis je vsekakor globalno najbolj pričakovani glasbeni film leta. Biografsko zgodbo bo na velikih platnih poskušal dostojno upodobiti Baz Luhrmann. V čevlje legendarnega kralja rokenrola si je upal stopiti mladi Austin Butler. V stranski vlogi je med drugim tudi Tom Hanks, film pa veliko obeta. V največjih kinematografih so vstopnice že v prodaji, tako da pohitite in si zagotovite najboljše možne sedeže.

Jurski svet: Prevlada

Datum izida: 9.6.2022
Žanr: Epska avantura
Režija: Colin Trevorrow
Igrajo: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, DeWanda Wise, Mamoudou Athie, BD Wong, Omar Sy, Isabella Sermon, Campbell Scott, Justice Smith, Scott Haze, Dichen Lachman, Daniella Pineda

Kratek opisJurski svet: Prevlada zagotovo spada med bolj pričakovane filme leta 2022. Franšiza Jurski park je svojo pot komercialno uspešno nadgradila s filmi Jurski svet. Zdaj dobivamo še tretji del, ki se odvija štiri leta po uničenju otoka Isla Nubar. Dinozavri zdaj prosto živijo na Zemlji brez omejitev in človeštvu preti izumrtje. Pripravite se na epsko pustolovščino. Vrača se celotna igralska zasedba iz vseh filmov do zdaj. V Sloveniji si bo film možno ogledati tudi v 3D tehniki.

Kozmoblisk

Datum izida: 16.6.2022
Žanr: Animirana komedija
Režija: Pete Docter
Igrajo: Sinhronizirano v slovenski jezik

Kratek opisKozmoblisk je nova zgodba studiev Disney in Pixar o nastanku Kena Kozmobliska, mladega testnega vesoljskega robota iz popularne franšize Svet igrač. V samostojnem filmu bomo spremljali priljubljenega astronavta Kozmobliska in njegovo pot k uresničitvi največje želje – postati kapitan Enote za zaščito vesolja, ki je osredotočena na boj proti zlobnemu carju Zurgu. Vsekakor nekaj za vaše najmlajše, ustvarjalci pa imajo za film visoka pričakovanja. Starši, čim prej si zagotovite udobne sedeže.

Črni telefon

Datum izida: 23.6.2022
Žanr: Grozljivka
Režija: Scott Derrickson
Igrajo: Mason Thames, Madeleine McGraw, Jeremy Davies, James Ransone, Ethan Hawke

Kratek opisČrni telefon je grozljivka številka ena tega meseca, ki bi morala v kino privabiti ljubitelje tega žanra. Zgodba je zelo skrivnostna, a prvi odzivi kritikov so izredno dobri. Film govori o 13-letnem fantu, ki ga ugrabi skrivnostni morilec, katerega v kleti preko telefona kontaktirajo prejšnje žrtve morilca. Napovednik vam bo pognal kocine v zrak, prepričani pa smo, da bo tudi film vreden obiska kinodvorane.

Zadnjič videna živa

Datum izida: 2.6.2022
Žanr: Srhljivka/triler
Režija: Brian Goodman
Igrajo: Gerard Butler, Jaimie Alexander, Dani Deette

Kratek opisZadnjič videna živa je triler številka ena tega meseca. V glavni vlogi je dobro znani Gerard Butler, kateri k staršem pelje svojo bodočo bivšo ženo. Na bencinski črpalki, po tem ko gre poravnat račun, se vrne v prazen avto. Žene ni nikjer, prav tako nobene sledi in kaj kmalu prav on postane osumljenec številka ena. Za ljubitelje tega žanra zagotovo film vreden ogleda. V kinu že ta teden!

Spiderhead

Datum izida: 17.6.2022
Žanr: Akcija/triler
Režija: Joseph Kosinski
Igrajo: Chris Hemsworth, Miles Teller, Jurnee Smollett.

Kratek opisSpiderhead je prihajajoča Netflixova uspešnica, ki doživlja premiero v mesecu juniju. Režiser Joseph Kosinski se je več kot dokazal v novem filmu Top Gun: Maverick, zdaj pa se podaja v čisto druge vode. V glavni vlogi akcijskega trilerja je Chris Hemsworth, pomembno vlogo pa tudi tukaj igra Miles Teller. Zelo skrivnostna in nenavadna zgodba bo zagotovo hitro postala najbolj gledana stvar na platformi Netflix v sredini meseca.

Ponudba v juniju je odlična, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo debi doživele v juniju 2022.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih